Μακιγιάζ: Δες γιατί το blush είναι ο πρωταγωνιστής της σεζόν

Και ξαφνικά φέτος την άνοιξη ένα από τα πιο παρεξηγημένα προϊόντα μακιγιάζ βρίσκεται στο προσκήνιο. Αναφέρομαι στο blush που ναι μεν υπάρχει στο νεσεσέρ σου αλλά δεν το ανανεώνεις συχνά και κυρίως δεν του δίνεις την πρέπουσα σημασία. Που σημαίνει πως το επιλέγεις χωρίς να κάνεις μεγάλη έρευνα ή παραμένεις πιστή σ’ εκείνο που χρησιμοποιείς από την εφηβεία σου. 

Κι έρχονται τώρα οι experts να σου υπενθυμίσουν πως είναι το προϊόν που μπορεί να φωτίσει ολόκληρο το πρόσωπο και να τονίσει τα χαρακτηριστικά και τις γωνίες με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο. Δεν είναι τυχαίο πως ένας από τους διασημότερους make up artists, ο Patrick Ta, που επιμελείται τα looks διασημοτήτων όπως οι Gigi Hadid, Camila Cabello, Lucy Hale και Andriana Lima δημιούργησε μία ολόκληρη σειρά blush με τις πιο εντυπωσιακές και εξεζητημένες αποχρώσεις. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Στα fashion shows από την άλλη, οι make up artists στα παρασκήνια έδωσαν έμφαση στα ζυγωματικά δημιουργώντας απίθανα looks, κυρίως μονοχρωματικά, συνδυάζοντας τις ίδιες αποχρώσεις σε μάτια και χείλη. Και τέλος ήρθαν οι TikTokers με τα viral video όπου δείχνουν όλους τους τρόπους που μπορείς να απλώσεις το blush αλλά και τις πιο ανέλπιστες αποχρώσεις όπως είναι το μοβ που δεν έχεις συνηθίσει να χρησιμοποιείς. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Blush is back υποστηρίζουν λοιπόν οι ειδικοί και εκείνο που πρέπει να επιλέξεις με προσοχή είναι τόσο η απόχρωση όσο και η υφή-μορφή του. Πούδρα, στικ ή κρεμώδες ανάλογα με το φινίρισμα που θέλεις αλλά και τις συνήθειες σου. 

Πως θα επιλέξεις τη σωστή υφή

Cream και stick: Είναι ότι καλύτερο αν αγαπάς το no makeup make up look καθώς επίσης αν σου αρέσει η δροσερή όψη και το απαλό και super λαμπερό φινίρισμα με απόλυτα φυσικό τρόπο. 

Σε μορφή πούδρας: Αν πάλι προτιμάς το ματ φινίρισμα στο πρόσωπο και χρησιμοποιείς συχνά πούδρα τότε σου ταιριάζει το συγκεκριμένο blush. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ALLAN AVENDAÑO (@allanface)

Τρόπος Εφαρμογής

Αφού επιλέξεις το προϊόν που σου ταιριάζει προχωράς στο επόμενο βήμα που είναι η εφαρμογή. Σύμφωνα με τον Patrick Ta για αρκετά χρόνια άπλωνες το blush στο πιο ψηλό σημείο των ζυγωματικών με αποτέλεσμα να δημιουργείς ένταση στα γνωστά “μήλα”. Αυτή η μέθοδος θεωρείται πλέον ξεπερασμένη αφού με το blush μπορείς να τονίσεις σωστά τα χαρακτηριστικά και να χαρίσεις ένταση σε αρκετά σημεία του προσώπου με μία μόνο πινελιά. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Ένα μικρό αλλά σημαντικό μυστικό-τρικ είναι να εφαρμόσεις το blsuh και ως σκιά δημιουργώντας το ωραιότερο monochromatic make up look ever. Στη συνέχεια και αν αγαπάς το δροσερό αποτέλεσμα το απλώνεις μέχρι το σημείο που καταλήγει η φυσική γραμμή των φρυδιών και αν είσαι αρκετά τολμηρή μπορείς να το ενώσεις με το wing στα μάτια. 

Παράλληλα και σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς επιβάλλεται να εφαρμόζεις μικρή ποσότητα blush στη γέφυρα της μύτης και το μέτωπο. Κι αν πάλι προτιμάς την “clean girl” αισθητική που αγαπούν πολύ τα super models μεταξύ των οποίων είναι η Kendall Jenner και η Hailey Bieber, τότε πρέπει να κρατήσεις την επιδερμίδα super ενυδατωμένη και λαμπερή απλώνοντας αποκλειστικά και μόνο blush σε μορφή stick με τα δάχτυλα, στα σημεία που πέφτει ο ήλιος. Αυτό σημαίνει στο πιο ψηλά στα ζυγωματικά, τη μύτη, το μέτωπο και το πηγούνι. Προσοχή: Η ποσότητα πρέπει να είναι ελάχιστη. 

Υπάρχει όμως και η τελευταία μεγάλη τάση που έχει αναδειχθεί από το TikTok τους τελευταίους μήνες. Ονομάζεται “underpainting” και θέλει να απλώνεις το blush πριν από το φον ντε τεν για ένα ακόμη πιο απαλό και φυσικό αποτέλεσμα. 

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως τα ροζ ζυγωματικά είναι δείγμα υγείας και μπορείς να αποκτήσεις μια ζωηρή όψη γεμάτη ζωντάνια με μία κίνηση.

 

Read More

And More