Μακιγιάζ: Όλα όσα πρέπει να αποφύγεις στις διακοπές ώστε να δείχνει δροσερό και ανεπιτήδευτο

Το καλοκαίρι θέλει ανάλαφρο μακιγιάζ και ανεπιτήδευτο hairstyle, τόσο αν είσαι διακοπές όσο και αν παραμένεις στην πόλη. Οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και η χαλαρή διάθεση δεν ταιριάζουν με τις βαριές υφές στο δέρμα ή τα υπερβολικά, στιλιζαρισμένα μαλλιά. Οι beauty experts άλλωστε είναι εκείνοι που προτείνουν υπέροχα looks ώστε να δείχνεις υπέροχη χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Παράλληλα όμως τονίζουν τα μικρά λάθη που κάνεις τους καλοκαιρινούς μήνες όσο αφορά το μακιγιάζ. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marina Ruy Barbosa (@marinaruybarbosa)

Ποια είναι; Δες στη συνέχεια και κράτησε σημειώσεις.  

Χρησιμοποιείς primer που περιέχει σιλικόνη στη σύνθεση του

Το primer  είναι ένα προϊόν που πρέπει να υπάρχει στο νεσεσέρ μιας και είναι το μικρό μυστικό των make up artists ώστε να παραμένει το μακιγιάζ στη θέση του για ώρες. Συνήθως όμως επιλέγεις φόρμουλα που περιέχει σιλικόνη η οποία φράζει τους πόρους και προκαλεί ξηρότητα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις μια water-based σύνθεση, ελαφριά και safe. 

Λάθος απόχρωση blush 

Τα ζυγωματικά είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία του προσώπου και “κρίσιμο” επίσης. Αν είναι τονισμένα με το κατάλλληλο χρώμα τότε όλα θα πάνε καλά. Θα πρέπει να εμπιστευτείς τους experts ώστε να είσαι σίγουρη πως κολακεύει τον τόνο της επιδερμίδας σου ενώ αν έχεις ήδη μαυρίσει μπορείς να απλώσεις ένα bronzer highlighter.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emma Rose (@emmaleger)

Φοράς το φον ντε τεν που χρησιμοποιείς και τον χειμώνα

Βασικός κανόνας: Κάθε σεζόν πρέπει να χρησιμοποιείς διαφορετική απόχρωση αλλά και υφή φον ντε τεν. Ειδικά το καλοκαίρι που αποκτά χρώμα το ανοιχτόχρωμο προϊόν του χειμώνα αφήνει μια υποψία γκρι απόχρωσης που δεν κολακεύει καθόλου, πίστεψε με. Κι αν πάλι επιμένεις στο ένα και μοναδικό μπορείς να το αναμείξεις με μερικές σταγόνες bronzer σε ρευστή μορφή. 

Too much bronzer προϊόντα

Ναι, θέλεις μια τέλεια ηλιοκαμένη όψη αλλά πρέπει να προσέξεις πολύ όταν απλώνεις bronzer σε ρευστή μορφή ή πούδρα και ακόμη περισσότερο αν περιέχει shimmer. Μικρή ποσότητα στα σημεία που αγγίζει ο ήλιος αρκεί. Κι αυτό σημαίνει στη γέφυρα της μύτης, το μέτωπο και ψηλά στα ζυγωματικά. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Becca Tilley (@beccatilley)

Εφαρμόζεις φον ντε τεν σε όλο το πρόσωπο

Ειλικρινά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δημιουργήσεις το εφέ μάσκας. Η επιδερμίδα σου πρέπει να είναι και να δείχνει ανάλαφρη και με φυσική λάμψη και θα το πετύχεις εφαρμόζοντας φον ντε τεν μόνο στα σημεία που το έχουν ανάγκη. Ακόμη καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις ένα super ενυδατικό κονσίλερ. 

Χρησιμοποιείς πούδρα

Την απλώνεις ώστε να χαρίσεις ματ φινίρισμα και κάποιες φορές τη χρησιμοποιείς για να διορθώσεις το μακιγιάζ που έχει αλλοιωθεί από την ζέστη. Μέγα λάθος. Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να δημιουργήσεις μια βαριά όψη στο δέρμα. Αν ιδρώνεις εύκολα ή αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, σωστό είναι να ταμπονάρεις blotting papers, δηλαδή τα ειδικά χαρτάκια που απορροφούν την λιπαρότητα

Read More

And More