Μακιγιάζ: Όλα όσα πρέπει να κάνεις για να μην “λιώσει” τώρα που η θερμοκρασία είναι υψηλή

Ο καύσωνας που έρχεται ονομάζεται “Κλέων” κι εσύ πρέπει να είσαι έτοιμη να τον αντιμετωπίσεις. Πίνεις πολύ νερό, φοράς ανοιχτόχρωμα ρούχα και φροντίζεις να παραμένεις αρκετές ώρες σε δροσερούς χώρους. Όσον αφορά τώρα στο beauty, τα μαλλιά σου είναι πιασμένα αποκλειστικά και μόνο ψηλά.

Τι γίνεται όμως με το μακιγιάζ; Δεν θέλεις να το βλέπεις να λιώνει αργά και σταθερά. Από την άλλη, έχεις ήδη προγραμματίσει βραδινές εξόδους με τις κολλητές σου ενώ είναι πολύ πιθανό να είσαι καλεσμένη σε γάμο το weekend που έρχεται. 

Instagram: @chloelecareux

Κράτησε λοιπόν σημειώσεις μιας και στη συνέχεια θα σου αποκαλύψω τα πιο έξυπνα tips. Καθώς επίσης τόσο τα προϊόντα που κρατάς όσο κι εκείνα που αφήνεις στην άκρη, τουλάχιστον μέχρι να μας αποχαιρετήσει ο Κλέων. 

Τι κρατάς και τι αφήνεις 

Αφήνεις την Πούδρα: Δεν τη χρειάζεσαι, πίστεψε με. Δημιουργεί “βαριά” όψη και είναι η πρώτη που “λιώνει” όταν ξεκινά η εφίδρωση. Επίσης το ματ ή το super λαμπερό φινίρισμα στο δέρμα δεν είναι ιδανικό όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Η όψη σου επιβάλλεται να είναι φυσική και ανάλαφρη.

Αφήνεις το Glitter: Το μόνο που δεν θέλεις είναι να “κολλήσει” το αστραφτερό προϊόν σε μορφή σκόνης στην επιδερμίδα σου. Ή ακόμη χειρότερα να απλωθεί σε όλο το πρόσωπο. 

Κρατάς τη shimmer σκιά: Την απλώνεις μόνο στην εσωτερική γωνία του ματιού για να χαρίσεις έξτρα λάμψη στο βλέμμα. Μαζί με την αδιάβροχη μάσκαρα είναι τα δύο μοναδικά προϊόντα που χρησιμοποιείς στα μάτια. 

Αφήνεις το Φον ντε τεν: Ειδικά τις παχύρευστες φόρμουλες που είναι κατάλληλες για υψηλή κάλυψη. 

Κρατάς: Την ενυδατική ή αντηλιακή κρέμα με χρώμα. Απλώνονται εύκολα, δημιουργούν ένα απαλό πέπλο και παράλληλα  ομοιόμορφο τόνο. Επίσης σε απαλλάσσουν από την εφαρμογή έξτρα προϊόντων περιποίησης.  

Αφήνεις το Blush σε μορφή πούδρας ή σκόνης: Δεν θα μείνει στη θέση του είναι το μόνο σίγουρο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις το βράδυ μόνο και αν είσαι σε δροσερό μέρος. 

Κρατάς: Το blush stick που μπορείς να εφαρμόσεις σε ζυγωματικά, μάτια και χείλη. 

Instagram: @cyrielleverstuyft

Setting spray το απαραίτητο: Είναι το αγαπημένο προϊόν των make up artists. Ακόμη κι αν δημιουργήσεις το πιο minimal nude ή ακόμη και no makeup make up αρκεί μια κίνηση για να μείνει το μακιγιάζ στη θέση του. 

Primer προσώπου και ματιών: Αν επιμένεις να δημιουργήσεις full make up look τότε δεν έχεις άλλη επιλογή. Θα χρειαστείς το μοναδικό προϊόν που θα κρατήσει τόσο το φον ντε τεν όσο και τη σκιά στη θέση τους. Μην ξεχνάς όμως ότι προσθέτεις ένα ακόμη στην επιδερμίδα και η αίσθηση που δημιουργείται όταν ο υδράργυρος έχει φτάσει στα ύψη, δεν είναι ευχάριστη. 

Και μην ξεχνάς: Το ενυδατικό spray που αναζωογονεί, ενυδατώνει και δροσίζει το δέρμα χωρίς να αλλοιώνει το μακιγιάζ. 

 

 

 

 

 

Read More

And More