Μακιγιάζ: Ποιοι είναι οι κανόνες που ακολουθείς ώστε να παραμείνει στη θέση του όσο κι αν ανέβει η θερμοκρασία

Είσαι καλεσμένη σε καλοκαιρινούς γάμους, οι βραδινές έξοδοι είναι πλέον πολύ συχνές όπως και οι αποδράσεις στα κοντινά νησιά. Και οι διακοπές πλέον δεν είναι μακριά. Σε όλες τις περιστάσεις το μακιγιάζ σου πρέπει να είναι άψογο και κυρίως να μείνει στη θέση του για ώρες. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία δεν βοηθούν κι εσύ πρέπει να λειτουργήσεις σαν επαγγελματίας μιας και οι selfies που θα ανεβάσεις επιβάλλεται να είναι εντυπωσιακές. 

Instagram: @patrickta

Τι ακριβώς πρέπει να κάνεις; Θα σου αποκαλύψω κάθε βήμα που χρειάζεται να ακολουθήσεις αλλά και μικρά μυστικά, συμβουλές και tricks των experts. 

Κανόνας 1ος και απαράβατος: Σωστή ενυδάτωση. Αν το δέρμα σου είναι σωστά ενυδατωμένο τότε όλα θα πάνε καλά μιας και κάθε προϊόν μακιγιάζ που εφαρμόζεις δεν εξαφανίζεται λίγο μετά. Καλό είναι το καλοκαίρι να αποφεύγεις τις ιδιαίτερα πλούσιες συνθέσεις και να προτιμάς ρευστές και σε μορφή τζελ. Μην ξεχνάς ποτέ το serum μιας και πρόκειται για το προϊόν που ενισχύει τη δράση της ενυδατικής κρέμας και ταυτόχρονα προσφέρει έξτρα υγρασία στο δέρμα. 

Αντηλιακή προστασία: Για να μην δημιουργήσεις ένα βαρύ στρώμα στο δέρμα σου, πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ υπάρχει ένα μικρό τρικ που θα σε βοηθήσει. Αναμειγνύεις την αντηλιακή σου κρέμα με την ενυδατική και την εφαρμόζεις σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. 

Primer: Θα στο υπενθυμίζω διαρκώς. Είναι το αγαπημένο προϊόν των make up artists και το μοναδικό που διασφαλίζει τη διάρκεια στο μακιγιάζ. Έχει λεπτή σύνθεση και δεν βαραίνει κι αν πρόκειται για πρωϊνό μακιγιάζ μπορείς να επιλέξεις με χρώμα στη σύνθεση του. Αυτό ισχύει και για εσένα που θέλεις να δείχνεις άψογη ακόμη και στην παραλία. 

Instagram: @oliviapalermo

 

Φον ντε τεν: Καλό είναι να το αποφύγεις και να το αντικαταστήσεις με μια ενυδατική κρέμα με χρώμα ή ακόμη καλύτερα να χρησιμοποιείς κονσίλερ μόνο στα σημεία που χρειάζονται κάλυψη και μια μικρή δόση λάμψης. 

Πούδρα:  Ναι αλλά μόνο bronzer. Ναι μεν η setting powder είναι εκείνη που “σετάρει” το μακιγιάζ αλλά τη συγκεκριμένη εποχή δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνεις την επιδερμίδα με ένα ακόμη προϊόν μακιγιάζ. Η bronzer πούδρα είναι ότι καλύτερο. Χαρίζει ηλιοκαμένη όψη και ταυτόχρονα σταθεροποιεί το φον ντε τεν. 

Αφήνεις στην άκρη το shimmer και τα προϊόντα που προσφέρουν εκθαμβωτική λάμψη. Η υγρασία σε συνδυασμό με τη ζέστη αλλοιώνουν τις συγκεκριμένες συνθέσεις με αποτέλεσμα να “λιώνουν” καταστρέφοντας το μακιγιάζ. 

Instagram: @taniellejaimua

Χείλη: Για να παραμείνει το χρώμα στα χείλη χρησιμοποιείς ένα nude μολύβι ως βάση πριν απλώσεις το κραγιόν ή το lip glos. Από την άλλη, ένα σχεδόν διάφανο μολύβι χειλιών δεν επιτρέπει στο χρώμα να ξεφύγει από τα όρια του περιγράμματος. Ματ κραγιόν και πολύ σκούρες αποχρώσεις μένουν στην άκρη μέχρι το χειμώνα. 

Μάτια: Οι σκιές σε μορφή κρέμας δεν ταιριάζουν στις υψηλές θερμοκρασίες μιας χάρη στην υφή τους έχουν την ιδιότητα να εξαφανίζονται λίγη ώρα μετά την εφαρμογή αφού προηγουμένως έχουν δημιουργηθεί λεπτές γραμμές και κενά. Ιδανικά, χρησιμοποιείς μολύβι σε όλη την επιφάνεια του κινητού βλεφάρου και στη συνέχεια, με ένα πινέλο ταμπονάρεις σκιά έναν τόνο πιο σκούρα.  

Instagram: @patrickta

 

Ζυγωματικά: Είναι εκείνο το σημείο που εμφανίζει έντονη λιπαρότητα και εφίδρωση που σημαίνει ότι αν απλώσεις blush τόσο σε μορφή πούδρας όσο και σε κρεμώδη δεν θα έχει διάρκεια. Οι make up artists λοιπόν προτείνουν να χρησιμοποιήσεις lip stain σε ροζ ή ροδακινί τόνο. Το απλώνεις με τα δάχτυλα χαρίζοντας την τέλεια αναψοκοκκινισμένη και υγιή όψη στο πρόσωπο που διαρκεί όλη την ημέρα.  

 

 

Read More

And More