Μακιγιάζ: Τα πέντε πιο συχνά λάθη που κάνεις το καλοκαίρι και πώς θα τα διορθώσεις

Σύμφωνα με τους experts οι περισσότερες γυναίκες ακολουθούν μια συγκεκριμένη ρουτίνα και στο μακιγιάζ χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα τους προϊόντα ανάλογα με τις εποχές. Το καλοκαίρι, παραμένουν πιστές στις κρεμώδης φόρμουλες που απλώνουν σε μάτια και ζυγωματικά ενώ όσο αφορά στην κάλυψη και την ομοιομορφία του τόνου στο δέρμα εφαρμόζουν ενυδατική ή αντηλιακή κρέμα με χρώμα. Μια στρώση αδιάβροχη μάσκαρα και lip gloss ή super ενυδατικό κραγιόν αποτελούν τις τελευταίες πινελιές. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Phillips (@maryphillips)

Όλα καλά ως εδώ. Σωστά; Πιθανότατα άλλωστε αυτές είναι και οι δικές σου συνήθειες. 

Σε αυτό το σημείο λοιπόν έρχονται και πάλι οι make up artists να σε ενημερώσουν για τα πέντε πιο συχνά λάθη που κάνουμε ειδικά το καλοκαίρι. Και σου προτείνω να διαβάσεις με προσοχή στη συνέχεια ποια είναι ώστε να τα αποφύγεις. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hung Vanngo (@hungvanngo)

Λάθος 1ο: Δεν περιποιείσαι σωστά την επιδερμίδα πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία του μακιγιάζ

Η εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας με χρώμα ή του φον ντε τεν δεν θα σου χαρίσει το τέλειο φινίρισμα που επιθυμείς. Προηγουμένως πρέπει να έχεις περιποιηθεί σωστά την επιδερμίδα ώστε τα προϊόντα που ακολουθούν να λειτουργήσουν με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο. Αυτό σημαίνει πως μετά τον σωστό και σχολαστικό καθαρισμό και αφού έχεις απομακρύνει ρύπους και λιπαρότητα, απλώνεις μια ενυδατική κρέμα σε ρευστή μορφή που θα χαρίσει έξτρα ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Σειρά έχει το primer. Σου έχω τονίσει αρκετές φορές πως πρόκειται για το προϊόν-κλειδί αν θέλεις να παραμείνει το μακιγιάζ στη θέση του. Ακόμη και το πιο διακριτικό. 

Λάθος 2ο: Απλώνεις σκιές ματιών και κάνεις περίγραμμα με μολύβι. Και τα δύο “λιώνουν” λίγη ώρα μετά την εφαρμογή 

Το μικρό μυστικό των make up artists είναι το primer ματιών, το κονσίλερ και η πούδρα. Αυτό σημαίνει πως με ένα μικρό πινέλο απλώνεις μικρή ποσότητα primer στα βλέφαρα όποιο κι αν είναι το προϊόν μακιγιάζ ματιών που ακολουθεί. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει στο νεσεσέρ σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις κονσίλερ αν απλώσεις σκιά σε κρεμώδη μορφή και πούδρα αν προτιμάς τις κλασικές σκιές σε σκόνη ή κόμπακτ. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hung Vanngo (@hungvanngo)

Λάθος 3ο: Τονίζεις υπερβολικά τα φρύδια 

Ναι, είναι μία τάση που ήρθε για να μείνει. Το καλοκαίρι όμως πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτική. Το ζητούμενο είναι τα φρύδια να είναι περιποιημένα και να έχουν τέλειο σχήμα. Άσε για λίγο στην άκρη το μολύβι και προτίμησε μια σκιά φρυδιών στην ίδια ακριβώς απόχρωση με τα φυσικά σου. Γεμίζεις τυχόν κενά και τα χτενίζεις. Αυτές οι κινήσεις αρκούν. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Phillips (@maryphillips)

Λάθος 4ο: Χρησιμοποιείς λάθος απόχρωση bronzer

Και αυτό στην προσπάθεια σου να αποκτήσεις το απόλυτο sun-kissed look. Το αποτέλεσμα όμως είναι μάλλον έντονο και μη κολακευτικό. Θα πρέπει να κινηθείς με βάση τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σου και το μαύρισμα που έχεις ήδη αποκτήσεις. Μικρή ποσότητα που θα απλώσεις με ένα μεγάλο πινέλο σε ζυγωματικά, τη γέφυρα της μύτης και το μέτωπο είναι αρκετά για να σου χαρίσουν μια απαλή λάμψη. 

Λάθος 5ο: Το παρακάνεις με την πούδρα 

Ειδικά στις βραδινές και επίσημες εμφανίσεις σου. Η πούδρα χαρίζει ένα ματ φινίρισμα που δεν ταιριάζει με το καλοκαίρι που θέλει ανάλαφρες υφές και λαμπερό εφέ. Καλό είναι λοιπόν να απλώνεις ελάχιστη ποσότητα που θα φιξάρει το μακιγιάζ. Μπορείς επίσης εναλλακτικά και αντί για πούδρα να χρησιμοποιήσεις ένα fixing spray. 

 

Read More

And More