Μάσκαρα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να τη χρησιμοποιείς σωστά

Μάσκαρα, η αγαπημένη. Η απαραίτητη. Η χωρίς αυτή δεν μπορώ. Πάντα εκεί, στο νεσεσέρ, στην καθημερινότητά σου για να αναδείξει τα μάτια σου, για να σε ομορφύνει, για να «υπογραμμίσει» το βλέμμα σου, για να σε κάνει πιο σέξι, πιο γοητευτική. Ακόμα και τίποτα αλλά να μην φοράς (σε μακιγιάζ εννοώ), μόνο την ενυδατική σου, η μάσκαρα αρκεί για να αλλάξει το πρόσωπό σου. Σήμερα λοιπόν θα δούμε τα μυστικά της ώστε να έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα.

-Καλό είναι να χτενίζεις τις βλεφαρίδες σου πριν χρησιμοποιήσεις τη μάσκαρα
Πάρε λοιπόν ένα spoolie (αυτό το spiral πινέλο που είναι αντίστοιχο του πινέλου της μάσκαρα) και χτένισε τες. Θα τις ξεμπλέξεις και η μάσκαρα θα απλωθεί ομοιόμορφα σε όλες τις βλεφαρίδες.

-Ζέστανε το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες
Πάρε το πιστολάκι σου και ζέστανε το ειδικό ψαλίδι για τις βλεφαρίδες. Τσέκαρε με το χέρι σου τη θερμοκρασία πριν το φέρεις σε επαφή με τα μάτια σου, ναι; Οι βλεφαρίδες σου θα αποκτήσουν καλύτερη καμπύλη. Αντιδρούν καλύτερα στα ζεστά 😉

-Μην βάζεις και βγάζεις το βουρτσάκι στη μάσκαρα με μανία
Δεν ξέρω γιατί το κάνουμε, σχεδόν αυτόματα, στην αρχή όλες μας. Ίσως γιατί νομίζουμε ότι έτσι θα πάρουμε περισσότερη ποσότητα προϊόντος. Φυσικά, το μόνο που καταφέρνουμε με αυτό το απότομο «βάλε – βγάλε» είναι να βάζουμε μέσα στο σωληνάριο αέρα και να ξεραίνεται η μάσκαρα μας. Και κάπως έτσι, χαλάει πιο γρήγορα. Επίσης, ο αέρας που βάζουμε μεταφέρει και βακτήρια που μετά μεταφέρονται στα μάτια μας. Λάθος.

-Σκουπίζεις το βουρτσάκι;
Πριν τοποθετήσεις το βουρτσάκι στις βλεφαρίδες σου σκούπισέ το απαλά είτε σε μια χαρτοπετσέτα είτε στο καπάκι της μάσκαρα ώστε να αφαιρέσεις το περιττό προϊόν και να βάλεις πάνω στις βλεφαρίδες σου ακριβώς την ποσότητα μάσκαρα που πρέπει. Διαφορετικά, θα κολλήσουν μεταξύ τους με όχι και τόσο κομψά αποτελέσματα.

-Να «ρολάρεις»
Για να απλώσεις τη μάσκαρα σωστά και να εξασφαλίσεις το μέγιστο του αποτελέσματος, τοποθέτησε το βουρτσάκι όσο πιο κοντά γίνεται στις βλεφαρίδες σου και στριφογύρισέ το σου ενώ απλώνεις το προϊόν από τη ρίζα μέχρι τις άκρες του. Έτσι, είναι σαν να εξασφαλίζεις διπλάσια καμπύλη!

-Κάνε το δεύτερο στρώμα πριν στεγνώσει το πρώτο
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τελειώνεις πρώτα με το ένα μάτι πριν προχωρήσεις στο δεύτερο. Αν η μάσκαρα στεγνώσει και πας να επαναλάβεις με ένα δεύτερο στρώμα οι βλεφαρίδες σου θα κολλήσουν μεταξύ τους και δεν θέλεις.

-Μουντζουρώθηκες;
Μηηη… Μην πας να το καθαρίσεις αμέσως, θα γίνεις χειρότερα. Ψυχραιμία. Τελείωσε με το μακιγιάζ σου, δώσε στη μάσκαρα το χρόνο να ξεραθεί και τότε πάρε μια μπατονέτα και απλώς τρίψε απαλά. Η μάσκαρα θα έχει στεγνώνει και θα φύγει πανεύκολα!

-Σου ξεράθηκε;
Ρίξε λίγες σταγόνες φυσιολογικό ορό ή υγρό φακών στο σωληνάριο. Τρίψε το ανάμεσα στις παλάμες σου για να ζεσταθεί το προϊόν και να ομογενοποιηθεί.

-Ζιγκ ζαγκ
Κάνε με το βουρτσάκι καθώς το περνάς από τις βλεφαρίδες σου ελαφριές, αλλά γρήγορες ζιγκ ζαγκ κινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, η μάσκαρα θα βάψει ακόμα και την τελευταία τρίχα!

-Για πιο έντονο αποτέλεσμα
Μπορείς αν θέλεις να περάσεις με μάσκαρα και την πάνω πλευρά των βλεφαρίδων. Βάζεις το βουρτσάκι από την πάνω πλευρά και οι βλεφαρίδες σου αποκτούν περισσότερο όγκο.

-Trick για τις κάτω βλεφαρίδες
Για να τις βάψεις χωρίς να μουτζουρωθείς, δεν έχεις παρά να βάλεις κάτω από το μάτι σου και σύριζα στις βλεφαρίδες σου ένα πλαστικό κουτάλι.

-Για γατίσιο βλέμμα
Περνάς φυσικά το eyeliner, τραβάς τη γραμμή που θα σχηματίσει το cat-eye μακιγιάζ, αλλά για να ολοκληρώσεις, για να κάνεις πιο έντονο το γατίσιο βλέμμα σου πρέπει να εκμεταλλευθείς σωστά και τη μάσκαρά σου. Άρχισε κρατώντας το βουρτσάκι οριζόντια, βάλε το κοντά στις ρίζες των βλεφαρίδων και κάνε ανοδικές κινήσεις. Δώσε έμφαση στις βλεφαρίδες στις εξωτερικές γωνίες των ματιών που πρέπει να τονιστούν έντονα και να αποκτήσουν μήκος. Στρίψε το βουρτσάκι της μάσκαρα στις 45 μοίρες. Σπρώξε το βουρτσάκι προς τα έξω και πάνω. Επανέλαβε μερικές φορές.

Read More

And More