Όλοι οι τρόποι να κάνεις smokey eyes!

Αν έκανες εφηβεία στα 90’s το smokey eyes ήταν η πρώτη επαφή σου με το μακιγιάζ! Τα χρόνια και οι δεκαετίες μπορεί να πέρασαν αλλά από τα 90’s μέχρι σήμερα το smokey παραμένει η πιο κλασική αξία στο χρηματιστήριο του makeup και ναι, αν θέλεις να νιώσεις πραγματικά glam μέσα στο σπίτι αυτές τις γιορτές, θα πρέπει να το υιοθετήσεις. Αν, πάλι, νιώθεις την ανάγκη πως θέλεις να το φρεσκάρεις και λίγο, be my guest! 

Ψάξαμε, βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε όλους τους φρέσκους τρόπους να κάνεις smokey eyes, ακριβώς την πιο κατάλληλη στιγμή! Και αν οι γιορτές δεν είναι η πιο κατάλληλη στιγμή, τότε… τι; 

Negative space smokey

@nikki_makeup

Το negative space eyeliner είναι κάτι που έχουμε δει αλλά αυτό εδώ είναι εντελώς καινούργιο. Για να το πετύχεις αφού απλώσεις την σκιά, πάρε μια μπατονέτα για να καθαρίσεις τις περιοχές που πρέπει στο κινητό βλέφαρο και να δημιουργήσεις αυτή την αίσθηση του κενού. 

Classic smokey

@beautyisboring

Χρησιμοποίησε μια μαύρη και μια ασημένια σκιά και άπλωσέ τις περιμετρικά του ματιού (την ασημένια προς την εσωτερική γωνιά). Εδώ πολύ μεγάλη σημασία έχει το σβήσιμο οπότε αφού κάνεις την διαδικασία πάρε ένα πινέλο blending και με κυκλικές κινήσεις σβήσε τη μια σκιά μέσα στην άλλη έτσι ώστε να μην φαίνεται πού σταματά το ένα χρώμα και πού ξεκινάει το άλλο. 

Undereye makeup

@geaninacristina 

Χρησιμοποίησε μια χρυσή σκιά στο κινητό βλέφαρο και δώσε έμφαση στην ρίζα του κάτω βλεφάρου για να κάνεις το smokey eye σου σβήνοντας πολύ καλά. Ενίσχυσε με γενναίες στρώσεις μάσκαρα, highlighter ψηλά στα ζυγωματικά και είσαι έτοιμη να εντυπωσιάσεις στο γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο!

Minimal smokey 

@joansmalls

Αν σου αρέσει η ένταση που δημιουργεί στο βλέμμα σου το smokey αλλά δεν θέλεις να κάνεις υπερβολές, μπορείς να το υιοθετήσεις σε πιο μικρές δόσεις όπως έκανε εδώ η Joan Smalls. Χρησιμοποίησε μια μαύρη σκιά για τις εξωτερικές γωνίες την οποία θα απλώσεις με “τραβηγμένη” διάθεση προς τα έξω και αφού ολοκληρώσεις με τη σκιά πρόσθεσε και την τελική πινελιά που δεν είναι άλλη από το eyeliner.

Charcoal smokey

@patrickta

Τίποτα δεν μπορεί να αναδείξει το βλέμμα σου από ένα smokey eyes και ειδικά αν έχεις τα μάτια της Adriana Lima. Για να κάνεις το look διαφορετικό ή πιο ήπιο μπορείς να κάνεις το smokey σου με μια ανθρακί αντί για μαύρη σκιά και να επιμένεις στην ρίζα του κάτω βλεφάρου με ένα μαύρο μαλακό μολύβι το οποίο θα σβήσεις αρκετά. 

Περιμετρικά του ματιού

@patrickta

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μαύρη σκιά σου και ως eyeliner αρκεί να την απλώσεις με ένα edgy πινέλο ματιών. Χρησιμοποίησε το combo και άπλωσε την σκιά περιμετρικά του ματιού με μια ελαφρώς τραβηγμένη διάθεση προς τα έξω και πάρε το χρόνο σου για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θες. Bonus info: μας αρέσει πολύ αυτό το μακιγιάζ έτσι όπως έχει σεταριστεί με το συγκεκριμένο hair styling. 

A touch of gold 

@nikki_makeup

Έχουμε συνηθίσει το smokey eyes να σετάρεται με ασημί σκιές όταν θέλουμε να προσθέσουμε λάμψη, αλλά και αυτή εδώ η ιδέα είναι εξαιρετική! Αφού ολοκληρώσεις, λοιπόν, το μακιγιάζ των ματιών σου με το δάχτυλό σου ή ένα πινέλο άπλωσε χρυσή ιριδίζουσα σκιά ακριβώς στο κέντρο του κινητού βλεφάρου. 

 

Read More

And More