Πώς να κάνεις το μακιγιάζ σου να μην… λιώνει στη ζέστη!

Στη ζωή όλα είναι ρευστά, όχι όμως και το μακιγιάζ μας. Δες τι πρέπει να κάνεις για να διατηρήσεις τις σταθερές σου στο make up όταν όλα γύρω σου γκρεμίζονται!

Θέσε τις σωστές βάσεις
Για να έχει το μακιγιάζ σου μεγάλη διάρκεια πολύ βασικό είναι πριν απλώσεις το make up να έχεις καθαρίσει σε βάθος την επιδερμίδα σου με γαλάκτωμα και έπειτα να περάσεις σε όλο το πρόσωπο λοσιόν. Δεν απομακρύνει απλά τα υπολείμματα γαλακτώματος, αλλά ελέγχει την έκκριση σμήγματος με αποτέλεσμα το μακιγιάζ σου να γίνει πιο σταθερό. Επιπλέον, μια ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη για να μην «σπάσει» το make up και να κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ, τέλος, αφού απλώσεις τη βάση σου, με ένα φαρδύ πινέλο πρέπει να περάσεις από πάνω μια διαφανή πούδρα, η οποία θα συγκρατήσει το make up. Όσον αφορά, τα μάγουλα, για μεγαλύτερη διάρκεια στο ρουζ παίξε με τους συνδυασμούς: ένα ρουζ σε υγρή μορφή ή mousse θα δώσει το χρώμα που θες, ενώ μια μικρή στρώση ρουζ σε μορφή σκόνης θα εγκλωβίσει το χρώμα εκεί, ακόμη και μετά από πολλές ώρες ξέφρενου χορού!
For your eyes only…
Η περιοχή γύρω από τα βλέφαρα παρουσιάζει αυξημένη έκκριση σμήγματος και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο βλέπεις την σκιά σου να «σπάει» μετά από μερικές ώρες. Για να αλλάξεις τα δεδομένα, αφού απλώσεις το concealer, πέρασε σε όλο το κινητό βλέφαρο αλλά και κάτω από τα μάτια σου πούδρα- δρα σταθεροποιητικά. Τώρα, σε ότι έχει να κάνει με την σκιά που θα επιλέξεις, μια σκιά σε μορφή σκόνης είναι πιο σταθερή σε σχέση με εκείνες σε υγρή μορφή, ενώ μια ιριδίζουσα σκιά, δημιουργεί εφέ ομοιομορφίας σε σχέση με τις ματ.
Να μη σου lip-ει!
Είναι tricky αλλά δεν φέρει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα: όταν απλώνεις πούδρα στα χείλη σου πριν περάσεις από πάνω το χρώμα, η αίσθηση που μένει δεν είναι τόσο ωραία. Τι μπορείς να κάνεις όμως για να παραμείνει το κραγιόν σου στα χείλη και όχι στο ποτήρι από cocktail που πίνεις; Καταρχήν, διάγραψε το περίγραμμα των χειλιών σου με ένα μολύβι σε ίδια απόχρωση με αυτή του κραγιόν που θες και με το ίδιο μολύβι γέμισε και την επιφάνεια των χειλιών με φορά από έξω προς τα μέσα. Έπειτα, με ένα πινελάκι χειλιών πέρασε αρκετές λεπτές στρώσεις κραγιόν και ακούμπησε τα χείλη σου ελαφρά πάνω σε μια χαρτοπετσέτα ώστε να απορροφήσεις την περιττή ποσότητα.
Tip: ένα ματ κραγιόν έχει μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με τα ιριδίζοντα. Αν αναζητάς ωστόσο, glossy αποτέλεσμα, άπλωσε το ματ κραγιόν σου και από πάνω διαφανές lip gloss.
Κάνε add στον φάκελό σου
Πριν φύγεις για το πάρτυ τσέκαρε ότι έχεις πάρει μαζί σου ένα concealer, μια πούδρα (καλό θα είναι στην ίδια συσκευασία να περιλαμβάνεται και πινέλο), μαύρο μαλακό khol και το κραγιόν σου. Αν έχεις επιλέξει μαύρα smokey eyes και θέλεις να το φρεσκάρεις, απλά δημιούργησε με το μαύρο μολύβι μικρές τελίτσες σε όλο το κινητό βλέφαρο και άπλωσέ το σαν σκιά με το δάχτυλό σου. Όσον αφορά το κραγιόν, ποτέ μην ξεχνάς την πολυχρηστική του αξία! Αν το ρουζ σου έχει ξεθωριάσει, μην διστάσεις να ροδίσεις ελαφρώς τα μάγουλά σου με το κραγιόν που έχεις στον chic φάκελό σου.

Read More

And More