Πώς θα κάνεις το σωστό μακιγιάζ αν φοράς γυαλιά! Τα tips της makeup artist

Με ένα πρόχειρο scroll down στα social media θα διαπιστώσεις ότι οι αγαπημένες σου διάσημες και instagrammers έχουν βγάλει (ή βάλει!) τα γυαλιά τους. Γιατί; Γιατί όλοι περνάμε περισσότερες ώρες στο σπίτι και από την άνεση του σπιτιού μας θέλουμε να νιώθουμε εξίσου άνετα πράγμα που σημαίνει πολύ λιγότεροι φακοί επαφής. Επίσης, τώρα που μένουμε σπίτι και περνάμε περισσότερες ώρες μπροστά από τις μπλε οθόνες (βλ. laptop, κινητό, τηλεόραση) πολλές από εμάς έχουμε παραγγείλει αυτά τα ειδικά γυαλιά που ξεκουράζουν τα μάτια μας. 

Βλέποντας, λοιπόν, πως η χρήση γυαλιών αυξάνεται αυτό το θέμα ήταν κάπως αναπόφευκτο: πώς βάφεσαι όταν φοράς γυαλιά; Ζητήσαμε από την αγαπημένη μας makeup artist, CEO και founder της εταιρίας Make Me Up, Ράνια Μπουντούρη, να μοιραστεί μαζί μας τα πολύτιμα tips της. Ιδού οι σημειώσεις!

Επένδυσε σε ένα καλό concealer

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις είναι το concealer σου. Πρέπει να επιλέξεις ένα καλό προϊόν, ακριβώς στον τόνο της επιδερμίδας σου και όχι πιο ανοιχτόχρωμο (το ανοιχτό concealer δεν καλύπτει τους μαύρους κύκλους αλλά τους κάνει να δείχνουν γκρι!). Ο λόγος; Αν φοράς σκούρο σκελετό γυαλιών μπορεί να γίνεται αντανάκλαση και οι μαύροι κύκλοι να φαίνονται πιο έντονοι. Και κάτι ακόμη που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τις λεπτές γραμμές και το “σπάσιμο” του concealer είναι να χρησιμοποιήσεις από κάτω μια κρέμα ματιών που θα διευκολύνει την ελαστικότητα τις περιοχής. 

Χρησιμοποίησε λεπτόρρευστο foundation 

Απόφυγε τα βαριά foundation και προτίμησε τα πιο λεπτόρρευστα. Έτσι, θα αποφύγεις και την αλλοίωση ή την συσσώρευση προϊόντος στα σημεία που ο σκελετός ακουμπά την επιδερμίδα σου. Σε αυτά τα σημεία επίσης, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις λιγότερο προϊόν και να περάσεις από πάνω τοπικά με ένα πιο λεπτό πινέλο λίγη setting powder, δηλαδή αυτή την πούδρα σε μορφή σκόνης. 

Απόφυγε τους έντονους σκελετούς 

Για δύο λόγους: οι έντονοι σκελετοί είναι πολύ δεσμευτικοί και επίσης δεν σε αφήνουν να πειραματιστείς ιδιαίτερα με το μακιγιάζ σου. Για παράδειγμα, αν επιλέξεις έναν κόκκινο σκελετό αυτομάτως αυτός θα τραβά όλη την προσοχή στα μάτια σου και δεν θα μπορείς να φοράς πλέον έντονα κραγιόν γιατί θα έχεις δύο υπερβολικά στοιχεία στο πρόσωπό σου: σαν να κάνεις έντονο smokey και να φοράς ταυτόχρονα κόκκινο κραγιόν! Αντίθετα, ένας σκελετός σε ουδέτερο χρώμα θα σε αφήσει πιο ελεύθερη!

Γιατί πρέπει να σφίγγεις τα γυαλιά σου!

Τα γυαλιά στο πρόσωπό σου πρέπει να είναι σταθερά και σφιχτά. Και αυτό γιατί ένας χαλαρός σκελετός θα γλιστρά στο πρόσωπό σου και θα αλλοιώνει το μακιγιάζ σου. 

Προσοχή με τη μάσκαρα

Αν φοράς γυαλιά μυωπίας φρόντισε να μην το παρακάνεις με τις βλεφαρίδες σου και φυσικά να αποφεύγεις τις ψεύτικες έτσι ώστε να μην “χτυπάνε” πάνω στο φακό από τα γυαλιά σου. 

Μπορείς να κάνεις τα πάντα αλλά προτίμησε φωτεινές σκιές 

Όταν φοράς γυαλιά ηλίου τίποτα δεν μπορεί να σε περιορίσει και να σου απαγορεύσεις να κάνεις το αγαπημένο σου smokey! Ωστόσο, είναι προτιμότερο να φοράς μια ανοιχτόχρωμη, shimmering σκιά η οποία θα κάνει τα μάτια σου πιο φωτεινά. Η champagne είναι μια πολύ καλή απόχρωση. 

Να έχεις πάντα περιποιημένα φρύδια!

Είτε ο σκελετός καλύπτει τα φρύδια σου είτε όχι, φρόντισε να είναι πάντα φροντισμένα. Στην πρώτη περίπτωση, αν φοράς πολύ έντονο σκελετό προτίμησε να τους δώσεις ένα όμορφο σχήμα και να τα χτενίσεις ανοδικά αλλά απόφυγε να τους δώσεις πολύ ένταση ή να τα βάψεις σκούρα. Και αυτό γιατί πολύ κοντά στην περιοχή των φρυδιών θα έχεις δύο πολύ έντονα στοιχεία!

Αν έχεις μυωπία κάνε το μακιγιάζ σου σε καθρέφτη χειρός 

Ένας μικρός καθρέφτης χειρός θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο σε αυτή την περίπτωση για να κάνεις το μακιγιάζ σου σωστά, να βλέπεις ακριβώς τι κάνεις αλλά κυρίως να μην ταλαιπωρηθείς!

Τι γίνεται με το ρουζ;

Το ρουζ μπαίνει κανονικά, αλλά ο τρόπος που θα το απλώσεις εξαρτάται από τον σκελετό και τον τύπο των γυαλιών σου. Πιο συγκεκριμένα, αν έχεις μικρό σκελετό μπορείς να φοράς τα γυαλιά σου όταν κάνεις το μακιγιάζ σου και να χρησιμοποιήσεις τα γυαλιά ως οδηγό, αν πάλι έχεις μεγάλα γυαλιά κάνε το μακιγιάζ σου ως συνήθως και φόρεσε τα γυαλιά σου αφού ολοκληρώσεις! 

Photo: @gettyimages

 

 

 

 

 

Read More

And More