Πώς θα καταλάβεις ότι έχουν λήξει τα προϊόντα μακιγιάζ

Στο τέλος κάθε σεζόν κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα στο νεσεσέρ σου. Κι αν όχι, επιβάλλεται να αποκτήσεις τη συγκεκριμένη συνήθεια. Είναι σίγουρο πως μέσα στο ντουλάπι του μπάνιου, σε συρτάρια με ξεχασμένα κουτιά αλλά και στα πολλά νεσεσέρ σου υπάρχουν προϊόντα που έχεις να χρησιμοποιήσεις καιρό και το πιθανότερο είναι να έχουν λήξει.

@iStock

Αν δεν είσαι σίγουρη, εγώ είμαι εδώ για να σου αποκαλύψω όλες τις λεπτομέρειες. Που σημαίνει, όλα τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι ήρθε η στιγμή να τα αντικαταστήσεις. Θα τα δούμε μαζί ένα-ένα. 

@iStock

Φον ντε τεν και κονσίλερ

Ακόμη κι αν έχεις ξοδέψει μια μικρή περιουσία και τα δύο συγκεκριμένα προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης. Ο χρόνος έχει να κάνει με τη σύνθεσή τους. Οι φόρμουλες που έχουν ως βάση το νερό διαρκούν 12 μήνες περίπου ενώ όσες είναι oil-based μπορείς να τισ χρησιμοποιείς για 18 μήνες άφοβα.

@iStock

Πώς θα καταλάβεις ότι έχουν λήξει: Όταν το έλαιο συγκεντρωθεί στην κορυφή της συσκευασίας το προϊόν έχει πλέον λήξει και πρέπει να το πετάξεις.

Πώς θα τα προστατεύσεις: Τόσο το φον ντε τεν όσο και το κονσίλερ πρέπει να τα κρατάς σε δροσερό μέρος και να τα ανακατεύεις πριν από κάθε χρήση ώστε να αναμειγνύεται το προϊόν με το λάδι σωστά. Καλό είναι να τα εφαρμόζεις με πινέλο ή beauty blender ώστε να μην συγκεντρώσουν βακτήρια.

@makeupbymario

Blush, πούδρα και bronzer

Όλα τα προϊόντα σε μορφή πούδρας λήγουν μετά από 18 μήνες και χάρη στη σύνθεση τους δεν συγκεντρώνουν βακτήρια. Οι ειδικοί προτείνουν να επιλέγεις φόρμουλες που περιέχουν φυτικά εκχυλίσματα όπως είναι για παράδειγμα η αλόη, το πράσινο τσάι και το χαμομήλι.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχουν λήξει: Δημιουργείται ένα γκρι φιλμ στην επιφάνεια που σημαίνει πως έχουν αλλοιωθεί και αυτό συμβαίνει συνήθως όταν τα προϊόντα περιέχουν έλαια στη σύνθεση τους.

Πως θα τα προστατεύσεις: Κλείνεις πάντα πολύ καλά τη συσκευασία αμέσως μετά τη χρήση ώστε να μην οξειδώνεται. Επίσης πρέπει να σιγουρευτείς πως το πινέλο που χρησιμοποιείς για να τα απλώσεις είναι πάντα καθαρό ώστε να μην μεταφέρεται η λιπαρότητα από το δέρμα στο προϊόν.

iStock

Mascara

Με το συγκεκριμένο προϊόν πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτική. Μπορείς να την κρατήσεις 3 μήνες αν τη χρησιμοποιείς καθημερινά και 6 μήνες αν την απλώνεις περιστασιακά. Κι αυτό επειδή οι βλεφαρίδες είναι το σημείο του προσώπου το οποίο συγκεντρώνει αρκετά βακτήρια, τα οποία μεταφέρονται στο βουρτσάκι της μάσκαρα και τέλος μέσα στη συσκευασία.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχει λήξει: Μυρίζει περίεργα και το περιεχόμενο είναι ξηρό.

Πώς θα την προστατεύσεις: Βεβαιώσου πως την κλείνεις καλά μετά από κάθε χρήση.

@istock

Eyeliner

 Ένα ακόμη προϊόν με το οποίο χρειάζεται προσοχή. Το καλό νέο σ’ αυτή την περίπτωση είναι πως διαρκεί περίπου 3 χρόνια.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχει λήξει: Αφήνει ένα λεπτό φιλμ κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

Πώς να το προστατεύσεις: Όσο αφορά τα βακτήρια ισχύουν τα ίδια ακριβώς δεδομένα με τη μάσκαρα όσο αφορά στο ρευστό eyeliner που βρίσκεται σε tube. Καλό είναι να καθαρίζεις με μια μπατονέτα την κορυφή της συσκευασίας πριν από κάθε χρήση ενώ αν χρησιμοποιείς προϊόν σε μορφή μολυβιού άπλωσε σε ένα δίσκο καθαρισμού μικρή ποσότητα καθαρό οινόπνευμα και ακούμπησε απαλά την μύτη του eyeliner σε αυτό.

@erinparsonmakeup

Κραγιόν και lip gloss

Σύμφωνα με τα beauty brands διαρκούν 12-18 μήνες. Επειδή όμως τα περισσότερα περιέχουν στη σύνθεση τους συντηρητικά όπως αιθέρια έλαια, parabens και βιταμίνες που έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τα μικρόβια, καλό είναι να μην τα κρατάτε στο νεσεσέρ σας περισσότερο από 1 χρόνο.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχουν λήξει: Αν έχουν χάσει τη φυσική τους υγρασία και μυρίζουν άσχημα σημαίνει πως δεν μπορείς πλέον να τα χρησιμοποιείς.

Πώς να τα προστατεύσεις: Το καλοκαίρι καλό είναι να τα συντηρείς στο ψυγείο κι αυτό γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν τα συστατικά τους. Επίσης μην τα εφαρμόζεις απευθείας στα χείλη, χρησιμοποίησε ένα πινέλο που θα καθαρίζεις σχολαστικά αμέσως μετά.

@gigihadid

Πινέλα Μακιγιάζ

Όσο περίεργο κι αν σου φανεί έχουν και αυτά ημερομηνία λήξης. Εξαρτάται βέβαια τόσο από τη χρήση όσο και από τη φροντίδα. Σε φυσιολογικές συνθήκες μπορείς να τα χρησιμοποιείς για 12-18 μήνες εφόσον η ποιότητα είναι καλή και τα περιποιείσαι  με τον σωστό τρόπο.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχουν «λήξει»: Όταν οι τριχούλες αρχίζουν να πέφτουν σημαίνει πως πρέπει να τα αντικαταστήσεις με καινούρια.

Πώς να τα προστατεύσεις: Χρησιμοποιείς μια φόρμουλα καθαρισμού κατάλληλη για πινέλα. Εναλλακτικά βάζεις σε ένα μπολ ζεστό νερό, μαλακό σαπούνι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Τοποθετείς κάθε πινέλο ξεχωριστά μέσα στο μπολ. Το πιέζεις απαλά και στη συνέχεια ξεπλένεις καλά με άφθονο χλιαρό νερό. Τέλος το ακουμπάς πάνω σε μια καθαρή πετσέτα μέχρι να στεγνώσει. Καλό είναι να τα κρατάς κλεισμένα  σε μια ειδική θήκη που τα προστατεύει από τη σκόνη, τα βακτήρια και την υγρασία.

 

 

 

 

Read More

And More