Πούδρα: Παίρνει και επίσημα την πρώτη θέση στο νεσεσέρ σου- 5 για να επιλέξεις

Μέχρι τώρα παραμένεις σταθερή στη δροσερή όψη της επιδερμίδας και το mininal look. Το φθινόπωρο όμως είναι και επίσημα εδώ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει. Αυτό σημαίνει πως το full make up όχι απλά επιτρέπεται αλλά επιβάλλεται. Κι επειδή το δέρμα σου πρέπει να είναι άψογο πριν χαρίσεις ένταση στα ζυγωματικά, που είναι μεγάλη τάση οι experts επιμένουν πως πρέπει να χρησιμοποιήσεις την κλασική και αγαπημένη πούδρα που επανέρχεται δυναμικά και παίρνει την πρώτη θέση στο νεσεσέρ σου. 

Πρόκειται για το προϊόν που τα τελευταία χρόνια έμεινε στην άκρη ενώ το καλοκαίρι χρησιμοποίησες, πιθανότατα τη bronzer για έξτρα λάμψη στο μαύρισμα. Και τώρα επιλέγεις εκείνη που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου και ακολουθείς πιστά τις συμβουλές των ειδικών. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

H σωστή απόχρωση

Οι ειδικοί είναι κάθετοι στην άποψη τους: Η απόχρωση της πούδρας πρέπει να έχει τον ίδιο ακριβώς τόνο με το δέρμα σου και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει όταν επιλέγεις ένα νέο προϊόν να βρίσκεσαι σε χώρο με φυσικό φως και το απλώνεις στο πηγούνι.  

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hung Vanngo (@hungvanngo)

Tips εφαρμογής 

  • Ξεκινάς με τον βασικό κανόνα: Η υπερβολική ποσότητα πούδρας σε όλο το πρόσωπο, ακόμη κι αν έχεις επιλέξει την πιο ανάλαφρη, φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα που σημαίνει πως τονίζει τις ατέλειες αντί να τις καλύψει.
  • Το σωστό είναι να φιξάρεις το φον ντε τεν που σημαίνει πως χρησιμοποιείς το μεγάλο πινέλο της πούδρας και το απλώνεις σε όλο το πρόσωπο δημιουργώντας ένα απαλό πέπλο.
  • Μην ξεχνάς το λαιμό και το ντεκολτέ ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στον τόνο.
  • Αν πάλι έχει λιπαρή επιδερμίδα μπορείς να απλώσεις την πούδρα στο σημείο Τ μόνο.
  • Αν πάλι συνηθίζεις να απλώνεις κονσίλερ μόνο και όχι φον ντε τεν σε όλο το πρόσωπο, εφαρμόζεις την πούδρα στις περιοχές που φωτίζει ο ήλιος: Ζυγωματικά, μύτη και μέτωπο.

Τα λάθη που κάνεις συχνά και πρέπει να σταματήσεις αμέσως τώρα 

  • Χρησιμοποιείς το λάθος εργαλείο εφαρμογής. Κράτησε σημειώσεις λοιπόν. Αν θέλεις πλήρη κάλυψη επιλέγεις το beauty blender. Για ματ φινίρισμα κατάλληλο είναι το σφουγγαράκι που υπάρχει σχεδόν πάντα στη συσκευασία της πούδρας ενώ το πινέλο είναι για ανάλαφρο φινίρισμα και το αγαπημένο των make up artists. 
  • Δεν καθαρίζεις συχνά το πινέλο ή το σφουγγαράκι εφαρμογής. Οι ειδικοί επιμένουν πως πρέπει αμέσως μετά τη χρήση να το πλένεις με άφθονο νερό και προϊόν ντεμακιγιάζ και στη συνέχεια να το ακουμπάς επάνω σε μια καθαρή στεγνή πετσέτα. Ακόμη πιο πρακτικό είναι ένα cleansing spray. 
  • Κρατάς την πούδρα στο μπάνιο ενώ το πιο σωστό είναι να βρίσκεται σε ένα δωμάτιο του σπιτιού χωρίς υγρασία ή υδρατμούς που την αλλοιώνουν πιο εύκολα. 

Πέντε προϊόντα για να επιλέξεις 

Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder

Dior Backstage Face & Body Powder-No Powder

Max Factor Creme Puff Pressed Powder 

NYX NoFilter Finishing Powder

Erre Due Compact Powder Oil Free 

 

 

Read More

And More