Προϊόντα μακιγιάζ με δείκτη προστασίας: Μπορούν να αντικαταστήσουν το αντηλιακό; Δες τι λένε οι ειδικοί

Για την αντηλιακή προστασία σου έχω πει και αναλύσει τα πάντα. Γνωρίζεις πως φοράς την κρέμα σου κάθε πρωί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ στις διακοπές την ανανεώνεις κάθε μία ώρα περίπου. Στο νεσεσέρ σου τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετά προϊόντα μακιγιάζ με δείκτη προστασίας, ξεκινώντας από το φον ντε τεν, την πούδρα ή την ενυδατική με χρώμα και καταλήγοντας σε blush, lip balm και κραγιόν.

Καθώς επίσης και αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα. Παράλληλα, υπάρχει η κατηγορία των γυναικών που θέλουν να νοιώθουν προστατευμένες στο έπακρο στην πόλη και να υιοθετούν ένα fresh summer make up look ακόμη και στην παραλία.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Μπορούν όμως τα προϊόντα μακιγιάζ με SPF να αντικαταστήσουν το αντηλιακό σου; Ας δούμε λοιπόν κάθε προϊόν ξεχωριστά. 

Αντηλιακό με χρώμα: Σύμφωνα με τους δερματολόγους είναι το ίδιο αποτελεσματικό με την απλή, κλασική φόρμουλα. Με μία μικρή διαφορά. Αν έχεις για παράδειγμα δείκτη προστασίας 50 και περιέχει στη σύνθεση του υαλουρονικό οξύ και συστατικά που προσφέρουν ιριδισμούς και έξτρα λάμψη, υπάρχει περίπτωση ο δείκτης να μειωθεί στο 40. Αυτό είναι ίσως το μοναδικό του μειονέκτημα που θεωρείται μικρό. Τι γίνεται όμως αν θέλεις να το ανανεώνεις συχνά; Καλό είναι μετά την πρώτη εφαρμογή να χρησιμοποιείς το απλό σου αντηλιακό, ιδανικά σε ρευστή και απαλή υφή. Η επανάληψη με τη φόρμουλα που έχει χρώμα θα δημιουργήσει ένα στρώμα που θα σε ενοχλεί κατά τη διάρκεια της ημέρας ειδικά αν ιδρώνεις εύκολα. Apivita Bee Sun Care Κρέμα Προσώπου κατά των Πανάδων & των Ρυτίδων με Χρώμα SPF50. 

Πούδρα με δείκτη προστασίας: Είναι το προϊόν που θα σε σώσει αν έχεις δυσχρωμίες και ατέλειες. Μπορείς να την απλώσεις σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό αφού προηγουμένως έχεις χρησιμοποιήσει την αντηλιακό σου κρέμα. Επειδή και σε αυτή την περίπτωση δεν γίνεται να απλώνεις κάθε 1-2 ώρες έστω και μικρή ποσότητα στην επιδερμίδα, συνεχίζεις και πάλι με το αντηλιακό σου. Shiseido UV Protective Compact Foundation.

Το φον ντε τεν με δείκτη προστασίας είναι εκείνο που μπορεί να σε καλύψει για αρκετές ώρες. Για να νοιώσεις όμως απόλυτα προστατευμένη μπορείς ενδιάμεσα κι ενώ βρίσκεσαι στην παραλία να απλώνεις αντηλιακό σε μορφή στικ με τα δάχτυλα. Erre Due Perfect Mat Foundation SPF 30.

 

Όσο αφορά στα χείλη το lip balm, το κραγιόν και το lip oil με δείκτη προστασίας είναι αξιόπιστα και θα χαρίσουν εκτός από προστασίας, θρέψη, ενυδάτωση και λάμψη.  Kiehl’s Butterstick Lip Treatment SPF 30.

Read More

And More