Σκιά σε μορφή στικ: Γιατί την αγαπούν οι make up artists, πώς θα την εφαρμόσεις και 5 για να επιλέξεις

Οι σκιές ματιών επιστρέφουν πανηγυρικά και οι make up artits τη φετινή σεζόν έχουν μια τέλεια πρόταση για εσένα, ειδικά αν δεν τα καταφέρνεις με τα πινέλα, την άψογη εφαρμογή και το επαγγελματικό φινίρισμα στις γωνίες. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αποκτήσεις σκιά σε μορφή στικ που απλώνεις με μία κίνηση στο βλέφαρο χωρίς περιθώρια λάθους. 

Ακόμη όμως κι αν φύγει από την πορεία της, χάρη στην ανάλαφρη υφή διορθώνεται πανεύκολα, χωρίς να ξεκινήσεις από την αρχή. Πρόκειται για το προϊόν που χαρίζει ένα δροσερό εφέ στο βλέμμα και βρίσκεται πάντα στις αποσκευές των experts. Ματ, ιριδίζουσα, σε παστέλ, nude, έντονη ή και dark απόχρωση, επιλέγεις ανάλογα με την περίσταση και διάθεση που έχεις.  

Instagram: @bobbibrown

Expert Tips 

  • Για να παραμείνεις σταθερή για ώρες εφαρμόζεις primer ματιών πριν τη σκιά και στη συνέχεια την απλώνεις απευθείας σε όλο το κινητό βλέφαρο. 
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο διαφορετικές αποχρώσεις. Τη σκούρα στο κινητό βλέφαρο και την ανοιχτή και ιδανικά ιριδίζουσα στην εσωτερική γωνία του ματιού. 
  • Κι αν θέλεις το απόλυτο μονοχρωματικό μακιγιάζ η σκιά ματιών σε μορφή στικ είναι ιδανική και για τα χείλη αρκεί προηγουμένως να χρησιμοποιήσεις ως βάση το αγαπημένο σου lip balm. 
  • Η απόλυτα nude απόχρωση λειτουργεί και ως βάση για τη σκιά δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα βελούδινο εφέ. 
  • Παράλληλα η σκιά σε μορφή στικ είναι κατάλληλη για το τέλειο cat eye look ή περίγραμμα τόσο στο πάνω όσο και το κάτω βλέφαρο. 
  • Κι αν θέλεις να βγεις μετά το γραφείο και έχεις μια μπρονζέ σκιά σε μορφή στικ την απλώνεις στα ζυγωματικά χαρίζοντας μια σέξι πινελιά στο μακιγιάζ σου. 
  • Η χρυσή απόχρωση, με τη σειρά της, είναι εκείνη που απλώνεις μετά το κραγιόν στο κέντρο των χειλιών για έξτρα λάμψη. 
  • Οι καφέ τόνοι μπορούν να αντικαταστήσουν το μολύβι φρυδιών ειδικά αν θέλεις να τονίσεις το χρώμα και να δώσεις μεγαλύτερη έμφαση στο σχήμα. 

Τα προϊόντα 

 

Bobbi Brown Long-Wear Cream Eyeshadow Stick, Cinnamon:  Η swipe-and-go σκιά που εφαρμόζεται εύκολα και παραμένει σταθερή για 8 τουλάχιστον ώρες. Την εφαρμόζεις πάνω στο βλέφαρο κάνοντας καλό blending με τα δάχτυλα ή δημιουργείς μια βάση με φυσικές αποχρώσεις χρησιμοποιώντας στη συνέχεια μια σκούρα ή έντονη δημιουργώντας ένα ξεχωριστό eye make up look.

Erre Due True Stay Shadow Stylo, Yabba: εύκολη εφαρμογή, με satin τελείωμα και αποτέλεσμα που διαρκεί έως και 9 ώρες. Μοναδική σύνθεση με 40% νερό που ενυδατώνει, ενώ δεν μεταφέρεται, αντιστέκεται στον ιδρώτα και έχει υψηλή απόδοση χρώματος.

Art Deco High Performance, Golden Sand:  Κρεμώδης σκιά ματιών, eyeliner και kajal μαζί. Εφαρμόζεται πανεύκολα και και παραμένει στη θέση της αναλλοίωτο έως και 10 ώρες.

Laura Mercier Caviar Stick Eye Shadow, Orchid: Ιδανική για εύκολο και τέλειο smoky eye look και αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας.

Make up Forever Aqua Resist Smoky Shadow Multi Use Eye Color Stick, Volcano: Κohl, eyeliner και σκιά αδιάβροχο που παραμένει αναλλοίωτο για ώρες. Ιδανικό για ευαίσθητα μάτια, έχει απαλή και μεταξένια υφή που λιώνει στην επιδερμίδα και χαρίζει μια ανάλαφρη αίσθηση, σε συνδυασμό με άψογη εφαρμογή για επιτυχημένο αποτέλεσμα με μία μόνο κίνηση. 

Read More

And More