Συμβουλές για εντυπωσιακά μακιγιάζ από την make up artist Μαρία Μαρκαντωνάτου!

Επιτυχημένη make up artist, αγαπημένο κορίτσι, στιλάτη περσόνα. Η Μαρία Μαρκαντωνάτου (@mmarkantonatou) έχει μια ιδιαίτερη προσωπικότητα και λατρεύει πραγματικά το μακιγιάζ. Πειραματίζεται, ψάχνει, ενημερώνεται συνεχώς και δεν σταματά να μας εκπλήξει με τα εντυπωσιακά μακιγιάζ που υπογράφει.

Εδώ και πολλά χρόνια υπογράφει το μακιγιάζ της Τατιάνας Στεφανίδου, αλλά και πολλών άλλων celebrities όπως η Κατερίνα Καραβάτου και η Άση Μπήλιου. Είναι η make up artist στην οποία απευθυνόμαστε όταν θέλουμε ένα πραγματικά εντυπωσιακό μακιγιάζ. Έχει τον μαγικό της τρόπο να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σου, έχει το ταλέντο και την απαιτούμενη αγάπη για τη δουλειά της που την κάνει ξεχωριστή και ιδιαίτερη.

Σήμερα λοιπόν μοιράζεται μαζί μας το αποτέλεσμα ενός καινούριου πειραματισμού της. Τα κραγιόν γίνονται σκιές και το μακιγιάζ γίνεται πιο εντυπωσιακό από ποτέ. Φυσικά, δεν μας αφήνει παραπονεμένες! Μας προτείνει το μακιγιάζ των Χριστουγέννων και φροντίζει να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μακιγιάζ αυτήν την εποχή;
Αυτήν την περίοδο, έχω βρει έναν υπέροχο τρόπο να δημιουργώ μακιγιάζ, με αποχρώσεις σε άλλο επίπεδο υφής…
Ξεκίνησα να πειραματίζομαι από τις αρχές της Covid εποχής, όταν πλέον δεν μπορούσα να ανοίξω τις συσκευασίες καλλυντικών και να δοκιμάσω τα προϊόντα, είτε από λανθασμένες αγορές που έκανα μέσω Internet καθώς απείχαν πολύ από την πραγματικότητα…
Έτσι σκέφτηκα τα κραγιόν, τα οποία δεν μου άρεσαν και τόσο, καθώς μου είχαν βγει πολύ διαφορετικά από ότι τα είχα φανταστεί, να τα κάνω σκιές ματιών και πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό! Έτσι, συνέχισα με όλα μου τα κραγιόν!

-Ποια είναι τα tips για να το κάνουμε κι εμείς;
Καταρχάς, θα πρέπει να επιλέξετε ένα κραγιόν σε μορφή Matt Long Lasting. Τα συγκεκριμένα κραγιόν έχουν την ιδιαιτερότητα να είναι σε υγρή μορφή, μα σε πολύ σύντομο χρόνο, στεγνώνουν εντελώς, γίνονται ματ, πολύ σταθερά και είναι αδιάβροχα!
Επίσης, θα χρειαστούμε ένα πινέλο ματιών για blending. Διαφορετικά με τα δάχτυλα -γιατί όχι!

-Τι πρέπει να κάνουμε; Τι πρέπει να προσέξουμε και τι να αποφύγουμε;
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και πολύ εύκολη…
Ξεκινάμε έχοντας κάνει πρώτα μια όμορφη βάση στο πρόσωπο. Συνεχίζουμε με το μακιγιάζ των ματιών. Η τοποθέτηση γίνεται ακριβώς όπως με τις κλασικές σκιές. Δίνουμε περισσότερη ένταση στο κινητό βλέφαρο. Αυτό το πετυχαίνουμε ακουμπώντας το πινέλο ή το δάχτυλό μας με μεγαλύτερη ένταση επάνω στο βλέφαρο και ταμποναριστά τοποθετούμε αρκετό προϊόν. Όσο πηγαίνουμε προς το κόκκαλο του ματιού, απλά σέρνουμε προς τα έξω ό,τι έχει απομείνει στο πινέλο ή στο δάχτυλό μας, με κινήσεις πολύ πιο ελαφριές και πιο αέρινες.
Το μόνο που πρέπει να προσέξετε, είναι να είστε αρκετά γρήγορες καθώς όπως ανέφερα τα Matt long Lasting κραγιόν, στεγνώνουν πολύ γρήγορα.
Ενώ με τις κλασικές σκιές θα πρέπει το βλέφαρο να έχει κρεμώδη υφή για να πατήσουν επάνω οι σκιές και να γράψουν με ένταση, εδώ το βλέφαρο θα πρέπει να έχει λιγότερο προϊόν βάσης ή concealer, έτσι ώστε να μην χάσουμε το μοναδικό αυτό εφέ, που θα προκύψει από το κραγιόν.

-Μπορούμε να το κάνουμε και πρωί ή μόνο βράδυ;
Είναι τέλειο για πρωί, αλλά και για βράδυ! Για ένα βραδινό μακιγιάζ πριν στεγνώσει το προϊόν, εγώ θα προσέθετα στο κινητό βλέφαρο, μια ιριδίζουσα σκιά για ένα πολύ εντυπωσιακό βλέμμα που θα μαγνητίσει.

-Ποιο είναι το μυστικό κατά τη γνώμη σου για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ;
Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν αρκετά μυστικά για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ. Η καθημερινή φροντίδα και ενυδάτωση του προσώπου, η αποφυγή υπερέκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία, η προετοιμασία του προσώπου με σωστά προϊόντα και primer πριν το μακιγιάζ είναι μερικά από αυτά.
Ο σωστός φωτισμός, είτε είναι μέρα είτε νύχτα, θα μας βοηθήσει σε ένα σωστό αποτέλεσμα. Δεν ξεχνάμε να καλοσχηματίσουμε με φυσικό τρόπο τα φρύδια, καθώς πλαισιώνουν το πρόσωπο, ακόμη κι αν επιλέξουμε ένα πιο natural look ή ένα non make up make up…

Ποια είναι τα λάθη που συνήθως κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες;
Οι περισσότερες γυναίκες, πολλές φορές στην προσπάθειά τους να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερο εντυπωσιακές και ελκυστικές, κάνουν υπερβολές σε σχέση με το μακιγιάζ τους…
Τονίζουν υπερβολικά τα χείλη τους, έξω από το φυσικό τους περίγραμμα ή κάνουν υπερβολικό contouring, ώστε να τείνει το πρόσωπό τους να δείχνει ιδανικό, δηλαδή οβάλ με γωνίες. Επίσης, πολλές φορές έχω παρατηρήσει γυναίκες να έχουν τονίσει υπερβολικά και τα μάτια και τα χείλη. Καλό είναι αυτές οι υπερβολές να αποφεύγονται. Είναι καλύτερα να επιλέγουμε να τονίσουμε ένα από τα δύο κάθε φορά.

-Ποια γενική συμβουλή θα μας έδινες;
Η κάθε γυναίκα είναι μοναδική και ξεχωριστή… και σίγουρα έχει τα δικά της πολύ όμορφα χαρακτηριστικά. Το μακιγιάζ είναι ένας υπέροχος, διασκεδαστικός, δημιουργικός τρόπος να ανακαλύψετε αυτήν την τόσο όμορφη πλευρά του εαυτού σας. Πειραματιστείτε δοκιμάζοντας να τονίσετε τα δικά σας πολύ όμορφα χαρακτηριστικά. Δοκιμάζοντας να αναδείξετε τη δική σας φυσική ομορφιά.

-Ποια χρώματα να προτιμήσουμε στο μακιγιάζ μας για φέτος τον χειμώνα;
Κάθε χρόνο βλέπουμε νέες τάσεις να επικρατούν στο μακιγιάζ. Οι προτάσεις φέτος είναι πολλές. Ωστόσο, ένα μακιγιάζ ξεκινά πάντα από μια όμορφη, λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς υπερβολή στην ποσότητα των προϊόντων μακιγιάζ.
Τα χρώματα που θα επικρατήσουν φέτος στα μάτια και μπορούμε να τολμήσουμε άφοβα, καθώς θα είναι top trends αυτήν την περίοδο, είναι οι παστέλ αποχρώσεις, οι λιλά, οι βιολετί, οι μεταλλικές σκιές, τα έντονα σκούρα smokey σε μαύρο και καφέ, καθώς επίσης και οι λάμψεις! Όλες αυτές οι υπέροχες ιριδίζουσες σκιές!

-Τι θα μας πρότεινες για τα Χριστούγεννα;
Φέτος τα Χριστούγεννα θα σας πρότεινα ένα άκρως τολμηρό και πολύ θηλυκό μακιγιάζ.

Θα χρειαστείτε:

-Μολύβι φρυδιών
Make up
Concealer
Ρουζ σε γήινη απόχρωση
-Πούδρα
-Μια αρκετά ιριδίζουσα σκιά σε γήινη απόχρωση
-Ένα φωτεινό κόκκινο κραγιόν Matt Long Lasting
-Μάσκαρα ή βλεφαρίδες για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Αρχικά, κάνουμε μια λαμπερή βάση, με όσο το δυνατόν λιγότερο προϊόν. Αν έχουμε κάποιο σημαδάκι, το καλύπτουμε τοπικά.

Συνεχίζουμε βάζοντας concealer, φωτίζοντας την περιοχή κάτω από τα μάτια. Προσπαθούμε να μην υπερβάλλουμε με το προϊόν, καθώς με λιγότερη ποσότητα θα δείχνουμε ακόμη πιο φρέσκιες.

Καλοσχηματίζουμε τα φρύδια.

Χαμογελάμε και τοποθετούμε στα μάγουλα ρουζ με ένα μεγάλο πινέλο.

Για να δώσουμε αρμονία στο αποτέλεσμα, προσθέτουμε λίγο από το ρουζ στο κόκκαλο των ματιών.

Ταμποναριστά, τοποθετούμε στο κινητό βλέφαρο μια ιριδίζουσα σκιά σε γήινη απόχρωση.

Ακριβώς στη ρίζα της γραμμής των βλεφαρίδων, στην εξωτερική γωνία των ματιών, δημιουργούμε μια λεπτή γραμμή eyeliner με το κόκκινο matt long lasting κραγιόν.

Με το ίδιο πινέλο προσθέτουμε προσεκτικά στην εσωτερική γραμμή των ματιών λίγο από το κόκκινο χρώμα!

Βάζουμε μάσκαρα.

Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, τοποθετούμε ψεύτικες βλεφαρίδες.

Τέλος, προσθέτουμε στα χείλη το κόκκινο κραγιόν!

Καλή επιτυχία! Και καλές γιορτές… 

 

Φωτογραφίες: Θωμάς Μπαχτσόγλου

Read More

And More