Τα 5 iconic κόκκινα κραγιόν και tips για να δείχνουν άψογα

Σύμφωνα με τους make up artists κάθε γυναίκα επιβάλλεται να έχει στο νεσεσέρ της το απόλυτο, κλασικό κόκκινο κραγιόν. Πρόκειται για το προϊόν που ταιριάζει σε όλες τις ώρες της ημέρας και περιστάσεις κι το μοναδικό που μπορεί να χαρίσει ένταση σε ολόκληρο το πρόσωπο με μία κίνηση. 

Μην ξεχνάς άλλωστε πως πρόκειται για ένα εμβληματικό προϊόν μακιγιάζ που λάτρεψαν οι γυναίκες-θρύλοι με πρώτη στην λίστα την Marilyn Monroe. Το κόκκινο κραγιόν δεν έχει εποχή που σημαίνει ότι ταιριάζει τόσο με την ηλιοκαμένη επιδερμίδα σου το καλοκαίρι, όσο και τις μουντές ημέρες του φθινοπώρου και τις γιορτινές του χειμώνα. 

Και όσον αφορά στα make up brands δεν υπάρχει ούτε ένα που να μην έχει στις σειρές τους, ένα τουλάχιστον κόκκινο κραγιόν. Και ταυτόχρονα υπάρχουν κι εκείνα που παραμένουν σταθερά σε μια συγκεκριμένη απόχρωση που θεωρείται iconic. Αναρωτιέσαι ποια είναι; Στα αποκαλύπτω στη συνέχεια και ταυτόχρονα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να δείχνει το κόκκινο χρώμα στα χείλη σου άψογο.

Dior Rouge Dior Lipstick, 999

Chanel Luminous Intense Lip Colour

Pat McGrath Labs MatteTrance Lipstick in Obsessed!

YSL Rouge Pur Couture Lipstick in 1966 Rouge Libre

Hermès Rouge Hermès Satin Lipstick in 64 Rouge Casaque

H σωστή εφαρμογή βήμα-βήμα

Περιποίηση

Ειδικά το χειμώνα πρέπει να χαρίσεις στα χείλη σου την απαραίτητη φροντίδα μιας και ταλαιπωρούνται από την ξηρότητα ή ακόμη και το σκάσιμο. Είναι Δεκέμβριος άλλωστε, η θερμοκρασία χαμηλή και η υγρασία στα ύψη. Πριν από την εφαρμογή του κραγιόν λοιπόν προηγείται η απολέπιση. Επιλέγεις ένα απαλό scrub χειλιών με το οποίο κάνεις απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Το αφαιρείς με ένα καθαρό βαμβακερό ύφασμα και αποφεύγεις να χρησιμοποιήσεις νερό. 

Ενυδάτωση 

Είναι ίσως το σημαντικότερο βήμα. Αν τα χείλη έχουν την απαραίτητη υγρασία τότε όλα θα πάνε καλά. Μετά την απολέπιση λοιπόν απλώνεις με τα δάχτυλα την πιο τρυφερή φόρμουλα lip balm, με ματ φινίρισμα και σύνθεση που δεν κολλά στα χείλη. Προσοχή: Περιμένεις μερικά λεπτά ώστε να απορροφηθεί. 

Περίγραμμα

Κόκκινο κραγιόν χωρίς περίγραμμα χειλιών δεν υφίσταται. Ακολουθείς πιστά τη φυσική γραμμή των χειλιών και χρησιμοποιείς μολύβι στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το κραγιόν σου. Ξεκινάς από το μέσο του άνω χείλους και με φορά προς την εξωτερική γωνία. Καλό είναι το μολύβι να είναι μαλακό ώστε να πετύχεις ευκολότερα το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Απόχρωση 

Ποιο είναι όμως το ιδανικό κόκκινο χρώμα για εσένα; Όλα έχουν να κάνουν με τον υποτόνο αλλά και με την εποχή. Αφήνεις προς τον παρόν στην άκρη το κόκκινο με πορτοκαλί υποτόνο και επιλέγεις ένα μπλε υποτόνο που ταιριάζει σε όλα σχεδόν τα δέρματα. Είναι το κλασικό, κόκκινο της Marilyn και δεν μένει παρά να το αποκτήσεις. 

Read More

And More