Τα έξυπνα tips των ειδικών για να είναι το καθημερινό σου μακιγιάζ άψογο

Αυτό το post είναι η βίβλος κάθε γυναίκας που φορά make up καθημερινά. Full, minimal, soft glam ή ακόμη και clean girl ή no make up. Κάθε πρωί αφιερώνεις μερικά ή αρκετά λεπτά για να υιοθετήσεις το αγαπημένο σου μακιγιάζ πριν βγεις. Λίγη ώρα μετά το blush έχει εξαφανιστεί όπως και το κραγιόν από τα χείλη σου ενώ το δέρμα σου δείχνει θαμπό και άτονο. 

Αναρωτιέσαι τι έχεις κάνεις λάθος και σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχονται οι make up artists με τα μικρά τους μυστικά και τα έξυπνα tips που θα σε βοηθήσουν να παραμείνει στη θέση του και να δείχνει υπέροχο. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Freya Tidy (@freyatidy)

Τέλειο Βλέμμα

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι το βασικό σου πρόβλημα αλλά είμαι σίγουρη ότι στο νεσεσέρ σου υπάρχει το κατάλληλο κονσίλερ, ιδανικό για πλήρη κάλυψη των ατελειών. Το μικρό μυστικό των ειδικών είναι να μην το απλώνεις στο κινητό βλέφαρο μιας και κατά τη διάρκεια της ημέρας συσσωρεύεται δημιουργώντας γραμμές και ανομοιόμορφο τόνο. Κι αν πάλι θέλεις να το χρησιμοποιήσεις υπάρχει ένα μικρό τρικ. Το αναμειγνύεις με σκιά σε κρεμώδη μορφή και το απλώνεις με ένα μικρό πινέλο ή με τα δάχτυλα χαρίζοντας έξτρα λάμψη και μεγάλη διάρκεια. Μικρή ποσότητα bronzer στην εσωτερική γωνία του ματιού θα χαρίσει μια fresh πινελιά που την έχεις ανάγκη. 

Χρησιμοποίησε το κραγιόν σου ως blush 

Ένα blush σε μορφή κρέμας είναι απαραίτητο μεν αλλά υπάρχει και εναλλακτική λύση. Μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις το κραγιόν σου για να φωτίσεις τα ζυγωματικά. Αρκεί να το κάνεις με έξυπνο τρόπο. Για να αποφύγεις τυχόν μεταφορά βακτηρίων, πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου και απλώνεις το κραγιόν στο χέρι σου, ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται κάτω από τον αντίχειρά. Το εφαρμόζεις με τα δάχτυλα ή ένα flat πινέλο στο πιο ψηλό σημείο των ζυγωματικών. Τόσο απλά. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@paolaalberdi)

Η σωστή εφαρμογή του κραγιόν 

Συχνά, η ποσότητα που απλώνεις στα χείλη είναι υπερβολική και ακατάλληλη για τις πρωινές ώρες. Το ζητούμενο είναι ένα φυσικό εφέ που αναδεικνύει όλο το πρόσωπο. Επιλέγεις λοιπόν μια ροζ ή nude απόχρωση. Απλώνεις το κραγιόν σου όπως συνήθως και στη συνέχεια παίρνεις ένα καθαρό πινέλο σκιάς και το “σβήνεις” στις άκρες των χειλιών. Τέλος, “σπρώχνεις” το χρώμα στο κέντρο ακριβώς των χειλιών και με φορά προς τα επάνω, μια κίνηση που κάνει τα χείλη να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο γεμάτα. 

Ψαλιδάκι για βλεφαρίδες 

Είναι το πλέον απαραίτητο ειδικά αν δεν έχουν φυσική καμπύλη ή μήκος. Τις πιέζεις με το ψαλιδάκι βλεφαρίδων έχοντας το μάτι κλειστό. Είναι ένα τρικ ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά εάν οι βλεφαρίδες σας είναι μικρές. Με αυτό τον τρόπο, στη συνέχεια, είναι πολύ εύκολο να απλώσεις τη μάσκαρα χωρίς να μουντζουρωθείς ή να βουρκώσεις. 

Το σωστό πινέλο για φον ντε τεν 

Δεν είναι όλα τα πινέλα ίδια. Πρέπει να επιλέξεις ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις. Για πλήρη κάλυψη, ένα με πυκνές τρίχες είναι το καλύτερο ενώ αν θέλεις ανάλαφρο και φυσικό αποτέλεσμα χρησιμοποιείς ένα επίπεδο πινέλο. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλα σου σε μέτωπο,  ζυγωματικά, πηγούνι και μύτη μου έτσι ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα ενώ χρησιμοποιείς το πινέλο μόνο για να κάνεις καλό blending κοντά στις ρίζες των μαλλιών. 

 

 

 

 

 

Read More

And More