Τα ωραιότερα κόκκινα κραγιόν ever: Tips για σωστή εφαρμογή και την απόχρωση που σου ταιριάζει

Κόκκινο κραγιόν: Είναι μια κατηγορία από μόνο του και ταυτόχρονα το προϊόν που υπάρχει στο νεσεσέρ κάθε γυναίκας ακόμη και αν δεν το φορά συχνά. Λέγεται  πως είναι το μοναδικό χρώμα που τονώνει την αυτοπεποίθηση, φτιάχνει τη διάθεση και απογειώνει το make up look.  

Τη φετινή σεζόν, επανέρχεται στο προσκήνιο δυναμικά και νιώθω την ανάγκη να σου αποκαλύψω τα ωραιότερα κόκκινα κραγιόν ever, κάποια από τα οποία θεωρούνται θρυλικά καθώς επίσης και tips ώστε να το απλώσεις τέλεια.

Και κάτι ακόμη: Την απόχρωση που πρέπει να επιλέξεις ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σου. 

@patrickta

Η σωστή απόχρωση 

Ξεκινάμε από το πρώτο και σημαντικότερο βήμα. Τη σωστή επιλογή. Το ζητούμενο είναι να κολακεύει το δέρμα και να φωτίζει ολόκληρο το πρόσωπο. Κι αν δεν έχεις βρει ακόμη την τέλεια απόχρωση, σταμάτα να ψάχνεις. Δες στη συνέχεια τα ωραιότερα, κόκκινα, κλασικά κραγιόν και ανακάλυψε ποιο είναι κατάλληλο για σένα. 

Chanel Rouge Allure Luminous Intense Lip Colour, Pirate: Είναι το αγαπημένο κραγιόν των celebrity make up artists αλλά και κάθε Γαλλίδας. Μια ανάλαφρη φόρμουλα, που χαρίζει βελούδινο φινίρισμα και το κλασικό κόκκινο χρώμα που ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδας με εξαίρεση τις πολύ σκούρες. 

MAC Matte Lipstick, Russian Red: Έχει μπλε υποτόνους και αυτό σημαίνει πως είναι κατάλληλο για εσένα που έχεις μεσαία έως σκούρα επιδερμίδα. Επίσης, κάνει τα δόντια να δείχνουν πιο λευκά. 

Dior Rouge Dior Forever Liquid Transfer Proof Lipstick, 999: Πρόκειται για τη νέα έκδοση ενός θρυλικού κραγιόν. Το απόλυτο κόκκινο χρώμα που εμπνεύστηκε ο Monsieur Dior από τα τριαντάφυλλα του κήπου του. Δείχνει τέλειο στους ανοιχτούς τόνους δέρματος. 

Nars, Velvet Matte Lipstick Pencil, Dragon Girl: Αναδεικνύει τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και είναι ότι καλύτερο αν δεν τα πας καλά με τη σωστή εφαρμογή. Κάνεις αρχικά το περίγραμμα στα χείλη και στη συνέχεια τα γεμίζεις. Παραμένει στη θέση του για ώρες χωρίς να αφήνει ίχνη στο ποτήρι. 

Maybelline SuperStay Matte Ink Liquid Lipstick, Individualist: Αν έχεις μεσαίο τόνο επιδερμίδας, η συγκεκριμένη απόχρωση θα σε σώσει. 

Tom Ford Lip Color Lipstick, Scarlet Rouge: Με μια πορτοκαλί υπόνοια στη σύνθεση του είναι τέλειο και για το καλοκαίρι. Ταιριάζει στις μεσαίες και σκούρες-μαυρισμένες επιδερμίδες. 

Kilian Le Rouge Parfum Scented Satin Lipstick, Heaven Rouge: Το μαρτυρά και η ονομασία του. Είναι παραδεισένιο κόκκινο και εκτός από την τέλεια απόχρωση έχει και συγκλονιστικό άρωμα. Μπορείς να το φορέσεις αν έχεις ανοιχτό ή μεσαίο τόνο δέρματος. 

YSL Rouge Pur Couture The Slim, Rouge Extravagant: Ένα «δυνατό» κόκκινο χρώμα για μεσαίες επιδερμίδες. Το σχήμα του βοηθά ώστε να το εφαρμόσεις εύκολα ενώ χάρη στη σύνθεση του τα χείλη παραμένουν ενυδατωμένα και απαλά.

Armani Lip Magnet, Holywood: Το απόλυτο, κόκκινο glam χρώμα που δείχνει υπέροχο στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

Korres Morello Matte Lipstick, Classic Red: Αν έχεις μεσαίο τόνο πρέπει να το αποκτήσεις άμεσα. Θα το λατρέψεις παράλληλα αφού θρέφει τα χείλη χάρη στο σύμπλεγμα ελαίων και κεριών που περιέχει.

Τρόπος εφαρμογής

Το κόκκινο χρώμα πρέπει να δείχνει και να είναι άψογα απλωμένο στα χείλη. Αυτό σημαίνει πως επιβάλλεται πριν την εφαρμογή να κάνεις περίγραμμα με ένα μολύβι στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το κραγιόν. Ξεκινάς από το μέσο των χειλιών με φορά προς την άκρη και ακολουθείς πάντα τη φυσική γραμμή. Στη συνέχεια καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα πινέλο ώστε να ελέγξεις την ποσότητα του προϊόντος αλλά και να καλύψεις σωστά τις άκρες των χειλιών. Τέλος, ταμπονάρεις με ένα χαρτομάντιλο τα χείλη ώστε να απομακρύνεις τυχόν αποτύπωμα που έχει μείνει. 

Αν πάλι είσαι τολμηρή και θες να ακολουθήσεις μία από τις μεγαλύτερες τάσεις του χειμώνα μπορείς να κάνεις περίγραμμα με μολύβι χειλιών 1-2 τόνους πιο σκούρο από το κραγιόν. 

Τι πρέπει να κάνεις πριν το απλώσεις 

Το κόκκινο χρώμα σου χαρίζει την τέλεια όψη και αναβαθμίζει το make up look αλλά παράλληλα τονίζει τις ατέλειες στα χείλη. Αυτό σημαίνει πως πριν την εφαρμογή πρέπει να τα περιποιηθείς σωστά. Και θα το πετύχεις με την απολέπιση. Κι αν δεν έχεις το κατάλληλο lip scrub, θα φτιάξεις ένα μόνη σου με ελαιόλαδο και ζάχαρη. Τα αναμειγνύεις καλά, απλώνεις το μίγμα στα χείλη και κάνεις απαλό μασάζ. Στη συνέχεια το απομακρύνεις με μια απαλή, καθαρή πετσέτα ή ένα cotton pad. Απλώνεις lip balm, περιμένεις για λίγο και τέλος εφαρμόζεις το κραγιόν.

Αν τα χείλη σου είναι σωστά ενυδατωμένα το χρώμα δείχνε υπέροχο και το προϊόν παραμένει στη θέση του για ώρες.

 

 

Read More

And More