Το throwback make up που πρέπει να δεις αν είσαι καλεσμένη σε γάμο το weekend

Είναι Σεπτέμβριος και παραδοσιακά είσαι καλεσμένη σε γάμο. Όλη την εβδομάδα προσπαθείς να αποφασίσεις τι θα φορέσεις και ποιο beauty look θα υιοθετήσεις. Σου έχω μια πρόταση λοιπόν που θα σε εντυπωσιάσει και έχει να κάνει με το make up look. Σου προτείνω να αφήσεις τα μαλλιά σου ελεύθερα ή να τα μαζέψεις μόνη σου έναν χαλαρό και ανεπιτήδευτο κότσο. Άλλωστε το μακιγιάζ που θα δεις στη συνέχεια δεν θέλει “υποστήριξη” που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να το συνδυάσεις με ένα εξεζητημένο χτένισμα. 

Πρόκειται για μια τάση που θα κάνει θραύση τους επόμενους μήνες. Έρχεται κατευθείαν από τα 60’s και δίνει έμφαση στα μάτια. Είναι άλλωστε γνωστό πως τις τελευταίες σεζόν έχουν κάνει την εμφάνιση τους εμβληματικά beauty looks από περασμένες δεκαετίες μιας και οι experts νοιώθουν μια έντονη διάθεση να δημιουργούν make up και hair looks που μας παραπέμπουν σε κλασικές, stars του Hollywood.  Το είδαμε και στο Met Gala. 

Όσο αφορά στο συγκεκριμένο eye make up look είναι εμπνευσμένο από τη θρυλική Brigite Bardot και το υπέροχο eye make up look που λάτρευε. 

@brigittebardotofficial

Στα 60’s κι ενώ το κίνημα του φεμινισμού, κυρίως στην Ευρώπη, ήταν έντονο, το look που επικρατούσε ήθελε έντονο βλέμμα με graphic liner, σκούρες αποχρώσεις σκιάς και γερές δόσεις μάσκαρα. Ονομάζεται smoked oou cat-eye και celebrities όπως οι Brigite Bardot, Twiggy και Diahann Carrol ήταν εκείνες που το έκαναν σήμα κατατεθέν τους. H BB όμως το καθιέρωσε και του χάρισε μια θέση στα κλασικά make up looks. 

Επιστρέφοντας στο σήμερα, η θρυλική make up artist Damme Pat McGrath δημιουργεί το εμβληματικό eye make up look αλλά με μια super glam πινελιά, χρησιμοποιώντας μπλε, έντονη σκιά με glitter με μια δυναμική στην εξωτερική γωνία αποθεώνοντας το δραματικό στοιχείο. 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pat McGrath (@patmcgrathreal)

Η Nikki Makeup από την άλλη προτιμά τις γήινες, πολύ σκούρες επίσης αποχρώσεις, αντικαθιστώντας το μαύρο και το γκρι με καφέ της σοκολάτας. Το περίγραμμα στο κάτω βλέφαρο γίνεται έντονο και με μαύρο μολύβι δημιουργώντας ένα συγκλονιστικό smoky eye look τέλειο για τις βραδινές σου εξόδους. 

@nikki_makeup

Πως θα δημιουργήσεις το smoked out cat-eye

Η celebrity make up artist Erin Parson, φρόντισε να δημιουργήσει ένα video όπου δείχνει step by step πως θα αποκτήσεις το απόλυτο trend. “Το smoky shadow κολακεύει όλα τα σχήματα ματιών και τα κάνει να δείχνουν μεγαλύτερα” λέει η Parson. Σύμφωνα με την expert ξεκινάτε με μια βάση στο βλέφαρο απλώνοντας μια nude σκιά. Στη συνέχεια, με ένα μη αδιάβροχο μολύβι δημιουργείς το τέλειο wing χαρίζοντας ένταση στην εξωτερική γωνία. Με ένα μικρό πινέλο κάνε καλό smudging ώστε να απλωθεί το μολύβι. Την ίδια ακριβώς τεχνική ακολουθείς και στο κάτω βλέφαρο. Καλό είναι να έχεις κοντά σου μερικές μπατονέτες ώστε να διορθώνεις τυχόν ατέλειες ενώ φρόντισε το μολύβι σου να είναι καλά ξυσμένο. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Erin Parsons (@erinparsonsmakeup)

Εναλλακτικά και αν αγαπάς τις έντονες αποχρώσεις μπορείς να υιοθετήσεις την πιο μοντέρνα εκδοχή χρησιμοποιώντας ένα έντονο πράσινο χρώμα σκιάς. Αρχικά δημιουργείς με μαύρο eyeliner το winged και στη συνέχεια απλώνεις τη σκιά σχηματίζοντας έντονη γωνία. Αν είσαι αρχάρια μπορείς να χρησιμοποιήσεις πράσινο μολύβι ματιών αλλά προσοχή: Μην ξεχάσεις να κάνεις πολύ καλό blending με το πινέλο. 

Το μόνο που μένει είναι να επιλέξεις. 

Read More

And More