Βλεφαρίδες: Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να μοιάζουν με ψεύτικες

Οι φυσικές μεγάλες και εντυπωσιακές βλεφαρίδες μπορούν με μιας να αναβαθμίσουν το βλέμμα σου που σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να απλώσεις σκιές σαν επαγγελματίας ή να τοποθετήσεις extensions,. Για να τις αποκτήσεις υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις αλλά και κανόνες που πρέπει να ακολουθείς πιστά. Καθώς επίσης και μικρά μυστικά και trixks που αποκαλύπτουν οι beauty experts. Εν αρχή είναι η περιποίηση και ακολουθούν το σωστό ντεμακιγιάζ και τα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το στόχο σου. 

@lilycollins

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Η σωστή φροντίδα

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζεις πως είναι απόλυτα φυσιολογική η πτώση των βλεφαρίδων που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν βλέπεις 1-2 κάθε φορά που κάνεις ντεμακιγιάζ. Υπάρχουν αρκετά φυσικά συστατικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ώστε να τους χαρίσεις δύναμη και λάμψη αλλά και να τις βοηθήσεις να αναπτυχθούν ξεκινώντας από το ελαιόλαδο. Πρόκειται για ένα λάδι πλούσιο σε λιπαρά οξέα τα οποία προσφέρουν στην τρίχα όλα όσα χρειάζεται. Ο πιο εύκολος τρόπος να το απλώσεις είναι χρησιμοποιώντας ένα καινούριο και καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα.

Η βιταμίνη Ε σε μορφή ελαίου είναι επίσης αποτελεσματική αφού προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και θρέψη. Το έλαιο καρύδας είναι εξίσου δυναμωτικό χάρη στις πρωτεΐνες που περιέχει. Μπορείς να το εφαρμόζεις κάθε πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό. Και τέλος το πιο γνωστό όλων που είναι το καστορέλαιο. Φρόντισε να χρησιμοποιείς μια οργανική φόρμουλα που τονώνει και βοηθά τις βλεφαρίδες να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.  

Ντεμακιγιάζ

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο θέλω την προσοχή σου. Είναι πολύ βασικός ο σωστό καθαρισμός. Η περιοχή των ματιών και οι βλεφαρίδες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιείς το κατάλληλό προϊόν για ντεμακιγιάζ ματιών και όχι τη φόρμουλα για το υπόλοιπο πρόσωπο. Κι αυτό επειδή  είναι πιο ελαφριά ενώ περιέχει έλαια και συστυατικά που φροντίζουν χωρίς να ερεθίζουν ή να ταλαιπωρούν. Παράλληλα μεγάλη σημασία έχει και ο τρόπος που αφαιρείς τα προϊόντα μακιγιάζ και τυχόν ρύπους ή υπολείμματα από τα μάτια. Το σωστό είναι να απλώνεις μικρή ποσόιτητα σε ένα δίσκο βαμβακιού και να ταμπονάρεις απαλά. Προσοχή: Μην τα τρίβεις.

Τα τρία βασικά βήματα: Χτένισμα, ενυδάτωση και Θρέψη

Οι ειδικοί έχουν να σου προτείνουν τρία βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθείς καθημερινά και πριν απλώσεις τη μάσκααρ, αν θέλεις οι βλεφαρίδες σου να είναι υγιής.

Βήμα 1ο: Χτενίζεις απαλά τις βλεφαρίδες με το ειδικό, μικρό βουρτσάκι. Είναι ο μόνος τρόπος να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα ή «κόμπους» από τη μάσκαρα.  

Βήμα 2ο: Προσφέρεις την απαραίτητη ενυδάτωση απλώνοντας έλαιο. Είναι ο μοναδικός τρόπος να τις κρατήσεις ενυδατωμένες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, απαλές και λαμπερές.

Βήμα 3ο: Χαρίζεις θρέψη με το κατάλληλο serum για βλεφαρίδες.

Extra tip: Μία φορά ή και περισσότερες μέσα στην εβδομάδα, καλό είναι να αποφεύγεις τη χρήση μάσκαρα.

Και κάτι ακόμη: Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα μαλλιά, οι βλεφαρίδες ταλαιπωρούνται πολύ με την τριβή κατά τη διάρκεια της νύχτας, ειδικά αν κοιμάσαι μπρούμυτα. Μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι ότι καλύτερο μιας και η απαλή της υφή δεν προκαλεί πτώση ή σπάσιμο της τρίχας.

Photos:iStock

  

 

 

 

 

 

Read More

And More