Χαρά Παπανικολάου: η makeup artist που δημιουργεί τις πιο συγκλονιστικές γυαλάδες μόλις μας αποκάλυψε τα μυστικά της!

Με ένα πρόχειρο scroll down στους πιο ενημερωμένους λογαριασμούς στο instagram και θα διαπιστώσεις ότι οι λαμπερές επιδερμίδες είναι παντού. Ή, καλύτερα, το 2021 υπάρχουν μόνο λαμπερές επιδερμίδες! Ωστόσο, υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή που μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σου να δείχνει λιγότερο λαμπερή- περισσότερο ιδρωμένη και αυτή την γραμμή δεν θέλουμε να την περάσεις. 

Για τον λόγο αυτό απευθυνθήκαμε στην μετρ του είδους, την Χαρά Παπανικολάου, μια από τις σπουδαιότερες makeup artists στην Ελλάδα με expertise στα λαμπερά πρόσωπα. Μας μίλησε για τις διαφορετικές τεχνικές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς αν θέλει να απλώσει highlighter στο πρόσωπο, τι πρέπει να αποφύγουμε αν έχουμε λιπαρή επιδερμίδα και, τέλος, τη ζητήσαμε τη λίστα με τα αγαπημένα της προϊόντα λάμψης! 

Γυαλάδες και λιπαρή επιδερμίδα: τι μπορείς να κάνεις!

“Στις επιδερμίδες που είναι λιπαρές επειδή υπάρχει παραπάνω γυαλάδα βάζουμε ένα makeup που έχει λίγη πούδρα μέσα για να μην γυαλίζουμε παντού. Σε αυτά τα δέρματα καλό είναι να σχηματίσουμε πρώτα τη βάση με το σωστό makeup και έπειτα να δουλέψουμε τις γυαλάδες. Θέλουμε από κάτω μια ματ βάση. Επίσης, εδώ προτιμάμε περισσότερο τις γυαλάδες σε μορφή πούδρας και όχι τις κρεμώδεις. Σε αντίθετη περίπτωση το πρόσωπο θα εξακολουθεί να δείχνει λιπαρό!”.

Τεχνικές highlighter: δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος!

“Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές για το πώς κάνουμε τις γυαλάδες. Για παράδειγμα, όταν έχουμε ένα δέρμα χωρίς κοκκινίλες το οποίο από μόνο του είναι πολύ όμορφο υπάρχουν πολύ ωραία stick. Γενικά δεν μου αρέσει το highlighter μόνο του! Μου αρέσει πάντα σε συνδυασμό με το ρουζ. Αν έχουμε ένα πολύ όμορφο δέρμα, λοιπόν, μπορεί να βάλουμε την κρέμα μας, να περιμένουμε λίγο για να απορροφηθεί και από πάνω να κάνουμε ένα πέρασμα με μια πούδρα εκεί που γυαλίζουμε παραπάνω. Μετά παίρνουμε ένα stick που είναι σε κρεμώδη μορφή και βάζουμε highlighter στα cheekbones, λίγο στη μύτη μας, λίγο στο μέτωπο, λίγο πάνω από τα χείλη και λίγο στο πηγούνι”.

Προσοχή στην ποσότητα

“Κάτι πολύ σημαντικό: βάζουμε makeup, βάζουμε μια διάφανη πούδρα παντού, αλλά λίγη ποσότητα. Δεν κάνουμε υπερβολές για να κάνουμε το πρόσωπο τελείως ματ. Εμένα, γενικά, είτε πρόκειται για ένα makeup τηλεόρασης είτε για ένα μακιγιάζ που θα κάνεις για να βγεις βόλτα, δεν μου αρέσει η επιδερμίδα να είναι ματ γιατί είναι εντελώς αφύσικο”, τονίζει η Χαρά Παπανικολάου. Σκέψου το: καμία επιδερμίδα δεν είναι απόλυτα ματ και καμία επιδερμίδα δεν είναι απόλυτα λαμπερή. Είναι όλα τοποθετημένα στα σωστά σημεία!
“Επίσης, καλό είναι να αποφεύγουμε τα highlighter που έχουν glitter, ειδικότερα σε μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς το glitter αυτό μπαίνει μέσα στις ρυτίδες και τις τονίζει περισσότερο! Όλα αυτά τα highlights που χρησιμοποιούμε να είναι λίγο σαν μετάξι. Ένα tip που κάνω εγώ για να τσεκάρω αν ένα προϊόν με γυαλάδα μου κάνει είναι να το βάζω στο χέρι μου και να τσεκάρω μετά από λίγη ώρα αν αυτή η γυαλάδα έχει σπάσει! Θέλω πάντα να είναι λείο. Υπάρχουν πάρα πολλά highlighter στην αγορά και αυτά που προτιμώ εγώ είναι αυτά που δείχνουν σαν μετάξι και δεν έχουν πούδρα ή σκόνη”. 

Τα μυστικά της Χαράς Παπανικολάου

Όπως είπαμε, η Χαρά Παπανικολάου είναι μια από τις σπουδαιότερες makeup artist και απόλυτα ενημερωμένη σε ότι έχει να κάνει με τα τελευταία trends. Ζητήσαμε, λοιπόν, να μας πει ακριβώς τι αρέσει σε εκείνη σε σχέση με τις γυαλάδες ώστε να αντιγράψουμε κάθε τεχνική”Μου αρέσει όταν οι επιδερμίδες είναι από μόνες τους πολύ καθαρές και δεν χρειάζονται βάση και εκεί προσθέτεις απλώς τις γυαλάδες. Αν το δέρμα έχει κοκκινίλες, χρησιμοποιώ μια κρέμα για πολύ καλή ενυδάτωση, βάζω makeup και πούδρα αλλά τοπικά, μόνο εκεί που χρειάζεται. Επίσης, ένα άλλο λάθος που βλέπω συχνά είναι οι γυαλάδες κάτω από τα μάτια. Αφού βάλουμε concealer το μυστικό εδώ είναι να δώσουμε λίγο χρόνο ώστε να απορροφηθεί το προϊόν (20-30 δευτερόλεπτα αρκούν) και να τοποθετήσουμε από πάνω τοπικά λίγη ποσότητα διάφανης πούδρας σε μορφή σκόνης. Όταν υπάρχει υπερβολή στο highlighter τότε το πρόσωπο δείχνει περισσότερο λιπαρό και λιγότερο φρέσκο!”.

Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ σου 

Φυσικά, οι γυαλάδες είναι μόνο το ένα κομμάτι που παζλ που θα σου δώσει όμορφη επιδερμίδα! “Από εκεί και πέρα, αφού έχεις βάλει τις γυαλάδες σου, μπορείς να βάλεις λίγη τερακότα, ένα ροδακινί ρουζ, λίγη γυαλάδα στο κινητό βλέφαρο, να βάλεις μάσκαρα, ένα balm ή ένα κόκκινο κραγιόν με το οποίο ίσα που θα βάψεις τα χείλη σου και να πετύχεις ένα πολύ ωραίο και ενημερωμένο μακιγιάζ που μπορεί να σε πάει οπουδήποτε!”, μας λέει η Χαρά Παπανικολάου.

Βάλε στο νεσεσέρ σου blotting papers

“Για τις λιπαρές επιδερμίδες, υπάρχουν αυτά τα ειδικά χαρτάκια, τα blotting papers τα οποία μπορεί να έχεις πάντα μαζί σου και μέσα στην διάρκεια της μέρας να περνάς ταμποναριστά”. 

Κάνε γυαλάδες με τον… αντίστροφο τρόπο!

“Ένας άλλος πολύ εύκολος τρόπος είναι να επενδύσεις σε μια κρέμα όπως η Strobe Cream της MAC, να απλώσεις την κρέμα αυτή σε όλο το πρόσωπό σου, χωρίς να το παρακάνεις με την ποσότητα, κι έπειτα στα σημεία που βλέπεις πως γυαλίζεις πολύ να περάσεις τοπικά μια πούδρα. Στα μάτια μπορούμε να κάνουμε μίξη balm ή gloss με λίγο glitter και να βάλουμε λίγη ποσότητα στο κινητό βλέφαρο, μπορούμε να βάλουμε τη λάμψη στην εσωτερική γωνία του ματιού, εκεί που πέφτει το φως και να κάνουμε ένα πολύ ενδιαφέρον τέτοιο αποτέλεσμα! “.

Οι απαγορευμένες ζώνες 

“Δεν γυαλίζουμε ποτέ κάτω από τα μάτια και χαμηλά στα μάγουλα γιατί εκεί δείχνουμε ιδρωμένοι!”

Wish list: τα αγαπημένα προϊόντα λάμψης της Χαράς Παπανικολάου!

Ναι, η τεχνική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αλλά και το προϊόν είναι αυτό που θα στο εξασφαλίσει κατά το ήμισυ. Σωστά; Δεν γινόταν, λοιπόν, να μιλάμε με την Χαρά Παπανικολάου και να μην της ζητήσουμε τη λίστα με τα δικά της αγαπημένα προϊόντα λάμψης. Ιδού:

– Dior Backstage Glow Face Palette

– Armani Eye Tint Liquid Eyeshadow no 11

-Benefit Watt’s Up

-High Beam Benefit 

-Chanel Baume Essential Multi-Use Glow Stick

-Charlotte Tilbury Filmstar Bronze & Glow Contour Duo

-Glossier Haloscope

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Papanicolaou (@hara_papanicolaou)

Για περισσότερα εντυπωσιακά makeup ακολούθησε την Χαρά Παπανικολάου στο instagram @hara_papanicolaou

Read More

And More