Υποτόνος της επιδερμίδας: Η λεπτομέρεια που πρέπει να γνωρίζεις πριν επιλέξεις φον ντε τεν

Τον τόνο της επιδερμίδας σου τον γνωρίζεις είμαι σίγουρη. Τι γίνεται όμως με τον υποτόνο; Κι αν η συγκεκριμένη λέξη δεν σου λέει τίποτα εγώ είμαι εδώ για να σου εξηγήσω τι ακριβώς είναι και για ποιο λόγο είναι σημαντικός να τον ξέρεις ώστε να επιλέγεις σωστά την απόχρωση του φον  ντε τεν. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πόσες φορές απλώνεις φον ντε τεν και λίγο μετά το δέρμα σου αποκτά μια κίτρινη ή γκρι όψη; Μία τουλάχιστον. Αυτό σημαίνει πως η απόχρωση του φον ντε τεν αποκτά τη συγκεκριμένη απόχρωση επειδή δεν ταιριάζει με τον υποτόνο του δέρματος σου. 

Τι είναι ο υποτόνος και πώς θα τον ανακαλύψεις

Η επιδερμίδα έχει δύο τόνους: Τον επιφανειακό κι εκείνο που βρίσκεται κάτω από το δέρμα. Είναι πιθανό και οι δύο να ανήκουν στην ίδια κατηγορία αλλά και όχι που σημαίνει ότι μπορεί ο επιφανειακός να είναι θερμός και ο υποτόνος ψυχρός. Κι αν το επιφανειακό είναι εύκολο να τον μάθεις μιας και τον βλέπεις στον καθρέφτη σου υπάρχει ένα μικρό και εύκολο τρικ για να ανακαλύψεις και τον “κρυμμένο”. Αρκεί να κοιτάξεις τις φλέβες σου. Είναι μπλε ή πράσινες;  Αν είναι μπλε ανήκεις στην κατηγορία του ψυχρού υποτόνου. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν οι πράσινες σημαίνει θερμός. 

Τι σημαίνει να έχεις θερμό τόνο

Ο τόνος του δέρματός σου έχει χρωματικές “νότες” κίτρινου, χρυσού και ροδακινί.  Αυτό σημαίνει ότι το μακιγιάζ με καφέ, χρυσές και χάλκινες αποχρώσεις σε κολακεύει και είναι η πιο safe επιλογή. 

Τι σημαίνει να έχεις ψυχρό τόνο

Σε αυτή την κατηγορία, μπλε και ροζ στον τόνο του δέρματός σας είναι τα χρώματα που επικρατούν που σημαίνει πως όσο αφορά στο μακιγιάζ κινείσαι στις συγκεκριμένες αποχρώσεις τόσο σε μάτια όσο και ζυγωματικά. 

Τι σημαίνει να έχεις ουδέτερο τόνο

Ένας ουδέτερος τόνος δεν είναι ούτε ζεστός ούτε ψυχρός, βρίσκεται ακριβώς στη μέση. Και είσαι τυχερή μιας όλα τα χρώματα είναι ιδανικά για εσένα. Κάθε απόχρωση, ανεξάρτητα από το αν είναι ζεστή ή δροσερή, συμπληρώνει τέλεια τον υποτόνο της επιδερμίδας σας. 

Πώς θα επιλέξεις το σωστό φον ντε τεν ανάλογα με τον υποτόνο 

Το προϊόν που θα επιλέξεις πρέπει να έχει τον ίδιο τόνο με τον υποτόνους σου. Αν έχετε ψυχρούς το φον ντε τεν πρέπει να έχει αυτόν ακριβώς τον τόνο. Το ίδιο ισχύει αν έχεις θερμούς ή ουδέτερους. Αν έχεις θερμό η βάση πρέπει να περιέχει κίτρινο και χρυσό. Στον ψυχρός το foundation επιβάλλεται να μπλε ή ροζ απόχρωση. Αρκετά προϊόντα αναγράφουν στη συσκευασία τους τα γράμματα C (cool), W (warm) και Ν (neutrals) μια λεπτομέρεια που σε διευκολύνει πολύ. 

 

 

 

 

 

Read More

And More