Ζητήσαμε από πέντε makeup artist να μας δείξουν το αγαπημένο τους μακιγιάζ! Γιατί μας έλειψε το… glam!

Στην προ καραντίνα εποχή καθημερινά το μάτι μας χόρταινε glam εικόνες: μέσα από τις καμπάνιες των μεγάλων οίκων μόδας, την τηλεόραση ή με ένα πρόχειρο scroll down στο instagram και αντλούσαμε έμπνευση για το επόμενο υπέροχο μακιγιάζ που θα κάναμε στους εαυτούς μας. Αυτό το glam, λοιπόν, είναι κάτι που έχει αρχίσει να μας λείπει έντονα τελευταία και για να καλύψουμε το κενό αποφασίσαμε να στραφούμε στους makeup artist μου μας αρέσουν- αγαπάμε. Ζητήσαμε, λοιπόν, από πέντε makeup artist να μας δείξουν με τη σειρά τους το πιο αγαπημένο μακιγιάζ που έχουν κάνει. Συγκεντρώσαμε απαντήσεις και εικόνες παρακάτω για να σου φτιάξουμε την διάθεση. Το νέο μας σύνθημα; Bring the glam back! Ποιος είναι μαζί μας;

Μαρία Μαρκαντωνάτου 

“Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω το αγαπημένο μου make up, καθώς τα πρόσωπα τα οποία καλούμαι να μακιγιάρω, έχουν διαφορετική μορφολογία ενώ κάθε γυναίκα έχει μία ξεχωριστή προσωπικότητα και σίγουρα, το τελικό αποτέλεσμα, εξαρτάται από την περίσταση που άλλοτε είναι μια φωτογράφιση, άλλοτε κάποιο τηλεοπτικό show, μια καθημερινή εκπομπή ή κάποια επίσημη εμφάνιση. Μιλάμε, λοιπόν, για make up μοναδικά, ξεχωριστά, γεμάτα φαντασία.
Τα τελευταία οχτώ χρόνια, έχω την τιμή και τη χαρά, να είμαι προσωπική make up artist της Τατιάνας Στεφανίδου. Μαζί, έχουμε καταλήξει σε συγκεκριμένα beauty looks για την εκπομπή, αλλά και για την προσωπική της ζωή. Έτσι, λοιπόν, κινούμαι πάντα σε φυσικούς, απαλούς, γήινους τόνους, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο τη φυσική της ομορφιά, την αψεγάδιαστη επιδερμίδα της και τα υπέροχα πράσινα μάτια της.
Θυμάμαι όμως έντονα, την εμφάνιση που είχαμε δημιουργήσει για εκείνη (σε συνεργασία με τη hairstylist Ντίνα Τρουσσα και τη Stylist Χρυσάνθη Θωμάτου), για βραδινό τηλεοπτικό show το 2018. Το look ήταν ένα έντονο κόκκινο βραδινό φόρεμα με τραβηγμένα τα μαλλιά προς τα πίσω που μου έδινε την ευκαιρία να κάνω ένα διαφορετικό και έντονο make up, απογειώνοντας έτσι αυτή της την εμφάνιση.
● Τόνισα τα μάτια της, με μία χάλκινη μεταλλική σκιά σε στυλ smoky, χρησιμοποιώντας το pigment eyeshadow στην απόχρωση copper sparkle της MAC.
● Άπλωσα απαλά σύριζα στη γραμμή των βλεφαρίδων, ένα καφέ σκούρο κρεμώδες pro longwear paint pot eyeliner της MAC πάνω και κάτω.
● Πρόσθεσα τις αγαπημένες μου βλεφαρίδες Eylure no 107 για έντονο αποτέλεσμα και τέλος.
● Για τα χείλη, επέλεξα δύο κραγιόν, δημιουργώντας ένα ombre σε nude αποχρώσεις, με τα νούμερα 32(εξωτερικά) και 02(εσωτερικά) με τα Αll day lip color της seventeen.
Αυτό, είναι ένα από τα make up που ξεχωρίζω, καθώς η εμφάνιση της Τατιάνας στο show ήταν καθηλωτική, με look που θύμιζε star του εξωτερικού”.

Ράνια Μπουντούρη 

“Εχω μεγάλη αγάπη στο νυφικό μακιγιάζ και αν έπρεπε να διαλέξω ένα και μόνο makeup θα ήταν αυτό! Το συγκεκριμένο μακιγιάζ συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που αγαπώ: είναι κλασικό, elegant, δείχνει πολύ ελαφρύ και fresh ενώ στην πραγματικότητα απαιτεί πολύ δουλειά. Σκεφτείτε πως εδώ έχει γίνει layering προϊόντων και πως το μοντέλο μας φοράει ψεύτικες βλεφαρίδες οι οποίες ενώ δίνουν ένταση στο βλέμμα, δεν είναι εμφανείς! Μερικά από τα key products με το οποίο δημιούργησα αυτό το μακιγιάζ (και γιατί είμαι σίγουρη πως θα θέλετε να ξέρετε) είναι το Touch 21 C σε αυτό το ζουμερό peachy που ταιριάζει σε όλες, στα μάτια συνδύασα την παλέτα Trimony με τις σκιές σε σκόνη της Beauty is Life στις αποχρώσεις 01 και 21, αυτό το υπέροχο ρουζ που δίνε όψη υγείας είναι το Geisha 08C της Beauty is Life και οι βλεφαρίδες Sophia. Και last but not least, έδωσα στο πρόσωπο μια λαμπερή όψη με το best seller highlighter, Mary-Lou Manizer, όλα από την Make Me Up”.

Γωγώ Νικηφοράκη 

“Δεν έχω ένα μόνο αγαπημένο μακιγιάζ αλλά πολλά! Αγαπώ τις γυναίκες που βάφω (και όλες τις γυναίκες) και θέλω να είναι όμορφες… άρα το αγαπημένο μου μακιγιάζ είναι αυτό που κάνει όμορφη την καθεμία. Αν έπρεπε να διαλέξω, όμως, θα διάλεγα το πρόσφατο γεωμετρικό μακιγιάζ με ψυχρά χρώματα, μαύρο και ασημί κυρίως και ψυχρό ροζ κραγιόν που έκανα στην Ζέτα. Χωρίς να έχω σκεφτεί τι θα κάνω, είδα το ρούχο, συνεννοηθήκαμε το χτένισμα και το χέρι μου πήγε από μόνο του! Πάντα πιστεύω στην ομαδική δουλειά, όλοι συμβάλλουν στο να είναι άρτιο ένα αποτέλεσμα και πολλές φορές εμπνέουμε ο ένας τον άλλον”. Όσο για το κραγιόν, επειδή είμαστε σίγουρες ότι θα ρωτήσεις, φροντίσαμε να ρωτήσουμε πριν από σένα! Πρόκειται για το Nyx Matte Lipstick, απόχρωση Fluff Piece.

Χαρά Παπανικολάου 

Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαλέξω ένα μακιγιάζ ως το πιο αγαπημένο μου, υπάρχει, ωστόσο, ένα makeup look που μου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό! Αυτό το makeup έγινε για την Vogue πέρυσι το καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα κλασικό αλλά και συγχρόνως μοντέρνο makeup! Έχω χρησιμοποιήσει γήινα χρώματα σε διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ. Πιο συγκεκριμένα, ξεκινάω με σκούρο καφέ κοντά στο ματόκλαδο και μετά χρησιμοποιώ πιο ανοιχτές σκιές τις οποίες σβήνω προς τα πάνω ενώ στις άκρες των ματιών υπάρχει ένα πιο πορτοκαλο-καφέ που ανεβαίνει μέχρι το φρύδι και δίνει φως. Το πιο βασικό trick εδώ είναι ότι ακριβώς πάνω από το μάτι έχω χρησιμοποιήσει το 8 Hour Gloss για να γυαλίζει, ενώ μέσα στο μάτι έχω βάλει το κλασικό Teddy της MAC που είναι καφέ και όχι μαύρο το οποίο γυαλίζει συγχρόνως. Εν ολίγοις, η τεχνική στα μάτια είναι smokey αλλά σε καφέ τόνους. Στο υπόλοιπο πρόσωπο έχω βάλει τερακότα στο μέτωπο, στα μάγουλα και στα ζυγωματικά για να κάνουμε ένα πολύ ελαφρύ contouring, ενώ ακριβώς πάνω στα μάγουλα έχω βάλει ένα ροδακινί ρουζ που δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας που είναι ότι πρέπει για καλοκαίρι και ελάχιστο ροζ. Στα χείλη αυτό το χρώμα το ονομάζω Kissed Lips, είναι σάπιο μήλο με λίγο ροζ. Απλώς τονίζουμε το χρώμα των χειλιών πιο πολύ και το βρίσκω πολύ sexy και ωραίο. Σε γενικές γραμμές είναι ένα makeup που είναι σύγχρονο και κλασικό ταυτόχρονα, αρέσει σε όλους, είναι fresh και καλοκαιρινό, πάει με όλα. Και μια σημαντική λεπτομέρεια: gloss έχω βάλει επίσης ελάχιστο στα ζυγωματικά και στη μύτη, όχι όμως στα χείλη για να δημιουργεί αυτό το ενδιαφέρον contrast! Τέλος, έχω τονίσει ελάχιστα τα φρύδια γιατί θέλω όλη η ένταση να επικεντρωθεί στα μάτια!”. Photo credit: George Katsanakis, Vogue Greece

Δημήτρης Σταματίου 

“Ένα από τα πιο αγαπημένα μου μακιγιάζ είναι αυτό εδώ το οποίο είναι glam, ένα στοιχείο που αγαπώ, και θα μοιραστώ μαζί σας τα ακριβή steps για να το υιοθετήσετε! Βήμα πρώτο είναι ένα primer ή μια ενυδατική για να προετοιμάσουμε την επιδερμίδα μας και να ξεκινήσουμε έχοντας μια υγιή βάση. Έπειτα, στα μάτια χρησιμοποίησα ένα concealer το οποίο σταθεροποίησα με λίγη πούδρα. Στη συνέχεια χρησιμοποίησα μια πορτοκαλί σκιά στην κόγχη του ματιού για να δώσω βάθος και την έσβησα προς τα έξω. Στα μάτια επίσης άπλωσα eyeliner αρκετά παχύ μέχρι το μέσο του ματιού και πιο λεπτό προς τις εσωτερικές γωνίες ώστε να εξασφαλίσω αυτό το cat eye αποτέλεσμα. Ενίσχυσα το βλέμμα με πολύ φυσικές ψεύτικες βλεφαρίδες (ιδανικές είναι και οι βλεφαρίδες- τουφάκια) και για να τονίσω ακόμη αυτή την αίσθηση του γατίσιου βλέμματος έβαλα στις εξωτερικές γωνιές του ματιού μια καφέ- μπορντώ σκιά που έκανε πολύ ωραίο contrast με τις εσωτερικές γωνίες. Τέλος, για τη βάση ένα μυστικό είναι πριν το foundation να απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια ένα highlighter σε όλη την επιφάνεια!”.

 

Read More

And More