Ζυγωματικά: Tips και προϊόντα για να τονίσεις σωστά ένα από τα ωραιότερα σημεία του προσώπου

Τονίζεις τα μάτια σου εντυπωσιακά και γνωρίζεις όλα τα tips ώστε να δημιουργήσεις το τέλειο cat eye ή winged liner. Φροντίζεις τα χείλη σου πριν απλώσεις το ματ κραγιόν και το περίγραμμα είναι άψογο ενώ όσον αφορά στη βάση ακολουθείς πιστά τις συμβουλές των experts χρησιμοποιώντας primer αλλά και τη σωστή σύνθεση και απόχρωση φον ντε τεν. Σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια αν και υπάρχει μία μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια στην οποία δεν δίνεις την πρέπουσα προσοχή.

Αναφέρομαι στα ζυγωματικά. Ένα από τα ωραιότερα σημεία του προσώπου κι εκείνο που, αν τονίσεις σωστά, φωτίζει ολόκληρο το πρόσωπο και δημιουργεί την πινελιά που μπορεί να τονίσει με τον πιο κολακευτικό τρόπο το σχήμα και τις γωνίες και ταυτόχρονα υγιή όψη. Μην ξεχνάς άλλωστε πως δεκαετίες πριν οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν το κόκκινο κραγιόν τους στα ζυγωματικά προκειμένου να εξαφανίσουν τη χλωμή όψη. 

Τον τελευταίο καιρό οι experts φροντίζουν να μοιράζονται όλες τις λεπτομέρειες για το αγαπημένο τους blush. Είναι άλλωστε το πιο “αδικημένο” προϊόν κι εκείνο που επιλέγεις χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ή έρευνα. Οι περισσότερες άλλωστε έχουμε παλέτες σκιών σε όλες τις αποχρώσεις και υφές στο νεσεσέρ και ένα μόνο blush που απλώνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ατάκτως στα ζυγωματικά. 

Λάθος λένε οι make up artists και σε παρακαλούν να κρατήσεις σημειώσεις με τα σημαντικά tips που έχουν να μοιραστούν μαζί σου αλλά και τις φόρμουλες που θα σε βοηθήσουν να δώσεις τέλεια ένταση. 

Αποχρώσεις και εφαρμογή 

Η ένταση στα ζυγωματικά εξαρτάται από τη διάθεσή σου αλλά και την περίσταση. Αυτό σημαίνει ότι μια ροζ απόχρωση που θα κάνει το πρόσωπο σου να “ανθίσει” είναι η τέλεια ιδέα για τα πρωϊνά που δεν έχεις και την καλύτερη διάθεση. Η ροδακινί απόχρωση είναι ρομαντική και προσφέρει μια αίσθηση ανεμελιάς ενώ η bronzer ένα σέξι φινίρισμα. 

Όσον αφορά την εφαρμογή όταν δίνεις ένταση στα “μήλα” χαρίζεις ένα lift εφέ μιας και δείχνουν να ανυψώνονται. Μια μικρή πινελιά στη γέφυρα της μύτης θυμίζει το άγγιγμα του ήλιου ενώ στη φυσική γραμμή, κάτω ακριβώς από τα ζυγωματικά κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο λεπτό και τις γωνίες του πιο τονισμένες. 

Κι αν είσαι έτοιμη να αποκτήσεις το νέο προϊόν που θα φοράς από εδώ και στο εξής, στη συνέχεια θα δεις τα αγαπημένα μου. 

Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Colour Stick Blush: Γίνεται ένα με το δέρμα αμέσως μετά την εφαρμογή και μπορείς να το έχεις μαζί σου για να το ανανεώνεις μέσα στην ημέρα. 

Dior Couture Long-Wear Powder Blush, 999: Ιδανική απόχρωση για τις μεσαίες και σκούρες επιδερμίδες. Αφήνει απαλή λάμψη και ζωντάνια στο πρόσωπο. 

Max Factor Miracle Sheer Gel Blush Stick: Χάρη στη μορφή τζελ προσφέρει ένα δροσερό φινίρισμα που διαρκεί για ώρες. Το εφαρμόζεις εύκολα, ιδανικά στα “μήλα”.  

Erre Due Blush Color Palette: Τρεις διαφορετικές αποχρώσεις με satin ή ματ υφή. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μία μόνο απόχρωση ή να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό ανάλογα με τη διάθεση και περίσταση.  

Nars Air Matte Blush: Πρόκειται για το iconic προϊόν που αγαπούν οι make up artists. Εύχρηστο και για εύκολο blending το απλώνεις μόνο του αν θέλεις ένα διακριτικό χρώμα και σε συνδυασμό με blusher σε κόμπακτ μορφή. 

Benefit Benetint: Κατάλληλη φόρμουλα τόσο για τα ζυγωματικά όσο και τα χείλη. Θεωρείται cult προϊόν και είναι κατάλληλο για εσένα που θέλεις ένα έντονο twist σε κόκκινη απόχρωση. 

Korres Wild Rose Blush: Με έλαιο Άγριο Τριαντάφυλλο, βιταμίνη C, εκχύλισμα ροδιού και έλαιο καρύδας που θρέφουν την επιδερμίδα χαρίζοντας ταυτόχρονα φωτεινό χρώμα, φυσικό και λαμπερό φινίρισμα. 

 

 

Read More

And More