Cut... paste!

10+1 ιδέες για να χτενίσεις τα καρέ σου μαλλιά όπως τις ξεσηκώσαμε από την Βίκυ Καγιά!

Θέλει έμφυτο στιλ και βαθιά γνώση της μόδας για να δώσεις σε κάποιον έναν καρέ και εκείνος ο κάποιος να κάνει ένα κούρεμα που με μια πρώτη ανάγνωση σε περιορίζει να δείχνει, τελικά, τόσο ενδιαφέρον χάρη στις πολλές και διαφορετικές παραλλαγές. Και η Βίκυ Καγιά έχει και τα δύο!

Πριν λίγο έγινε η έναρξη της τρίτης σεζόν του GNTM στο οποίο η ίδια εμφανίστηκε με αυτό το effortless look, όμοιο με αυτό που έχουν οι Γαλλίδες, που κάνουν οτιδήποτε να τις αφορά να μοιάζει αβίαστο. Για το πρώτο επεισόδιο της κάτι-μας-λέει-πως-θα-εθιστούμε (ξανά!) εκπομπής του Star, η Βίκυ Καγιά είχε τα μαλλιά της όπως λίγο- πολύ τα γνωρίζουμε: ελαφρώς χαλασμένα, ενώ το μακιγιάζ της συνδύαζε την αλαβάστρινη επιδερμίδα και τα smudged eyes με ένα μολύβι τοποθετημένο και σβησμένο περιμετρικά του ματιού με έμφαση την ρίζα του κάτω βλεφάρου. Ο λόγος; Η ίδια και η ομάδα της επέλεξαν για τα casting πιο  φυσικά beauty looks ενώ στην πορεία θα την δούμε να μεταμορφώνεται και να γίνεται η hair chameleon που ξέρουμε!

Έχεις καρέ; Καν’ το όπως η Βίκυ Καγιά!

Με αφορμή την έναρξη του GNTM ξεσηκώσαμε από την Βίκυ Καγιά 15 χτενίσματα που κάνει στα καρέ της μαλλιά. Πάρε ιδέες αν έχεις το κούρεμα. Και αν δεν το έχεις, πολύ πιθανό μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου να έχεις κλείσει ραντεβού για να το κάνεις!

Signature look (το look της πρεμιέρας)

Photo: Σπύρος Ξυλάς

Όπως είπαμε, για την πρεμιέρα του GNTM που μας συστήνοται κάθε φορά με τα casting, η Βίκυ Καγιά και η ομάδα της επέλεξαν να κινηθούν στο signature ύφος και στιλ της. Το μακιγιάζ έγινε από την Δήμητρα Αλτάνη, την έχει χτενίσει ο Βασίλης Στρατηγός ενώ η Δέσποινα Καλογεράκη έχει κάνει την επιμέλεια όλης της εικόνας. Το αποτέλεσμα μας αρέσει πολύ και αυτό το ελαφρώς χαλασμένο είναι το πιο αγαπημένο χτένισμα της ίδιας σε σχέση με τα καρέ μαλλιά της.

 

Super sleek

Τα ίσια μαλλιά είναι μια τέλεια επιλογή αν έχεις καρέ. Μάλιστα, αν έχεις ίσια μαλλιά είναι από μόνο του ένας λόγος να κόψεις τα μαλλιά σου έτσι: τα μαλλιά αποκτούν instant στιλ ενώ με μικρές παραλλαγές στην χωρίστρα μπορείς να διαφοροποιήσεις την εμφάνισή σου κάθε φορά. Εδώ, η Βίκυ Καγιά έχει κάνει αυτή την “ήσυχη” επιλογή στο styling των μαλλιών της και έχει αφήσει τα φουτουριστικά γυαλιά της να τραβήξουν την προσοχή.

Χαλαροί κυματισμοί

Αυτό είναι το signature beauty look της Βίκυς Καγιά από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να κόψει τα μαλλιά της καρέ. Το χτένισμα δείχνει τόσο effortless σαν να έχουν μόλις στεγνώσει τα μαλλιά μετά από μια βουτιά στη θάλασσα, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η flip χωρίστρα που γίνεται από τη μια ή την άλλη μεριά.

Wet σινιόν

Μια άλλη μέρα, ένα άλλο χτένισμα για την αγαπημένη μας Βίκυ Καγιά: το wet look που καταλήγει σε sleek σινιόν είναι μια τέλεια επιλογή αν θέλεις να δώσεις έμφαση στην επιδερμίδα ή το μακιγιάζ σου ή αν θέλεις να κάνεις focus στην δυναμική του ρούχου. Είναι ένα πολύ εύκολο χτένισμα που πετυχαίνεις ακόμη ευκολότερα αν έχεις  βρεγμένα μαλλιά που δεν έχεις στεγνώσει μετά το λούσιμο και αν προσθέσεις gel για wet look.

Half up

Όπως αποδεικνύεται οι προτάσεις για χτενίσματα στα καρέ μαλλιά είναι πολλές και πολύ διαφορετικές: εδώ η Βίκυ Καγιά αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να κινείσαι σε… JLO μήκη για να πιάσεις τα μισά μαλλιά σου πάνω. Ίσα- ίσα που το half up στα καρέ μαλλιά δείχνει πολύ πιο φρέσκο και γίνεται πανεύκολα!

Hair sculpture

Μαλλιά που μοιάζουν περισσότερο σαν γλυπτό παρά σαν χτένισμα και κάνουν statement από μόνα τους! Για να τα πετύχεις ένα dry shampoo στις ρίζες των μαλλιών θα βοηθήσει αρκετά. Ένα ακόμη tip είναι τα μαλλιά σου να μην είναι φρεσκολουσμένα ώστε να είναι πιο εύπλαστα.

Beach waves

Ένα salt spray και μια φισούνα θα σε οδηγήσουν ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό το χτένισμα της Βίκυς Καγιά. Μάλιστα, ο όγκος στην κορυφή των μαλλιών είναι και ένας πολύ έξυπνος τρόπος να καμουφλάρεις μια τυχόν άβαφη ρίζα.

Layers, layers, layers!

Στο τελευταίο της ταξίδι στο Παρίσι (όταν ακόμη ταξιδεύαμε!) η Βίκυ Καγιά επισκέφτηκε τον Kyris Eracleous, hair stylist στο Balmain Hair Salon, όπου φρέσκαρε το κούρεμά της: το ανανεωμένο της καρέ ήταν ακόμη πιο κοντό, με εντονότερα layers και έμφαση στις λεπτομέρειες όπως η ένταση στις φαβορίτες που προσθέτουν αυτομάτως πόντους στιλ.

Σχεδόν ίσια

Όσες έχουμε ίσια μαλλιά έχουμε πετύχει αυτό το αποτέλεσμα κάμποσες φορές άθελά μας: αρκεί να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά και το επόμενο πρωί θα είναι… σχεδόν ίσια από ultra sleek. Βεβαίως, το χτένισμα που βλέπεις εδώ είναι αποτέλεσμα δουλειάς των κορυφαίων beauty experts της χώρας που συνεργάζονται μαζί της όπως είναι η Χαρά Παπανικολάου και ο Βασίλης Στρατηγός.

Ατημέλητη χωρίστρα στη μέση

Μια ακόμη επιλογή για να προσθέσεις στιλ στο καρέ σου όπως η Βίκυ Καγιά είναι να ζεστάνεις ανάμεσα στις παλάμες σου λίγο κερί ή gel και να το περάσεις από τα μαλλιά σου.

Light wet

 

Εκτός από το έντονο wet χτένισμα υπάρχει και αυτή εδώ η εκδοχή: το almost wet με μαλλιά που έχουν μια ασαφή χωρίστρα στο πλάι και είναι όλα τοποθετημένα πίσω από τα αυτιά.

Ποιο από τα παραπάνω look σου άρεσε περισσότερο;

Photo: @Vicky Kaya

Read More

And More