20 εύκολα και stylish χτενίσματα για τις ημέρες του καύσωνα!

Too hot to handle! Τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς κελσίου και βρισκόμαστε μόνο στις αρχές του καλοκαιριού! Ωστόσο, για τις ημέρες αυτές του καύσωνα έχουμε πάντα στη λίστα μας συγκεκριμένα ρούχα τα οποία φοράμε ώστε να μας κρατάνε δροσερές και συγκεκριμένα χτενίσματα που κάνουμε για να μην έχουμε τα μαλλιά μας κάτω και ζεσταινόμαστε. 

Κι ενώ στα ρούχα οι επιλογές μας είναι πολλές στο hair styling περιοριζόμαστε σε εκείνο το ένα top knot ή το άλλο ponytail που κάνουμε ξανά και ξανά! Για να μην βαριέσαι και να μην επαναλαμβάνεσαι συγκεντρώσαμε για εσένα μερικά πανεύκολα χτενίσματα για να είσαι stylish και στον καύσωνα!

Κορδέλα περιμετρικά του κεφαλιού 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φορέσεις μια κορδέλα στα μαλλιά σου. Ένας από αυτούς είναι να την δέσεις γύρω από το κεφάλι σου και να πλαισιώσεις ένα χαμηλό ponytail.

Φιόγκος στα μαλλιά 

Το χαμηλό ponytail είναι μια κλασική επιλογή όταν θέλουμε να πιάσουμε τα μαλλιά μας προκειμένου να προστατευτούμε από την ζέστη. Αν θέλεις, όμως, να το πας ένα βήμα παραπέρα και να προσθέσεις στιλ πρόσθεσε και στα μαλλιά σου και μια κορδέλα και δεσ’την κόμπο. 

Wet Πλεξίδα

Οι πλεξίδες και το καλοκαίρι πάνε μαζί. Για έξτρα δροσιά, ωστόσο, μπορείς να πιάσεις μια σφιχτή πλεξίδα ενώ τα μαλλιά σου είναι φρεσκολουσμένα. Έτσι θα διατηρήσεις την υγρασία και άρα και την δροσιά. 

Wet καρέ και αξεσουάρ

Σε αντίθεση με την γενική άποψη ότι στα καρέ μαλλιά δεν έχεις και πολλά περιθώρια πειραματισμού υπάρχει αυτή η εικόνα. Βγες από το μπάνιο σου, βάλε λίγο gel για wet look προκειμένου να διατηρήσεις αυτή την βρεγμένη αίσθηση, σταθεροποίησε με μερικά τσιμπιδάκια και είσαι πανέτοιμη!

Μαντήλι φορεμένο με τον πιο 90’s τρόπο!

Όλοι ξέρουμε ότι το σκούρο χρώμα “τραβά” τον ήλιο. Ειδικά, λοιπόν, αν έχεις σκούρα μαλλιά μπορείς να εμποδίσεις να συμβεί κάτι τέτοιο φορώντας μαντήλια που θα σου δώσουν στιλ και προστασία με τον πιο εύκολο και άμεσο τρόπο. 

Bubble ponytail 

Ένας ακόμη τρόπος να αναβαθμίσεις την κλασική κοτσίδα σου είναι να βάλεις κατά μήκος του ponytail σου λεπτά λαστιχάκια που θα δημιουργήσουν αυτό το bubble ponytail effect. 

Χαμηλή κοτσίδα με hair accessories

Τα αξεσουάρ και το καλοκαίρι πάνε μαζί! Βγάλε από τα νεσεσέρ σου ή το βάθος της τσάντας σου τα αγαπημένα σου hair accessories χωρίς να σε νοιάζει αν αυτά ταιριάζουν μεταξύ τους. Στο κάτω- κάτω αυτό είναι και το ζητούμενο. 

Χαμηλό ponytail στο καρέ

Κάλυψε τη βάση της κοτσίδας σου με ένα hair accessory. Αν διαθέτεις στη συλλογή σου και κάποιο αξεσουάρ μεγάλου οίκου δεν χρειάζεσαι τίποτ’ άλλο!

Pigtails

Μισά μαλλιά πιασμένα πάνω με έναν διαφορετικό τρόπο. Κάνε μια χωρίστρα στη μέση, πιάσε δύο κοτσίδες με hair accessories και είσαι έτοιμη!

Boxer braids 

Κλασικό και αγαπημένο χτένισμα για τις μέρες της ζέστης αλλά και για να κάνεις τη γυμναστική σου τις μέρες με ζέστη. 

Πλεξίδα με κορδέλα 

Αναβάθμισε την κλασική σου πλεξίδα περνώντας ανάμεσα μια κορδέλα ή ένα μαντήλι. Αμέσως το χτένισμά σου γίνεται καλοκαιρινό ενώ σε προστατεύει και από τη ζέστη!

Messy σινιόν

Είναι το πιο αγαπημένο χτένισμα των instagramers και για να το πετύχεις δεν χρειάζεσαι καν καθρέφτη. Εξάλλου η λογική εδώ είναι: όσο πιο messy τόσο καλύτερα!

Μαντήλια και τσιμπιδάκια

Αντί να πιάσεις τα μαλλιά σου με ένα λαστιχάκι, χρησιμοποίησε μαντήλια για να σταθεροποιήσεις το ponytail σου και ενίσχυσέ το και με μερικά τσιμπιδάκια. Αν είναι logo barrettes ακόμη καλύτερα!

Μαλλιά από τη μια μεριά

Αν έχεις πολλά και σγουρά μαλλιά μια ιδέα είναι να τα φέρεις όλα από τη μια μεριά και να τοποθετήσεις κατά μήκος τσιμπιδάκια. Αυτά, μια μαύρη κορδέλα και είσαι έτοιμη!

Mini braids

Μπορείς να πλέξεις boxer braids σε όλη την επιφάνεια του κεφαλιού και να περάσεις μικρούς κρίκους μέσα από αυτά που θα προσφέρουν extra twist στο αποτέλεσμα.

Πέρλες

Ειδικά και μετά το show του Dior οι πέρλες στα μαλλιά είναι τεράστια τάση. Επένδυσε σε μερικά τέτοια αξεσουάρ όχι μόνο για να απομακρύνεις τα μαλλιά σου από το πρόσωπό σου αλλά και για να προσθέσεις πόντους στιλ!

Logo κορδέλα στη βάση της κοτσίδας

Πόντοι στιλ κάνοντας την πιο απλή κίνηση! Πιάσε πρώτα την κοτσίδα με ένα λαστιχάκι για να γίνει αρκετά σφιχτή κι έπειτα βάλε από πάνω την αγαπημένη σου κορδέλα ή το αγαπημένο σου μαντήλι. 

Γαλλική πλεξίδα

Κάνε μια γαλλική πλεξίδα και πρόσθεσε και πάλι μερικά αξεσουάρ. Αν έχουν έντονο χρώμα που δημιουργεί και ενδιαφέρον contrast το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο. 

Wet πλεξίδα

Λούσε τα μαλλιά σου και όπως είναι βρεγμένα πιάσε μια sleek κοτσίδα με τα μαλλιά όλα τραβηγμένα προς τα πίσω. 

Top knot

Κλασικό κι αγαπημένο! Ένα top knot τοποθετημένο στην κορυφή του κεφαλιού είναι μια υπέροχη επιλογή!

 

Read More

And More