5 Μάσκες και 5 Conditioner που θα επαναφέρουν την υγιή όψη στα μαλλιά σου

Οι διακοπές αποτελούν πλέον παρελθόν κι εσύ ετοιμάζεσαι για το ερχομό του φθινοπώρου. Έχεις ήδη αποφασίσει ή τόλμησες ήδη τις αλλαγές στα μαλλιά σου κι εκείνο που μένει είναι να φροντίζει για τη λάμψη και την υγιή όψη. 

Όποιο κι αν είναι ο τύπος τους υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής: Η ενυδάτωση. Αν κρατάς την τρίχα πλούσια ενυδατωμένη τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Φριζάρισμα, ξηρότητα, θαμπάδα και κατεστραμμένες άκρες δεν σε απασχολούν, αρκεί να χρησιμοποιείς με ευλάβεια τα σωστά προϊόντα. Και πιο συγκεκριμένα conditioner και μάσκα. Κι αν έχεις απορίες θα λυθούν στη συνέχεια. 

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα δύο προϊόντα; Τα χρησιμοποιείς κάθε φορά που λούζεσαι ή επιλέγεις ένα μόνο; Κι αν ναι, πόσες φορές την εβδομάδα εφαρμόζεις το καθένα ξεχωριστά; 

Κοντίσιονερ

Πρόκειται για μια ρευστή φόρμουλα που απλώνεται εύκολα στα μήκη των μαλλιών. Αποφεύγεις την εφαρμογή στη ρίζα μιας και δημιουργεί λιπαρότητα που δημιουργεί επιμέρους προβλήματα όπως είναι για παράδειγμα η πιτυρίδα και η ξηροδερμία. Το conditioner μειώνει το φριζάρισμα και χαρίζει απαλότητα και ενυδάτωση. Παράλληλα βοηθά ώστε τα μαλλιά να γίνουν ευκολοχτένιστα και είναι ότι καλύτερο αν τα μαλλιά σου μπερδεύονται συχνά.

Επίσης είναι ότι καλύτερο αν είναι ατίθασα με τάση να σπάνε κυρίως στις άκρες. Σε αυτό το σημείο όμως πρέπει να τονίσω ότι το conditioner δεν θα χαρίσει υγιή όψη και τη μέγιστη ενυδάτωση στην πολύ ξηρή ή ταλαιπωρημένη από τις χημικές επεξεργασίες τρίχα. Το χρησιμοποιείς ακριβώς όπως και το σαμπουάν που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι να δράσει. 

Μάσκα 

Πρόκειται για ένα παχύρευστο προϊόν που προσφέρει πλούσια ενυδάτωση, θρέψη και αναδόμηση. Όλες οι μάσκες περιέχουν στη σύνθεση τους φυσικά και ενεργά συστατικά που βοηθούν ώστε τα μαλλιά να αποκτήσουν τη χαμένη τους υγρασία αρχικά και την ελαστικότητα στη συνέχεια. Αν βάφεις τα μαλλιά σου η μάσκα είναι το προϊόν που θα κρατήσει ζωντανό το χρώμα και ταυτόχρονα θα προστατεύσει την τρίχα από τη φθορά που προκαλείται από τις βαφές ή το ξάνοιγμα.

Προσοχή: Καλό είναι να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου πριν επιλέξεις την επόμενη μάσκα καθώς επίσης και για την ποσότητα γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να βαρύνει τα μαλλιά σου. 

Πότε χρησιμοποιείς το κάθε προϊόν 

Μπορείς να χρησιμοποιείς μάσκα και κοντίσιονερ εναλλάξ. Αν πάλι τα μαλλιά σου είναι εξαιρετικά θαμπά και ταλαιπωρημένα επιτρέπεται να εφαρμόζεις αρχικά μικρή ποσότητα κοντίσιονερ που θα ξεπλένεις με άφθονο νερό και στη συνέχεια τη μάσκα που αφήνεις να δράσει μερικά λεπτά. Κι αν έχεις χρόνο στη διάθεση σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μάσκα ως θεραπεία που σημαίνει ότι την απλώνεις, καλύπτεις τα μαλλιά με διάφανη μεμβράνη, την αφήνεις για μισή περίπου ώρα και ξεβγάζεις καλά. 

Τώρα λοιπόν είσαι έτοιμη να επιλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει και στη συνέχεια θα δεις τις 5 αγαπημένες μου μάσκες και ισάριθμα conditioner. 

ΜΑΣΚΕΣ

Kerastase Nutrititve Masquintense: Μια σύνθεση με πρωτεΐνες σιταριού, καλαμποκιού και σόγιας που δρουν σαν συμπλήρωμα διατροφής για τα μαλλιά. Σε συνδυασμό με λιπαρά οξέα και βιταμίνες, θρέφουν τα μαλλιά με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η Νιασιναμίδη, που επίσης περιέχει σφραγίζει τα θρεπτικά συστατικά στην τρίχα, ενισχύοντας τον προστατευτικό φραγμό της τρίχας για μαλλιά με υγιή όψη σε βάθος χρόνου. Ενώ ένα ιδανικό μείγμα λιπιδίων και γλυκερίνης με τη βέλτιστη αναλογία που παρέχει μια πλούσια υφή εξαιρετικά θρεπτική για τα μαλλιά.

Pantene Pro-V Miracles Intense Hydration: Με Προβιταμίνη B5, Βιοτίνη και Έλαιο Baobab από το δέντρο της αφρικανικής σαβάνας, το οποίο είναι γνωστό ως «Δέντρο της Ζωής» στη σύνθεση της.  Συμβάλλει στην αναζωογόνηση χαρίζοντας την απαραίτητη υγρασία σε κάθε τούφα.

Apivita Μάσκα Θρέψης και Επανόρθωσης με Ελιά & Μέλι: Θρέφει, αναδομεί και επανορθώνει τα ξηρά ταλαιπωρημένα μαλλιά χάρη στα υψηλά επίπεδα των φυτικών ελαίων (ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, βούτυρο καριτέ, σιτέλαιο και έλαιο σπόρου Plukenetia Volubilis),τις πρωτεΐνες σιταριού και 5 βιταμίνες. Παράλληλα προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και απαλότητα χάρη στο ελληνικό θυμαρίσιο μέλι και την αλόη.

Wella Professional Fusion Mask: Μάσκα εντατικής αναδόμησης με σύνθεση από αμινοξέα μεταξιού, χαρίζει αίσθηση φροντίδας στα μαλλιά, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ανθεκτικότητά τους ενάντια στο σπάσιμο.

L’ Oreal Paris, Elvive Hydra Hyaluronic Μάσκα Ενυδάτωσης: Εμπλουτισμένη με Υαλουρονικό οξύ, ένα στοιχείο που βρίσκεται φυσικά στο σώμα, συγκρατεί 100 φορές το βάρος του σε νερό και συμβάλλει να γίνουν τα μαλλιά πιο γεμάτα.

ΚΟΝΤΙΣΙΟΝΕΡ

Tresemme Biotin Repair Condtioner:  Περιέχει το “Pro-Repair Complex ” που συνδυάζεται με τρεις τύπους σιλικόνης – σχεδιασμένο για να επανορθώνει την τρίχα από τους 7 τύπους φθοράς της και να προσφέρει απαλότητα ακόμη και στις πιο κατεστραμμένες άκρες. 

Korres Pure Greek Olive Μαλακτική Κρέμα Θρέψης Για Ξηρά-Αφυδατωμένα Μαλλιά: Με εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο, φυσική πηγή αντιοξειδωτικών, σε συνδυασμό με εκχύλισμα φύλλων Ελιάς και βιταμίνες Β & Ε για άμεση λάμψη, ελαστικότητα και απαλότητα.

Grown Alchemist Detox Conditioner 0.1: Sea-Buckthorn Co2 Extract, Hydrolyzed Silk Protein, Amaranth: Περιποιείται και αποτοξινώνει τα μαλλιά και το τριχωτό προστατεύοντας από τις ελεύθερες ρίζες που μεταβολίζονται από το σώμα ως αποτέλεσμα διατροφικών συνηθειών αλλά και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Redken Acidic Bonding Concentrate Conditioner:  Συμπυκνωμένη φόρμουλα all-in-one για ενδυνάμωση των μαλλιών που έχουν υποστεί τεχνικές διαδικασίες. Η πλούσια σύνθεσή του, προσφέρει παράλληλα ενυδάτωση και προστασία χρώματος.

Olaplex No5 Bond Maintenance Conditioner: Σχεδιασμένο για καθημερινή χρήση και κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών. Ενυδατώνει την τρίχα χωρίς να τη βαραίνει ενώ χάρη στην δραστική ουσία Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate αποκαθιστά τους δεσμούς της τρίχας στο σπίτι ή στο κομμωτήριο. Καταπολεμά το φριζάρισμα και τα ατίθασα μαλλιά χαρίζοντας δύναμη και λάμψη. 

 

 

 

 

 

Read More

And More