5 τρόποι να περιποιηθείς τα μαλλιά σου ενώ κοιμάσαι

Τα μαλλιά σου είναι “ιερά” σύμφωνα με την Beyonce και θα συμφωνήσω μαζί της. Μπορεί να μένεις σταθερή στο μήκος και το χρώμα για χρόνια ή να τα αλλάζει κάθε σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι τα λατρεύεις και θέλεις να δείχνουν πάντα υγιή, λαμπερά και υπέροχα. Είναι εκείνα που αναβαθμίζουν το beauty look σου και προσπαθείς να μην τα ταλαιπωρείς και να ακολουθείς ευλαβικά τις συμβουλές του κομμωτή σου. 

Παρ’ όλα αυτά κάποιες φορές δεν καταφέρνεις να αποφύγεις τυχόν ξηρότητα, θαμπάδα ή το σπάσιμο στις άκρες. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα προϊόντα. Παράλληλα όμως οι experts έχουν μια απίθανη ιδέα: Να τα φροντίσεις ενώ κοιμάσαι. Όπως ακριβώς τηρείς όλους τους κανόνες της ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Και πιο συγκεκριμένα 5 tips για εκείνα που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις.  

 

Κράτησε λοιπόν σημειώσεις: 

Αποφεύγεις να πιάνεις τα μαλλιά σου με λαστιχάκια: Μπορεί να σου φαίνεται αδιανόητο αλλά κάνεις μεγάλη ζημιά στην τρίχα αν κοιμάσαι με μαζεμένα μαλλιά. Γνωρίζω ότι, ειδικά αν έχεις μακριά μαλλιά, θέλεις να είναι “συμμαζεμένα” ώστε να μην σε ενοχλούν αλλά τα λαστιχάκια σπάνε την τρίχα και κάνουν κακό στις ρίζες χάρη στην πίεση που ασκούν. Μπορείς εναλλακτικά να φορέσεις ένα μαντήλι. 

Δοκίμασε μια θεραπεία νύχτας: Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για την καλύτερη λύση αν έχει ξηρές, ταλαιπωρημένες και σπασμένες άκρες. Μπορείς μάλιστα να φτιάξεις ένα φυσικό έλαιο μόνη στο σπίτι: Ρίξε σε ένα μπουκάλι λάδι λεμονόχορτου και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Το ανακατεύεις και το αφήνεις για λίγο στην άκρη. Στη συνέχεια το εφαρμόζεις στις άκρες των μαλλιών, πλέκεις τα μαλλιά σου και τα τυλίγεις με ένα μεταξωτό μαντήλι. Το επόμενο πρωί λούζεις τα μαλλιά σου απλώνοντας απευθείας το σαμπουάν χωρίς να τα βρέξεις. Τα ξεπλένεις σχολαστικά και τα στεγνώνεις. 

Η σωστή μαξιλαροθήκη: Το βαμβακερό ύφασμα δημιουργεί φριζάρισμα και σπάσιμο χάρη στην τριβή ενώ κοιμάσαι. Το καλύτερο κάλυμμα μαξιλαριού για τα μαλλιά σας είναι το μετάξι. Είναι φυσικό και δεν προκαλεί φθορά στην τρίχα όσο άστατος κι αν είναι ο ύπνος σου. 

Twist: Για να αποφύγεις την καθημερινή χρήση συσκευής θερμότητας υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να αποκτήσεις απαλούς κυματισμούς. Πιάσε τα μαλλιά σου σε μια αλογοουρά, γύρισέ τη γύρω από τον άξονα της και στερέωσε την στην κορυφή του κεφαλιού χρησιμοποιώντας ένα υφασμάτινο scrunchie.  Όταν την ξετυλίξεις το πρωί, θα έχεις αποκτήσει τα πιο ανεπιτήδευτα και φυσικά waves.  

Βούρτσισε τα μαλλιά σου πριν από τον ύπνο: Ίσως έχεις δει την μητέρα ή τη γιαγιά σου να χτενίζουν τα μαλλιά πριν πέσουν για ύπνο. Πρόκειται για μία αγαπημένη συνήθεια των παλιότερων και θα το έχεις προσέξει σε ταινίες, ελληνικές και μη. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Χρησιμοποιείς πάντα μια βούρτσα με φυσικές τρίχες και τα χτενίζεις από τη ρίζα μέχρι τις άκρες για αρκετά λεπτά. Με αυτό τον τρόπο μετακινείς τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής σας μέσα από τα μαλλιά σας με αποτέλεσμα να αποκτούν λάμψη και υγιή όψη. 

Photos: iStock 

 

Read More

And More