Blonde hair don’t care: Η σειρά περιποίησης που κρατά μακριά τους ανεπιθύμητους τόνους

Το ξανθό δεν είναι απλά ένα χρώμα. Είναι στάση ζωής, μια «δήλωση» που αποκαλύπτει τις προθέσεις, τη δύναμη που κρύβει κάθε γυναίκα, αλλά και τον τρόπο σκέψης της. Και κάθε του απόχρωση είναι μια διαφορετική άποψη και οπτική. Μην ξεχνάς πως οι stars που έμειναν στην ιστορία είχαν και ένα εμβληματικό ξανθό που έμεινε αξέχαστo, με τη Marilyn Monroe να βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης κατηγορίας και τη Farah Fawcett να ακολουθεί.

Το ξανθό είναι μια «υπερδύναμη», ορίζει κάθε πτυχή της θηλυκότητας. Μπορεί να δείχνεις εύθραυστη και δυναμική παράλληλα, αδάμαστη αλλά και ειλικρινής, σέξι, αθώα και ανεξάρτητη. Είναι τολμηρό και είναι σίγουρο πως μία τουλάχιστον φορά στη ζωή σου θα βρεθείς σε αυτή την πλευρά και κατηγορία. 

Κι αν όλα αυτά σου φαίνονται θεωρίες, αν είσαι πιο πρακτικός άνθρωπος και απλώς θέλεις να γνωρίζεις τον τρόπο να κρατήσεις το ξανθό χρώμα στα μαλλιά σου ζωντανό –χωρίς ανεπιθύμητους τόνους– και ταυτόχρονα την τρίχα λαμπερή με υγιή όψη, σου έχω την τέλεια πρόταση: Τη σειρά Blond Absolu της Kérastase. Που είναι αφιερωμένη σε σένα μόνο.

Πρόκειται για τη σειρά που εμπιστεύονται οι διασημότερες Instagrammers που παραμένουν πιστές στις ξανθές αποχρώσεις τους. Εκείνες που γνωρίζουν τα πάντα γύρω από τη φροντίδα και έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό-απαίτηση: Δεν θέλουν να επιλέξουν ανάμεσα στην επανόρθωση και στην εξουδετέρωση του τόνου. Δεν συμβιβάζονται. Απαιτούν τα μαλλιά τους να είναι απαλά, λαμπερά και χωρίς ανεπιθύμητους θερμούς τόνους.

Κι επειδή καμία δεν γνωρίζει καλύτερα τη διαδικασία του ξανθού από τις γυναίκες που τολμούν να το υιοθετήσουν –και κανείς επίσης δεν γνωρίζει καλύτερα τη σωστή περιποίηση από την Kérastase το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις την τελετουργία που σου προτείνουν. Άλλωστε, οι προβληματισμοί και οι επιθυμίες των γυναικών έδωσαν την ώθηση στο αγαπημένο brand για να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη σειρά που απευθύνεται στα συγκεκριμένα, εξαιρετικά απαιτητικά μαλλιά. Κι αν είσαι έτοιμη να ακολουθήσεις το παράδειγμά τους, επιβάλλεται να γνωρίζεις τα πάντα για κάθε προϊόν της σειράς ξεχωριστά.

You Dare, We Care

Είναι η πρώτη σειρά με υπεριώδεις χρωστικές στη σύνθεσή της, που αναδεικνύουν τα ξανοιγμένα μαλλιά με τον πιο φυσικό τρόπο, περιποιούνται την τρίχα σε βάθος και τελειοποιούν τον κάθε ξανθό τόνο. Τα Υαλουρονικό οξύ και Άνθος Εντελβάις συμπληρώνουν τη σύνθεση, προσφέροντας στα ξανθά μαλλιά πλούσια ενυδάτωση και θρέψη.

Η Kérastase κινήθηκε με γνώμονα την ποικιλομορφία. Δεν υπάρχει ένα ξανθό, αλλά μια τεράστια γκάμα αποχρώσεων και η σειρά Blond Absolu απευθύνεται σε κάθε μία ξεχωριστά και σε όλες μαζί ταυτόχρονα. Είναι ένα πρωτοποριακό επίτευγμα στην περιποίηση και στη διατήρηση του χρώματος με moto: You Dare, We Care.

Η διαδικασία του ξανθού

Τη στιγμή που θα ζητήσεις από τον haircolorist να σου χαρίσει το απόλυτο ξανθό θα πρέπει να είσαι έτοιμη για μια πρόκληση. Θεωρείς πως είναι ένα ακόμη χρώμα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ξάνοιγμα, που σημαίνει αφαίρεση των φυσικών χρωστικών της τρίχας, δηλαδή της μελανίνης. Κατά τη διαδικασία του ξανοίγματος, ο expert χρησιμοποιεί οξειδωτικούς παράγοντες που διαπερνούν το προστατευτικό περιτρίχιο, με αποτέλεσμα η τρίχα να γίνεται ευαίσθητη και ευάλωτη, να επηρεάζεται η ακεραιότητά της και να καταπονείται.

Ακολουθεί το σπάσιμο, η εμφάνιση ψαλίδας και η άτονη όψη και, κυρίως, ο ασταθής τόνος και η εμφάνιση των υποτόνων –δηλαδή το ανεπιθύμητο κιτρίνισμα και οι πορτοκαλί τόνοι– καθώς και η μείωση του βάθους και της αντανάκλασης του χρώματος. Και σε αυτό το σημείο έρχεται ο ήρωάς σου. Η σειρά Blond Absolu που αντιμετωπίζει κάθε σύμπτωμα, χάρη σε ένα πανίσχυρο σύμπλοκο κατάλληλο για κάθε τύπο ξανθού.

Επανόρθωση και Εξουδετέρωση

Στο παρελθόν, τα προϊόντα περιποίησης για τα ξανθά μαλλιά μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα μόνο πρόβλημα: Ή την εξουδετέρωση των υποτόνων ή την επανόρθωση της τρίχας. Ποτέ και τα δύο. Η Kérastase αναρωτιέται: Γιατί να μην κάνουμε και τα δύο; Και αποφασίζει να δημιουργήσει τη σειρά Blond Absolu, με συνθέσεις που προσφέρουν βαθιά περιποίηση, λείανση, ομοιομορφία και εντατική εξουδετέρωση των θερμών τόνων.

Πηγή έμπνευσης στάθηκαν οι συνθέσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα η Kérastase να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο σύμπλοκο ενεργών συστατικών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες ακόμα και του πιο «ακραίου» ξανθού, όπως είναι για παράδειγμα το icy. Τα προϊόντα της σειράς περιέχουν υαλουρονικό οξύ, άνθος Εντελβάϊς και UV χρωστικές.

Υαλουρονικό οξύ: Το πιθανότερο είναι ότι χρησιμοποιείς ήδη ενυδατική κρέμα με το συγκεκριμένο συστατικό και γνωρίζεις τα άμεσα αποτελέσματα. Η Kérastase φέρνει τώρα τα επανορθωτικά οφέλη του στα μαλλιά και τη διαφορά θα τη νιώσεις και θα τη δεις από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Άνθος Εντελβάϊς για προστασία: Φύεται στις παγωμένες Άλπεις. Δείχνει εύθραυστο, στην πραγματικότητα όμως είναι απίστευτα ανθεκτικό ενάντια στο σκληρό κλίμα και τις περιβαλλοντικές αλλαγές και η Kérastase το αξιοποιεί, μιας και γνωρίζει όλες του τις προστατευτικές και αντιοξειδωτικές δυνάμεις.

UV χρωστικές για διόρθωση: Και αυτή είναι η απόλυτη καινοτομία. Η σειρά Blond Absolu περιέχει τις υψηλότερες περιεκτικότητες, έτσι ώστε το ξανθό σου χρώμα να παραμείνει τέλειο. Τα μπλε και μωβ χρωμομόρια εξουδετερώνουν τους ανεπιθύμητους κίτρινους και πορτοκαλί υποτόνους και το χρώμα παραμένει λαμπερό και με διάρκεια.

Τα προϊόντα της σειράς Blond Absolu

Στην ουσία πρόκειται για μια επανάσταση. Η σειρά συνδυάζει την επανόρθωση με την εντατική εξουδετέρωση από το πρώτο στάδιο περιποίησης που είναι το λούσιμο μέχρι την έξτρα περιποίηση και το styling. Και σε αυτό το σημείο θέλω να σου συστήσω κάθε προϊόν ξεχωριστά. Πρόκειται για ένα τελετουργικό που μπορείς να ακολουθήσεις μόνη στο σπίτι ή να το ζητήσεις από τον κομμωτή σου. Ήρθε η στιγμή να αποκτήσεις το ξανθό των ονείρων σου χωρίς να ανησυχείς.

Bain Lumiere: Το πρώτο βήμα γίνεται με το ενυδατικό σαμπουάν που προσφέρει φως στα ξανοιγμένα ή με ανταύγειες μαλλιά. Απλώνεις μικρή ποσότητα του διάφανου τζελ στα μαλλιά κάνοντας απαλό μασάζ. Οι ενυδατικοί παράγοντες απελευθερώνονται και τα μαλλιά σου αποκτούν την απαραίτητη υγρασία, ανάλαφρη υφή και λάμψη, μιας και απομακρύνει απαλά από ρύπους και τους παράγοντες που προκαλούν θαμπή όψη.

Bain Ultraviolet: Μωβ σαμπουάν που αντιμετωπίζει τους ανεπιθύμητους θερμούς τόνους. Πρόκειται για μια σύνθεση που περιέχει μπλε και μωβ χρωστικές, που ευθύνονται για την άμεση εξουδετέρωση. Με ιριδίζουσα σύνθεση στο χρώμα του, αποτελεί την καθημερινή δόση επανόρθωσης στα ξανθά σου μαλλιά.

 

Masque Ultraviolet. Μάσκα βαθιάς περιποίησης και εντατικής εξουδετέρωσης. Η κρεμώδης σύνθεσή της περιέχει μωβ χρωστικές που διεισδύουν στην τρίχα, χαρίζοντας μοναδική λάμψη και άψογο ξανθό και ταυτόχρονα αναδομεί και θρέφει την τρίχα.

Cicaflash: Κρέμα Εντατικής Ενδυνάμωσης. Μέσα στο σωληνάριο κρύβεται ο νέος σου σύμμαχος. Έχει την επανορθωτική δύναμη μιας μάσκας και την ανάλαφρη αίσθηση μιας κρέμας. Ένα ιριδίζον, λιλά τζελ σε μορφή κρέμας που θα λατρέψεις. Αναδομεί την τρίχα άμεσα, μειώνει το σπάσιμο και προσφέρει απίστευτη λείανση. Αποτελεί την ασπίδα προστασίας από τις καθημερινές επιθέσεις, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά.

Cicaplasme: Θερμοπροστατευτικός Ορός Ενδυνάμωσης. Κατάλληλος για εσένα που χρησιμοποιείς συχνά συσκευές θερμότητας. Τον απλώνεις σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών πριν το styling, ενώ παράλληλα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και ως θεραπεία νύχτας για λεία, προστατευμένα, και εξαιρετικά απαλά μαλλιά. Μειώνει το σπάσιμο, αναδομεί και προστατεύει την ταλαιπωρημένη τρίχα, θωρακίζοντας τις εύθραυστες άκρες της και μειώνοντας την ψαλίδα.

Cicanuit Night Serum: Ενώ εσύ κοιμάσαι, ο επανορθωτικός ορός νυκτός θρέφει, προστατεύει και ενυδατώνει την τρίχα, χάρη στο Υαλουρονικό οξύ και το Εντελβάις που περιέχει στη σύνθεσή του. Μειώνει στο ελάχιστο το σπάσιμο που προκαλείται από την τριβή στο μαξιλάρι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις ελάχιστη ποσότητα σε μήκη και άκρες λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Το επόμενο πρωί τα μαλλιά σου είναι super λαμπερά και απαλά. 

Βρες την Kérastase στα κοντινότερα κομμωτήρια κοντά σου εδώ: https://www.kerastase.gr/kommotiria/ ή στα συνεργαζόμενα online καταστήματα