Bouche Mordue: ο τρόπος που φοράνε οι Γαλλίδες το κραγιόν και πώς θα το πετύχεις

Οι Γαλλίδες τα κάνουν όλα με έναν τρόπο αβίαστο, έναν τρόπο που τους δίνει στιλ χωρίς να έχουν καταβάλει οι ίδιες καμία προσπάθεια γι’αυτό. Γιατί οι Γαλλίδες έχουν γεννηθεί με στιλ. Πώς αλλιώς θα είχαν γραφτεί τόσα βιβλία για εκείνες και θα είχαν δημιουργηθεί άλλοι τόσοι λογαριασμοί στο instagram; 

Τις αγαπάμε για το Je ne sais quoi τους (αυτός ο αβίαστος τρόπος που τα κάνουν όλα σαν να μην τους νοιάζει και… μάντεψε (!), ίσως να μην τους νοιάζει τελικά και μόλις τις αγαπήσαμε και την Bouche Mordue τεχνική της, αυτό τον τρόπο με τον οποίο απλώνουν κραγιόν στα χείλη τους. Αν γνωρίζεις γαλλικά τότε θα γνωρίζεις ότι Bouche Mordue σημαίνει δαγκωμένο στόμα και ο τρόπος που απλώνουν το κραγιόν στα χείλη τους δημιουργεί ακριβώς αυτό το εφέ: σαν κάποιος ή εσύ να έχεις δαγκώσει τα χείλη σου ή σαν τα χείλη σου να είναι φρεσκοφιλημένα. 

Bouche Mordue: πώς να πετύχεις την τεχνική των bitten lips βήμα- βήμα

Το πιο αγαπημένο μας parisian girl, η Violette, ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο μας μυεί βήμα- βήμα στην τεχνική αυτή και μας την δείχνει και πάλι με ένα αβίαστο τρόπο. Για να την υιοθετήσεις θα πρέπει να έχεις ένα κραγιόν σε πιο έντονο χρώμα και κατά προτίμηση ματ η velvet. Η Violette χρησιμοποιεί στο βίντεό της το Chanel Rouge Allure Velvet Extreme στην απόχρωση Extreme και από πάνω ένα διάφανο lipg loss. 

Scrub χειλιών, Rose Lip Polish French Girl Organics, €18.00

Επειδή η συγκεκριμένη τεχνική αν και… ατελής η ίδια μπορεί να τονίσει τυχόν ατέλειες στα δικά σου χείλη (μπορεί να θέλουμε το πρώτο αλλά όχι το δεύτερο) καλό είναι πριν ξεκινήσεις να έχεις κάνει ένα lip scrub το οποίο μπορείς να κάνεις ακόμη και μόνη σου αναμειγνύοντας μαύρη ζάχαρη με λάδι και να τρίψεις απαλά τα χείλη σου και έπειτα να βάλεις lip balm. Ωστόσο, όταν ξεκινήσεις την εφαρμόσει θα πρέπει να αφαιρέσεις από την επιφάνεια των χειλιών σου οποιοδήποτε ίχνος προϊόντος και ειδικά τα λιπαρά. Θέλουμε το ματ ή το velvet κραγιόν που θα φορέσουμε να “γράψει” πάνω στα χείλη. 

Και τώρα ξεκινάμε! Άπλωσε ένα λεπτό στρώμα από το αγαπημένο σου έντονο κραγιόν περνώντας μια φορά σε όλη την επιφάνεια απαλά χωρίς να πιέζεις το κραγιόν πάνω στα χείλη σου. Η Violette τονίζει ότι δεν πρέπει να απλώνεις το κραγιόν μόνο στο κέντρο των χειλιών σου, όπως μπορεί να έχουμε δει σε άλλες τεχνικές γιατί αυτό θα κάνει τα χείλη σου να δείχνουν μικρότερα και λεπτότερα. Έπειτα χρησιμοποιείς το μικρό σου δάχτυλο για να κάνεις blending το κραγιόν, δηλαδή να το τρίψεις στην επιφάνεια των χειλιών σου. Στο επόμενο βήμα παίρνεις πάλι το κραγιόν σου και πατάς πολύ απαλά στην επιφάνειά τους έχοντας σουφρώσει τα χείλη σου και πάλι σβήνεις με το δάχτυλό σου. Αυτές οι ελαφριές μουντζούρες που θα δημιουργηθούν περιμετρικά των χειλιών είναι κάτι που θέλουμε γιατί κάνει το τελικό αποτέλεσμα ακόμη πιο ενδιαφέρον αλλά και γιατί έτσι θα έχουν αποκτήσει τα χείλη σου αυτό το εφέ σαν να έχουν μόλις φιληθεί. 

Rouge Allure Velvet Extreme, απόχρωση Extreme, Chanel

“Ουσιαστικά περνάς ένα στρώμα κραγιόν απαλά σαν πέπλο και έπειτα κάνεις ελαφριά περάσματα ξανά και ξανά σβήνοντας με το δάχτυλό σου και ξεφεύγοντας εσκεμμένα από το περίγραμμα”, τονίζει η Violette η οποία με ένα μωρομάντηλο διορθώνει το περίγραμμα στα σημεία που πιστεύει ότι έχει ξεφύγει. Τέλος, μετά από αρκετά περάσματα και αφού έχει επίσης ταμπονάρει αρκετά, απλώνει ένα lip gloss πολύ απαλά με το δάχτυλό της ακολουθώντας την ίδια τεχνική. Αν το lip balm που θα επιλέξεις δεν είναι σε μορφή pot, δηλαδή σε βαζάκι ώστε να το απλώσεις με το δάχτυλο, χρησιμοποίησε το δάχτυλό σου για να πάρεις αρκετή ποσότητα απευθείας από το προϊόν. 

Lip Balm Μέλι- Θυμάρι, Korres

Δες το βίντεο με αυτή την τεχνική από την Violette

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Violette (@violette_fr)

Read More

And More