Butterfly Haircut: Το look που χαρίζει έξτρα όγκο και κίνηση στα μακριά μαλλιά

Αγαπάς πολύ τα μακριά μαλλιά σου και δεν έχεις σκεφτεί να τα κόψεις σε bob ακόμη κι αν γνωρίζεις ότι είναι η μεγαλύτερη τάση της δεκαετίας και σου ταιριάζει πολύ. Προσπαθείς να τα κρατάς ενυδατωμένα και υγιή, αποφεύγεις τη συχνή χρήση των συσκευών θερμότητας που προκαλούν ξηρότητα και καταστρέφουν τις άκρες ενώ τα αναβαθμίζεις με αξεσουάρ ή τα μαζεύεις σε τέλεια updos. 

Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια που σε προβληματίζει: Δεν έχουν έξτρα όγκο και κίνηση. Συχνά δείχνουν άτονα και flat. Κι αν αναρωτιέσαι τι ακριβώς πρέπει να κάνεις, οι hair experts έχουν τη λύση: Να υιοθετήσεις το μοναδικό κούρεμα που θα χαρίσει μοναδική όγκο και εξαιρετική ανάλαφρη και φυσική κίνηση. Κι αν στο άκουσμα του “κουρέματος” κάνεις πίσω θα πρέπει να σε προλάβω μιας και πρόκειται για το “butterfly haircut”. Εκείνο που δεν επηρεάζει το μήκος παρά μόνο ελάχιστα εκατοστά που είναι απαραίτητo άλλωστε. 

Instagram: @matildadjerf

Τι είναι το Butterfly Haircut 

Συνδυάζει το εμβληματικό “The Rachel” της δεκαετίας του ’90 με το 70΄s shag. Πρόκειται για ένα κούρεμα κατάλληλο για μακριά και πολύ μακριά μαλλιά όπου ο hairstylist δημιουργεί ανάλαφρες ασυμμετρίες σε όλη την επιφάνεια έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μοιάζει με ανοιχτά φτερά πεταλούδας. Τα layers είναι πιο έντονα στην κορυφή μιας και είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσουν τα μαλλιά έξτρα όγκο. Στη συνέχεια χαρίζει το butterfly εφέ γύρω από το πρόσωπο κόβοντας, συνήθως, μακριές φράντζες ή curtain bangs. 

Instagram: @quecolour

Ταιριάζει σε όλους τους τύπους;

Είναι ιδανικό για σπαστά και ίσια μαλλιά και όχι για σγουρά μιας και ο έξτρα όγκος στην τρίτη περίπτωση θα δείχνει απλά υπερβολικός. Αν πάλι έχεις ίσια μαλλιά θα χρειάζεται αν χρησιμοποιείς σίδερο για μπούκλες κάθε φορά μετά το λούσιμο ώστε να χαρίσεις τη σωστή φόρμα. Όσον αφορά στο σχήμα προσώπου το butterfly haircut ταιριάζει σε όλα μιας και ο expert μπορεί να διαμορφώσει το μπροστινό μέρος που σημαίνει τις φράντζες ή τις αφέλειες έτσι ώστε να σε κολακεύει. 

Instagram: @quecolour

Σύμφωνα με τους hairstylists για να κρατήσεις τη φόρμα του θα πρέπει να ζητάς να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο κάθε 12 εβδομάδες. Η αλήθεια είναι πως καθώς μακραίνουν τα μαλλιά σου συνεχίζουν να δείχνουν υπέροχα. Κι αν θέλεις να τα φορμάρεις μόνη στο σπίτι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές των ειδικών: 

  • Απλώνεις σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών spray ενδυνάμωσης. 
  • Πριν τα στεγνώσεις εφαρμόζεις προϊόν προστασίας από τη θερμότητα. 
  • Φρόντισε όλα προϊόντα styling που χρησιμοποιείς να έχουν ανάλαφρη υφή ώστε να μην βαρύνει η τρίχα. 
  • Στεγνώνεις τα μαλλιά χρησιμοποιώντας μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα με φορά προς τα έξω. 
  • Αμέσως μετά εφαρμόζεις στις άκρες ελάχιστη ποσότητα ελαίου ώστε να αποφύγεις τυχόν φριζάρισμα. 

 

Read More

And More