Coconut oil: Το ελιξίριο για τέλεια μαλλιά

Η ξηρότητα, η θαμπάδα και το σπάσιμο είναι προβλήματα που αντιμετωπίζεις συχνά, κυρίως μετά τις διακοπές και ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα τόσο από τη βαφή όσο και από τη συχνή χρήση συσκευών θερμότητας. Η λύση είναι μία: Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση. Χρησιμοποιείς τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μάσκα και τις υπόλοιπες conditioner. Οι ειδικοί σε συγχαίρουν μεν αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτουν και μερικά ακόμη μικρά μυστικά που θα σε σώσουν.

Και σήμερα εγώ σου έχω ένα από αυτά. Πρόκειται για το έλαιο καρύδας με το εξωτικό άρωμα και τις πολλαπλές ιδιότητες που θα σου πω ευθύς αμέσως:

#1. Το έλαιο καρύδας βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα ενώ χαρίζει δύναμη και υγιή όψη χάρη στις βιταμίνες και τα λιπαρά οξέα που περιέχει. Παράλληλα θρέφει το τριχωτό της κεφαλής και το κρατά ενυδατωμένο.

#2. Μπορείς να το απλώσεις σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών πριν από το λούσιμο, ως θεραπεία. Ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά και με κατεστραμμένες άκρες αφού το coconut oil συγκρατεί τα φυσικά έλαια της τρίχας που απομακρύνονται με τη χρήση του σαμπουάν.

#3. Κάνε απαλό μασάζ με έλαιο καρύδας στις άκρες ώστε να τις λειάνεις και να εξαφανίσεις το φριζάρισμα.

#4. Είναι ό,τι καλύτερο αν τα μαλλιά σου μπερδεύονται.

Photos: istock

Read More

And More