Copper: Η απόχρωση στα μαλλιά που δείχνει τέλεια κάτω από τον ήλιο

Το καλοκαίρι είναι εδώ και προετοιμάζεσαι για τις διακοπές αλλά και τα επόμενα weekends που θα βρίσκεσαι στην παραλία. Έχεις ήδη ανανεώσει το νεσεσέρ σου με τα προϊόντα που θα σε προστατεύσουν και δεν θα βαρύνουν την επιδερμίδα σου. Επίσης τα ραντεβού σου με τη μανικιουρίστ είναι κλεισμένα και μένει να αποφασίσεις αν θα κάνεις επιτέλους την αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών που σκέφτεσαι εδώ και καιρό. 

Instagram: @jessalexanderbr

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο θέλω να σου αποκαλύψω την απόχρωση που λατρεύουν οι haircolorists. Εκείνη που δείχνει απίθανη κάτω από τον ήλιο και είναι κατάλληλη για τις τολμηρές. Πρόκειται για την copper που σημαίνει τη χάλκινη. Κινείται ανάμεσα στο κόκκινο και το ξανθό και μπορείς να την αποκτήσεις αν έχεις ήδη ανοιχτόχρωμη βάση ή κόκκινα μαλλιά. It girls και celebrities έχουν υιοθετήσει τις ωραιότερες εκδοχές του που θα σε εμπνεύσουν και οι ειδικοί με τη σειρά τους σε συμβουλεύουν ώστε να επιλέξεις την απόχρωση που σου ταιριάζει αλλά και να κάνεις τα σωστά βήματα περιποίησης ώστε να μην ξεθωριάσει. 

Instagram: @phoebedynevor

H σωστή απόχρωση ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας 

  • Αν έχεις ανοιχτόχρωμο δέρμα με φακίδες ή ροδακινί υποτόνο η χάλκινη απόχρωση στα μαλλιά σου πρέπει να έχει λίγο ανοιχτό καστανό και χρυσό. Ένας συνδυασμός που καταλήγει στο αγαπημένο strawberry blonde.
  • Στις μεσαίες επιδερμίδες δείχνει υπέροχο το έντονο και καθαρό χάλκινο χρώμα.
  • Οι σκούρες επιδερμίδες θέλουν copper με καθαρό κόκκινο χρώμα ή ακόμη και violet υποτόνο μιας και αποκτά μια εξαιρετική ουδέτερη απόχρωση ισορροπώντας το ψυχρό με το θερμό. Κολακεύει με αυτό τον τρόπο τέλεια τόσο το σκουρόχρωμο όσο και το μαυρισμένο δέρμα.

Instagram: @gregoryrusserhair

Πόσο γρήγορα ξεθωριάζει 

Είναι ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα ειδικά το καλοκαίρι και οι experts σου λύνουν την απορία: Εξαρτάται από τη συχνότητα που τα λούζεις, τις ώρες που περνάς κάτω από τον ήλιο χωρίς προστασία αλλά και την ποιότητα της τρίχας. Όλες οι κόκκινες αποχρώσεις θεωρούνται “ευαίσθητες” που σημαίνει ότι χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να λούζεις άφοβα τα μαλλιά σου 1-2 φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώντας super ενυδατικά προϊόντα. Όσον αφορά στην ηλιοθεραπεία επιβάλλεται να φοράς μαντήλι ή καπέλο αλλά και να απλώνεις αντηλιακό μαλλιών που τα προστατεύει. Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές των ειδικών ανανεώνεις το χρώμα κάθε 6-8 εβδομάδες ώστε να παραμείνει ζωντανό και λαμπερό. Μην περιμένεις να ξεθωριάσει για να κλείσεις ραντεβού. Αυτό είναι ένα λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες με αποτέλεσμα ο haircolortist να ξεκινά από την αρχή τη διαδικασία. 

Instagram: @chadwoodhair

Extra Experts Tips 

  • Καλό είναι να αποφεύγεις τη συχνή χρήση συσκευών θερμότητας ειδικά το καλοκαίρι. Το wet look άλλωστε είναι μεγάλη τάση όπως επίσης οι αλογοουρές και οι πλεξούδες. 
  • Αν κολυμπάς συχνά σε πισίνα το σκουφάκι θα σε σώσει μια και το χλώριο ξεθωριάζει τα μαλλιά πιο εύκολα και γρήγορα ενώ παράλληλα προκαλεί ξηρότητα και θαμπάδα. 
  • Σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα για βαμμένα μαλλιά είναι τα ιδανικά για εσένα προϊόντα. Όπως επίσης και τα έλαια που κρατούν την τρίχα ενυδατωμένη και super λαμπερή. 
  • Μια θεραπεία ενυδάτωσης ανάμεσα στις επισκέψεις σου για ανανέωση του χρώματος στον κομμωτή είναι μια εξίσου τέλεια ιδέα. Μπορείς επίσης να την προγραμματίσεις λίγο πριν φύγεις για διακοπές. 

 

 

 

 

Read More

And More