Dark Balayage: Είναι huge trend και κατάλληλο για εσένα που αποφεύγεις τις δραματικές αλλαγές

Σκέφτεσαι να αλλάξεις το χρώμα στα μαλλιά σου αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιο ακριβώς να επιλέξεις. Δεν είσαι ιδιαίτερα τολμηρή και οι δραματικές αλλαγές σε τρομάζουν λιγάκι. Η βάση είναι σκούρα και σ’ αρέσει πολύ αλλά θα ήθελες να τη φωτίσεις με αφορμή το μουντό φθινόπωρο και τον ακόμη πιο σκοτεινό χειμώνα που έρχονται. Θα σου φτιάξει τη διάθεση μετά τις διακοπές και θα σε ανανεώσει ταυτόχρονα. Κι εγώ είμαι μαζί σου σ’ αυτό και σε καταλαβαίνω. Το μήκος δεν το αγγίζεις, απλά θα “καθαρίσεις” τις άκρες που έχουν καταστραφεί από τον ήλιο και τη θάλασσα και ίσως ζητήσεις από τον κομμωτή σου να κόψει τις φράντζες ακολουθώντας την τάση που σου αποκάλυψα.

Όσο αφορά στο χρώμα σου έχω επίσης μια απίθανη ιδέα που θα λατρέψεις μιας και θα αποκτήσεις ένα ολοκαίνουριο look χωρίς να προχωρήσεις σε μια τεράστια αλλαγή και κυρίως χωρίς να ταλαιπωρήσεις την τρίχα. Πρόκειται για το “dark balayage” που κάνει  πάταγο στο Instagram και είμαι σίγουρη πως θα λατρέψεις. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τι είναι το balayage: Μια τεχνική που ΄έρχεται κατευθείαν από τη Γαλλία και αντικαθιστά τα highlights που μέχρι πριν από μερικά χρόνια δημιουργούσαν όλοι οι haircolorists. Στο balayage δεν χρησιμοποιούνται αλουμινόχαρτα, όπως γίνεται με τις γνωστές ανταύγειες. Ο expert απλώνει κατευθείαν στην τούφα το χρώμα έτσι ώστε να ελέγχει τόσο την επιφάνεια των μαλλιών που θέλει να φωτίσει όσο και την απόχρωση. Ειδικά όταν πρόκειται για σκούρα καστανά ή και μαύρα μαλλιά η συγκεκριμένη τεχνική είναι ότι καλύτερο. 

Είμαι σίγουρη πως έχεις αποκτήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου highlights και γνωρίζεις πως για να καταλάβει ο κομμωτής την εξέλιξη της διαδικασίας και το ξάνοιγμα αναγκάζεται να ανοίγει τα αλουμινόχαρτα, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με το balayage μιας και το αποτέλεσμα είναι ορατό κάθε λεπτό που περνά. Αυτή η λεπτομέρεια δημιουργεί μια μορφή ασφάλειας και σ’ εσένα την ίδια που βλέπεις πόσο έχει ανοίξει το χρώμα στα μαλλιά και μπορείς απλά να πεις “stop” στο σημείο ακριβώς που θέλεις. 

Κι αν νομίζεις πως το balayage σε περιορίζει όσο αφορά τη φωτεινότητα, κάνεις λάθος. Μπορείς να χαρίσεις στα σκούρα μαλλιά σου όποια απόχρωση θέλεις. Από μια καστανή της καραμέλας, μέχρι κόκκινη και ανοιχτή ξανθιά. Θα το αποφασίσεις με την βοήθεια του haircolorist αφού είναι εκείνος που θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τη σωστή ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σου. 

Αν για παράδειγμα είσαι μαυρισμένη ή έχεις σκούρα επιδερμίδα οι κόκκινες και χάλκινες αποχρώσεις σε κολακεύουν. Η μεσαία επιδερμίδα δείχνει ακόμη ωραιότερη με τις honey blonde αποχρώσεις ενώ αν έχεις σκούρα μαλλιά με ανοιχτό δέρμα μπορείς να δημιουργήσεις ακόμη και τις πιο έντονες ξανθές, ψυχρές αποχρώσεις που θα δημιουργήσουν την τέλεια αντίθεση με τη βάση.  

Στη συνέχεια θα δεις υπέροχα balayage looks. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τα αγαπημένα σου και να συζητήσεις τις λεπτομέρειες με τον haircolorist. 

Καστανή βάση με balayage στην απόχρωση του κεχριμπαριού. Στο μπροστινό μέρος των μαλλιών ξεκινά λίγο κάτω από τη ρίζα ενώ στο πίσω μέρος περιορίζεται στις άκρες. Και αυτό είναι το τέλειο εφέ. 

@gretawagner_

 

Caramel: Δείχνει τέλειο ακόμη και στα μαύρα μαλλιά. 

@r.a.d.color

@live_love_dohair

 

Chestnut: Γλυκό και διακριτικό, αναβαθμίζει τα καστανά μαλλιά και είναι η τέλεια ιδέα αν είναι πολύ μακριά και δεν θέλεις να τα ταλαιπωρήσεις. 

@tifcreates

@suzyhairstytlist

 

Ψυχροί τόνοι: Ταιριάζουν σε όλες τις βάσεις, από τις πιο σκούρες έως τις πιο ανοιχτές. 

@themaneartistry

Στην απόχρωση της σοκολάτας: Είναι το πιο διακριτικό απ’ όλα αλλά εξίσου γοητευτικό. Υπενθυμίζω πως ταιριάζει στις σκούρες επιδερμίδες. 

 

@hair.byabby

 

 

@live_love_dohair

 

Caramel και Chocolate: Συνδυασμός που δημιουργεί ένα υπέροχο εφέ στα πολύ σκούρα, καστανά μαλλιά. 

 

@lindsay.magyar

 

Ζεστός τόνος: Στις άκρες των μαλλιών θυμίζει το εμβληματικό ombre και είναι η τέλεια ιδέα αν έχεις μακριά μαλλιά. 

@hairbyamberjoy

Κλείσε το ραντεβού σου τώρα!

 

 

 

Read More

And More