Frame Layers: Το κούρεμα των 90’s που χαρίζει τέλεια φόρμα στα μαλλιά χωρίς να θυσιάσεις το μήκος

Είναι η κατάλληλη εποχή για να ανανεώσεις το κούρεμα σου. Ιδανικά, θέλεις μια δραστική αλλαγή μεν αλλά χωρίς να θυσιάσεις το μήκος. Κι αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο οι hairstytlists έχουν την κατάλληλη πρόταση. Πρόκειται για τα frame layers που μεταμορφώνουν το hair look με τον πιο cool και γοητευτικό τρόπο. 

Influencers, it girls και super models λατρεύουν τη συγκεκριμένη τεχνική μιας και οι ασυμμετρίες γύρω από το πρόσωπο δημιουργούν μια “κορνίζα” που κολακεύει τα χαρακτηριστικά και αναβαθμίζει ακόμη και το πιο απλό κούρεμα.  

Instagram: @robzangardi

Πρόκειται για ένα look που μπορείς να υιοθετήσεις τόσο αν έχεις μακριά όσο και μεσαίου μήκους μαλλιά ή ακόμη και bob. O hairstylist δημιουργεί διαφορετικά μήκη γύρω από το πρόσωπο και συνήθως κόβει αφέλειες, μακριά φράντζα ή curtain bangs ταυτόχρονα. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών αφαιρεί ή προσθέτει όγκο στα μαλλιά που σημαίνει ότι κάποιες φορές οι ασυμμετρίες είναι πιο έντονες και αυστηρές και στην αντίθετη περίπτωση ανάλαφρες και σχεδόν “αόρατες”.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον ωραιότερο τρόπο να αποκτήσουν τα μαλλιά κίνηση αλλά και style τονίζοντας με αριστουργηματικό τρόπο τις γωνίες του προσώπου. Κι αν σκέφτεσαι να ζητήσεις από τον κομμωτή σου, το συγκεκριμένο look δες στη συνέχεια τα ωραιότερα. Ένα τουλάχιστον είναι κατάλληλο για τον δικό σου τύπο. 

Instagram: @matissesingh

Πολύ μακριά μαλλιά: Αν παραμένεις πιστή στο μήκος οι μακριές φράντζες και οι soft ασυμμετρίες που φτάνουν μέχρι το ύψος των ώμων είναι ότι ωραιότερο. Ταιριάζουν σε γυναίκες με μακρόστενο πρόσωπο και έντονα χαρακτηριστικά. 

Instagram: @jessealexandre

Μεσαίου μήκους μαλλιά: Curtain bangs και layers σε όλη την επιφάνεια χαρίζουν έξτρα όγκο και είναι τέλειες για λεπτά μαλλιά. Αν έχεις οβάλ σχήμα προσώπου απλά υιοθέτησε το κούρεμα αμέσως τώρα. 

Instagram: @gregoryrussel

Soft Layers: Είναι η πιο διακριτική εκδοχή του. Οι ασυμμετρίες είναι απαλές και περιορίζονται κυρίως στις άκρες των μαλλιών. Ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου αλλά και τύπους μαλλιών. 

Instagram: @denimcdermott 

Face-Framing Layers σε ασύμμετρο κούρεμα: Που σημαίνει ότι οι ασυμμετρίες βρίσκονται σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών και όχι μόνο στο σημείο γύρω από το πρόσωπο. Είναι ιδανικό για μεσαίου μήκους μαλλιά και για εσένα που θέλεις να αποκτήσεις μοναδικό όγκο που ξεκινά από την κορυφή και καταλήγει στις άκρες.  

Read More

And More