Glazed Donut Hair: H νέα τάση εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στη λάμψη

Μέχρι τώρα οι τάσεις στα μαλλιά είχαν να κάνουν με το μήκος και το χρώμα. Μέχρι τώρα. Η υφή όμως έρχεται στο προσκήνιο που σημαίνει ότι trend είναι και η λάμψη και πιο συγκεκριμένα το glaze donut εφέ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το φαινόμενο “glaze” ξεκίνησε από τη Hailey Bieber και τη συγκλονιστική όψη στην επιδερμίδα της που δείχνει σαν να αντανακλά το φως του ήλιου, μέρα και νύχτα. Στη συνέχεια σειρά είχαν τα νύχια που απόκτησαν το ίδιο look. 

Και τώρα το Glazed donut hair look κάνει την εμφάνιση του αποδεικνύοντας ότι ζητούμενο είναι η φυσική λάμψη που αναβαθμίζει τα μαλλιά με μοναδικό τρόπο. Παράλληλα χαρίζει ένα πολυδιάστατο αποτέλεσμα στο χρώμα σε αντίθεση με τo ματ beachy look. 

Instagram: @kathleen_hair

Stars, it girls και super models το γνωρίζουν ήδη και έχουν ζητήσει από τον προσωπικό τους hairstylist να δημιουργήσει τη νέα τάση. Από τη Sofia Richie και το νυφικό της σινιόν μέχρι τη Rosie Huntington-Whiteley και τους τέλειους, old Hollywood κυματισμούς, κοινός παρανομαστής είναι η ξεχωριστή λάμψη. Που σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το μήκος, το κούρεμα και το styling το glazed donut look είναι το νέο δεδομένο. 

Instagram: @cwoodhair

Σε αυτό το σημείο θέλω να σου υπενθυμίσω ότι το συγκεκριμένο εφέ δεν είναι κάτι καινούριο. Τις προηγούμενες σεζόν τόσο τα gloss όσο και τα liquid hair συζητήθηκαν πολύ. Το φετινό καλοκαίρι όμως, και με τη βοήθεια των διασημότερων TikTokers, στο προσκήνιο ήρθε το συγκεκριμένο υπενθυμίζοντας ότι βασικό μέλημα είναι η σωστή περιποίηση και κατ’ επέκταση η φυσική λάμψη. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για μία τάση που σε ωθεί να φροντίσεις σε βάθος την τρίχα, να την ενυδατώσεις σωστά και να την ταλαιπωρήσεις όσο λιγότερο γίνεται ελαχιστοποιώντας τη χρήση συσκευών θερμότητας. 

Instagram: @peterluxhair

Το glazed donut hair trend δεν έχει να κάνει με προϊόντα που χαρίζουν λάμψη για μερικές μόνο ώρες μετά το styling αλλά για την υγεία των μαλλιών. Ξεκινάς λοιπόν με τη σωστή και πλούσια ενυδάτωση, που δεν επιτρέπει το φριζάρισμα και εξαφανίζει τη θαμπάδα. Οι θεραπείες που μπορείς να εφαρμόσεις τόσο στο σπίτι όσο και το κομμωτήριο είναι επίσης ο σωστός τρόπος να αποκτήσεις την ξεχωριστή λάμψη. Μάσκες με πλούσια ενυδατικά στοιχεία, έλαια που θρέφουν την τρίχα αλλά και αντηλιακά προϊόντα μαλλιών που απομακρύνουν το αλάτι και το χλώριο είναι εκείνα που πρέπει να πάρουν θέση στο νεσεσέρ σου άμεσα. 

Instagram: @carodaur

Οι experts προτείνουν, αμέσως μετά το λούσιμο να στεγνώσεις τα μαλλιά σου και όχι να τα ισιώσεις ή να δημιουργήσεις μπούκλες. Το καλοκαίρι άλλωστε μπορείς να υιοθετήσεις ανεπιτήδευτα hairstyles ακόμη και στις βραδινές εμφανίσεις ή ακόμη καλύτερα να μαζέψεις τα μαλλιά σου σε ένα χαμηλό σινιόν ή ένα ψηλό bun. Σε όλες τις περιπτώσεις δείχνουν τέλεια αρκεί να είναι super λαμπερά. 

Instagram: @romeufelipe

Μικρή ποσότητα ελαίου στις άκρες θα εξαφανίσουν το φριζάρισμα ενώ όσον αφορά στις διακοπές και την έκθεση στον ήλιο, καπέλο ή μαντήλι που καλύπτει όλη την επιφάνεια των μαλλιών είναι η καλύτερη λύση. Όπως επίσης το αντηλιακό μαλλιών, κατά προτίμηση σε σπρέι αλλά και τα προϊόντα περιποίησης (σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα) που επαναφέρουν την υγρασία απομακρύνοντας τα υπολείμματα που ευθύνονται για τη φθορά και τη θαμπή όψη. 

 

Read More

And More