Hair Oiling: Η τάση που συνδυάζει την περιποίηση με το styling και λατρεύει η Kim Kardashian

Οι ευεργετικές ιδιότητες των ελαίων είναι γνωστές και τα τελευταία χρόνια τα χρησιμοποιείς τόσο για την περιποίηση του προσώπου όσο και του σώματος ή των μαλλιών. Προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση, λείανση και λάμψη στην τρίχα και οι Κορεάτισσες είναι οι πρώτες που αποκάλυψαν όλα τους τα μυστικά και tricks σχετικά με τα λάδια.

Rosemary, ελαιόλαδο, καστορέλαιο και έλαιο καρύδας είναι μερικά μόνο από εκείνα που χρησιμοποιούν καθημερινά τα κορίτσια στην Ασία μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος να προσφέρουν την απαραίτητη θρέψη και τέλεια όψη στα μαλλιά τους. Αλλά και τη σωστή ανάπτυξη ταυτόχρονα. 

Και τώρα ήρθε η στιγμή να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα trends. Ονομάζεται “hair oiling” και κάνει θραύση στο TikTok ενώ το hashtag έχει χρησιμοποιηθεί 37,5 εκατομμύρια φορές. Κι αν πιστεύεις πως το προτιμούν κορίτσια με συγκεκριμένο τύπο μαλλιών όπως είναι για παράδειγμα τα πολύ σγουρά, κάνεις λάθος. Το υιοθετούν γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από τον τύπο που έχουν τα μαλλιά τους.

iStock

Κι αν αναρωτιέσαι πως μπορείς να χρησιμοποιείς τα έλαια δες στη συνέχεια:

Τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα έλαια 

Σε νωπά μαλλιά: Αμέσως μετά το λούσιμο μπορείς να απλώσεις μικρή ποσότητα ελαίου στις παλάμες σου, το απλώνεις σε όλη την επιφάνεια και κάνεις απαλό μασάζ. 

Σε στεγνά μαλλιά: Πριν λούσεις τα μαλλιά μπορείς να εφαρμόσεις το έλαιο, επιμένοντας στις άκρες. Τυλίγεις τα μαλλιά με μια πετσέτα και το αφήνεις να δράσει για μία περίπου ώρα. Στη συνέχεια τα λούζεις και τα ενυδατώνεις σωστά. Καλό είναι να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά. 

Ως μάσκα νύχτας: Απλώνεις το έλαιο στα μαλλιά αποφεύγοντας τη ρίζα. Τα τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις να δράσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί λούζεσαι κανονικά.  

Στις άκρες μόνο: Μπορείς να ενυδατώνεις τις ξηρές και ταλαιπωρημένες άκρες με μικρή ποσότητα ελαίου την οποία απλώνεις μετά το λούσιμο, πριν το styling αλλά και μέσα στην ημέρα. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chris Appleton (@chrisappleton1)

Αν και το hair oiling έγινε γνωστό ως ένας τρόπος περιποίησης των μαλλιών η Kim Kardashian στις τελευταίες της εμφανίσεις αποδεικνύει πως μπορεί να εξελιχθεί και σε hairstyle trend. Θυμίζει μεν το εμβληματικό wet look αλλά με υπέροχη υφή και εκθαμβωτική λάμψη. O προσωπικός της hairstylist Chris Appleton άπλωσε υπερβολική ποσότητα ελαίου στα πολύ μακριά μαλλιά της με αποτέλεσμα να αποκτήσουν μια λεία όψη, απίθανους κυματισμούς και λάμψη. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chris Appleton (@chrisappleton1)

Το ίδιο trend ακολούθησε και στην αλογοουρά μαλλιά με την κορυφή να είναι sleek, με υπέροχη γυαλάδα και την αλογοουρά επίσης λεία αλλά με φυσικό σπάσιμο που είναι τέλειο για όλες τις περιστάσεις και ώρες της ημέρας. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian (@kimkardashian)

Για να πετύχεις τα looks της Kim, απλώνεις το έλαιο σε νωπά μαλλιά και τα στεγνώνεις στη χαμηλή σκάλα. Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις συσκευές θερμότητας όπως σίδερο για μπούκλες ή ισιώματος, ειδικά αν θέλεις τα μαλλιά να δείχνουν φυσικά και ανεπιτήδευτα. Είναι το απόλυτο look του καλοκαιριού και εκείνο που είμαι σίγουρη πως θα υιοθετήσεις πολύ τους επόμενους μήνες. 

Read More

And More