Indie Messy Waves: Το ανεπιτήδευτο χτένισμα που μπορείς να υιοθετείς μόνιμα τους επόμενους μήνες

Τα τελευταία τρία χρόνια τα ανεπιτήδευτα χτενίσματα βρέθηκαν στο προσκήνιο, με τους hairstylists να προτείνουν τους πιο ανάλαφρους και φυσικούς κυματισμούς στα μαλλιά ή ακόμη και την φυσική, curly υφή χωρίς τη χρήση συσκευών θερμότητας. Έδωσαν έμφαση στην υγεία και λάμψη της τρίχας και όχι στις τέλειες μπούκλες ή το άψογο ίσιωμα. 

Instagram: @kdeenihan

Και τη φετινή σεζόν όμως παραμένουν πιστή στη συγκεκριμένη φιλοσοφία που θέλει τα μαλλιά να είναι ανεπιτήδευτα με τα messy waves να πρωτοστατούν στις τάσεις. Τα ονομάζουν “Indy Messy Waves” που έρχονται να αντικαταστήσουν τις σφιχτές μπούκλες ακόμη και στις επίσημες εμφανίσεις όπως ήταν η βραδιά των Oscars. Olivia Wilde και Nicole Kidman ήταν δύο μόνο από τις stars που τόλμησαν να πατήσουν σαμπανιζέ χαλί με ένα hair look που θύμιζε το εμβληματικό beadhead hair look. Είναι το χτένισμα που καθιέρωσε η Kate Moss πίσω στα 90’s έως και τώρα και πρόκειται για το φυσικό “σπάσιμο” που άφησαν στην άκρη celebrities και it girls μετά την δημιουργία των social media όπου όλα έπρεπε να δείχνουν λαμπερά και τέλεια. 

Instagram: @claytonhawkins

Και τώρα, σύμφωνα πάντα με τους hair experts, επανέρχεται μαζί με την ανάγκη ακόμη και των διασημοτήτων, να δείχνουν πιο απλές, γήινες και οικείες. Δείχνει σαν να έχεις γυρίσει μόλις από συναυλία ή να πήγες στο γραφείο απευθείας από τη βραδινή σου έξοδο έχοντας “τακτοποιήσει” ανέμελα τα μαλλιά σου απλώνοντας dry shampoo στις ρίζες. Διαφέρει από το επίσης messy beach waves look κυρίως στην ομοιομορφία της υφής των μαλλιών αλλά και τη γυαλιστερή όψη. Στην περίπτωση των Indie, τα μαλλιά είναι ακατάστατα και χωρίς ίχνος styling. 

Ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών ή το κούρεμα, μπορείς να υιοθετήσεις τα indie messy waves χαρίζοντας την απόλυτη hippie chic πινελιά.  

Instagram: @peterluxhair

Με χωρίστρα στη μέση και χωρίς όγκο. 

Instagram: @thehairbros

Με αφέλειες και 70’s διάθεση.  

Instagram: @nikkilee901

Rock & Roll με τους πιο ατίθασους κυματισμούς και curtain bangs. 

 

Instagram: @halleybrisker

Χωρίστρα στο πλάι, απαλά ανασηκωμένη φράντζα και messy waves να αναβαθμίζουν το hair look. 

Πώς θα δημιουργήσεις τα messy indie waves

  • Αν έχεις ίσια μαλλιά θα χρειαστείς σίδερο για μπούκλες. Χρησιμοποιείς προϊόν προστασίας και ξεκινάς τυλίγοντας την τούφα 3-4 εκατοστά κάτω από τη ρίζα και κρατάς τη συσκευή θερμότητας κάθετα ξετυλίγοντας απαλά τα μαλλιά. 
  • Σε σπαστά μαλλιά απλώνεις texturizing spray και τα στεγνώνεις με το σεσουάρ. Όταν το 70% είναι πλέον στεγνά τα χωρίζεις σε τρία τμήματα και τα πλέκεις. Τα αφήνεις όλη τη νύχτα και το επόμενο πρωί και τα “δουλεύεις” απαλά με τα δάχτυλα. 

 

 

Read More

And More