Rose Gold: Η απόχρωση στα μαλλιά που λατρεύουν οι haircolorists είναι το μεγαλύτερο trend του Καλοκαιρού

Το καλοκαίρι αποφεύγεις να κάνεις μεγάλες αλλαγές στα μαλλιά σου και ειδικά όσο αφορά στο χρώμα. Αυτή είναι μια νοοτροπία που κρατά χρόνια αλλά τώρα πια οι haircolorists έχουν αντίθετη άποψη που φροντίζουν να εκφράζουν στις διάσημες και μη πελάτισσες τους. Θα έχεις προσέξει άλλωστε πως οι stars έχουν τολμήσει τις μεγαλύτερες και πιο ανατρεπτικές αλλαγές το φετινό καλοκαίρι με την Charlize Theron να βάφει τα μαλλιά της σκούρα καστανά μετά από χρόνια και τις αδερφές Kardashian να υιοθετούν τις ωραιότερες αποχρώσεις του ξανθού. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marina Ruy Barbosa (@marinaruybarbosa)

Οι hair experts όμως έχουν μια μεγάλη αδυναμία σε ένα συγκεκριμένο χρώμα που θυμίζει το ηλιοβασίλεμα. Κινείται ανάμεσα στο κόκκινο και το ξανθό αλλά έχει ταυτόχρονα μια χρυσή και ροζ υποψία. Ονομάζεται “Rose Gold” και είναι σοφιστικέ, κομψό και παράλληλα νεανικό και δροσερό. Το πλέον κατάλληλο δηλαδή για το καλοκαίρι. Κι αν φοβάσαι το ξεθώριασμα θα σου πω τα πάντα στη συνέχεια. 

Πριν όμως θα πρέπει να τονίσω πως ταιριάζει σε όλους τους τόνους δέρματος ανάλογα με την χρωματική ένταση που θα επιλέξεις. Αν η βάση σου είναι καστανή μια μεσαία απόχρωση που βρίσκεται κοντά στο κλασικό πλέον “strawberry blonde” είναι η ιδανική για εσένα. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hair by Mck (@mckmarr)

Αν πάλι έχεις ξανθά μαλλιά και θέλεις την απόλυτη, καλοκαιρινή αλλαγή μπορείς να ζητήσεις από τον haircolorist να κρατήσει τους ανοιχτούς τόνους άθικτους και να τους τονίσει με “rose gold” highlights. Είναι τέλειο αν είσαι ανοιχτόχρωμη ενώ δημιουργεί απίθανη αντίθεση όταν αποκτήσεις ηλιοκαμένη όψη. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Irinel de León | Hairstylist (@hairinel)

Η συγκεκριμένη απόχρωση αναβαθμίζει ακόμη και τα πιο απλά χτενίσματα όπως είναι η αλογοουρά και αυτό είναι σχεδόν μαγικό. Αλλά και τα ανέμελα updos δείχνουν ακόμη πιο chic και αέρινα ενώ αν αγαπάς τα μαντήλια, οι πράσινες, τιρκουάζ και μπλε αποχρώσεις θα σου προσφέρουν υπέροχο boho αλλά και retro look. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christian Wood (@cwoodhair)

Κι αν δεν είσαι έτοιμη για μια μεγάλη αλλαγή υπάρχει πάντα και οι λύση του ombre look. Κρατάς τη βάση φυσική και χαρίζεις ένταση στις άκρες μόνο των μαλλιών. Είναι το εφέ που δημιουργείται από τον ήλιο και πρόκειται για τη minimal εκδοχή. 

Η ΣΩΣΤΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΖΩΗΡΟ 

Οι κόκκινες αποχρώσεις είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες που σημαίνει πως ξεθωριάζουν εύκολα ειδικά το καλοκαίρι που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και ταλαιπωρούνται από τη θάλασσα και το νερό της πισίνας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να: 

  • Χρησιμοποιείς προϊόντα κατάλληλα για βαμμένα μαλλιά σε κάθε λούσιμο 
  • Στην παραλία φοράς πάντα καπέλο αλλά και αντηλιακό μαλλιών που προστατεύουν την τρίχα από την ξηρότητα και το χρώμα από το ξεθώριασμα
  • Φροντίζεις να κρατάς τα μαλλιά πλούσια ενυδατωμένα απλώνοντας μάσκες αλλά και leave in condtioner 
  • Τα μαντήλια είναι μια εξίσου καλή λύση αφού καλύπτουν τα μαλλιά και τα προστατεύουν 
  • Αποφεύγεις να λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά μπορείς να χρησιμοποιείς dry shampoo αν είναι λιπαρά ή χάνουν τον όγκο τους.

 

Read More

And More