See-Through Bangs: Είναι οι αφέλειες που ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου

Θέλεις μεν να κάνεις μια αλλαγή στα μαλλιά σου αλλά όχι δραματική. Ιδανικά να είναι μικρή και ικανή να μεταμορφώσει και να αναβαθμίσει το look σου. Και κάπου εδώ σκέφτεσαι πως ζητάς το ανέφικτο. Κι εγώ έρχομαι με τη σειρά μου να σου πω ότι υπάρχει και θα ξετρελαθείς. Πρόκειται μεν για αφέλειες αλλά στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους. Ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, δεν θυμίζουν τις εμβληματικές curtain bangs και δεν θέλουν τόλμη όπως για παράδειγμα οι micro bangs.

Ονομάζονται see-through είναι υπέροχες, πανεύκολες στο styling και ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου και μήκος μαλλιών. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συζητήσεις με τον κομμωτή σου και να κλείσεις έγκαιρα ραντεβού πριν τις γιορτές. Οι ειδικοί θεωρούν πως ο χειμώνας είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για αφέλειες μιας και δεν σε ζεσταίνουν ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν μακρύνει αρκετά ώστε να τις χτενίσεις στην άκρη ή ακόμη και να τις μαζέψεις. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη YUKI (@yukistylist)

Τι ακριβώς είναι οι see-through bangs

Σύμφωνα με τους experts πρόκειται για αφέλειες λεπτές, αραιές που αφήνουν το μέτωπο να φαίνεται μέσα από αυτές. Είναι μια τάση που έρχεται από την Ασία (φυσικά) μιας και είναι η τέλεια λύση για τα λεπτά μαλλιά των γυναικών στο συγκεκριμένο σημείο του πλανήτη. Παράλληλα όμως δείχνουν τέλειες τόσο σε σγουρά όσο και σπαστά μαλλιά. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη YUKI (@yukistylist)

Σε ποιες ταιριάζουν 

Κι όμως είναι κατάλληλες για κάθε σχήμα προσώπου αφού μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με το μήκος  καθώς και την πυκνότητά τους. Οι πιο πλούσιες και μακριές είναι κατάλληλες για εσένα που έχεις μεγάλο μέτωπο, οι αραιές και κοντές αν έχεις μικρό. Είναι ιδανικές, ειδικά για τη δεύτερη κατηγορία (μικρό μέτωπο) όπου οι αφέλειες γενικότερα είναι απαγορευτικές. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη YUKI (@yukistylist)

Πως δημιουργούνται 

Συνήθως ο κομμωτής κόβει τις see-through bangs σε στεγνά αλλά φρεσκουλουσμένα μαλλιά και αυτό επειδή τα νωπά είναι πιο βαριά και δεν μπορεί να υπολογίσει σωστά το μήκος ή την πυκνότητα. Στη συνέχεια τα χωρίζει σε τρία μέρη δημιουργώντας ένα τρίγωνο στη μέση ακριβώς του μετώπου και κόβει τις αφέλειες με προσεκτικές και λεπτές κινήσεις. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη YUKI (@yukistylist)

Styling 

Αν τα μαλλιά σου είναι ίσια δεν υπάρχει κανένα λόγος να χρησιμοποιήσεις σεσουάρ ή βούρτσα. Απλά τα αφήνεις να στεγνώσουν φυσικά. Αν πάλι έχεις σπαστά ή σγουρά αναγκαστικά πρέπει να τις ισιώσεις. Αρχικά λοιπόν τα στεγνώνεις εντελώς και στη συνέχεια με μια μέτρια, στρογγυλή βούρτσα ισιώνεις τις see-through bangs προσπαθώντας να την κρατάς όσο πιο ίσια και με φορά προς τα κάτω ώστε να μην δημιουργηθεί η κλίση προς τα μέσα που δεν ταιριάζει στις συγκεκριμένες αφέλειες ακόμη κι αν είναι μακριές. 

Read More

And More