Shixie: Αυτό είναι με διαφορά το πιο cool κούρεμα του καλοκαιριού

Τις τάσεις στα μαλλιά τις παρακολουθείς στενά ειδικά αν αγαπάς τις αλλαγές. Κι αν είσαι έτοιμη, λίγο πριν φύγεις για διακοπές να τολμήσεις την μεγαλύτερη σου έχω την τέλεια ιδέα. Πρόκειται για ένα κούρεμα που αγαπούν πολύ τα it girls, το έχεις ήδη υιοθετήσει η Charlize Theron και ονομάζεται “shixie”. Πρόκειται για ένα look που συνδυάζει το shag με το pixie. Αυτό σημαίνει ότι συνδυάζει δύο από τις μεγαλύτερες τάσεις των τελευταίων σεζόν.  

Instagram: @ursulolita

 

Αν και αλλάζεις “κατηγορία” όσον αφορά στο μήκος, οι hairstylists υποστηρίζουν ότι μπορείς να το φέρεις στα μέτρα σου ώστε να έχει κίνηση και έξτρα όγκο στην κορυφή. Και ακόμη καλύτερα, φράντζα ή αφέλειες. Είναι κατάλληλο για εσένα που θέλεις ένα ανεπιτήδευτο look, με 70’s αναφορές, εύκολο στο styling αλλά όχι βαρετό και συνηθισμένο. Τολμηρό μεν αλλά όχι συντηρητικό. Μόλις το βρήκες λοιπόν. 

Instagram: @charlizeafrica

 

Σε ποιο τύπο μαλλιών ταιριάζει 

Αν έχεις πολύ σγουρά μαλλιά καλό είναι να μην το τολμήσεις μιας και θα χρειαστεί να χρησιμοποιείς συσκευές θερμότητας κάθε φορά που λούζεσαι. Αντίθετα το shixie είναι ιδανικό για σπαστά και ίσια ακόμη και τα πιο λεπτά μιας και χάρη στις ασυμμετρίες που δημιουργεί ο κομμωτής στο πίσω μέρος δημιουργείται τέλειος, διακριτικός όγκος στην κορυφή αλλά και μια κίνηση που θα λατρέψεις. Επίσης δείχνει υπέροχο στο wet look είναι ιδανικό για το καλοκαίρι και τις διακοπές. Κι επειδή τα κοντά μαλλιά είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση καλό είναι να δείχνεις στον hairstylist την κατάλληλη φωτογραφία και στη συνέχεια να αποφασίσετε μαζί τις μικρές αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να αποκτήσεις εκείνο που ταιριάζει αποκλειστικά και μόνο σε εσένα. 

Instagram: @hannahkleit

Το σωστό styling 

  • Αν τα μαλλιά σου είναι ίσια θα χρειαστείς σίδερο για κυματισμούς. Κάθε τούφα έχει διαφορετική κατεύθυνση κατά τη διαδικασία. Αυτό είναι ένα μικρό μυστικό για να χαρίσεις την απαραίτητη κίνηση. 
  • Στα σπαστά μαλλιά ένα texture spay σε νωπά μαλλιά τα οποία θα στεγνώσεις στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα μόνο, είναι αρκετό. 
  • Το τζελ φορμαρίσματος είναι το προϊόν-κλειδί μιας και θα σου χαρίσει το απόλυτο wet look και ταυτόχρονα έξτρα λάμψη. Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για ένα χτένισμα που είναι τάση και την επόμενη σεζόν aka φθινόπωρο-χειμώνα. 

 

 

 

 

 

 

 

Read More

And More