Sofia Richie: Αποκάλυψε την τεχνική της για άψογα sleek buns αλλά δίχασε τους hair experts

Η Sofia Richie – πλέον Sofia Richie Grainge – ήταν ανέκαθεν style icon. Παρόλα αυτά, από τον γάμο της τον περασμένο Απρίλιο στην Νότια Γαλλία και έπειτα, από πολλούς θεωρείται η μούσα του 2023. Το απόλυτο It-girl. Από τα iconic «quiet luxury» outfits της μέχρι τα πολυσυζητημένα ραντεβού με A-list, celebrity αγόρια, όπως οι Justin Bieber, Brooklyn Beckham, Scott Disick – προτού παντρευτεί φυσικά τον αγαπημένο της Elliot Grainge, η Sofia Richie απασχολεί διαρκώς τα διεθνή μέσα. Είναι αυτό που λέμε «viral», αρκετά συχνά.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Richie Grainge (@sofiarichiegrainge)

Αυτόν τον μήνα, η Richie ανέβασε ένα video-tutorial στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, μέσα από το οποίο αποκαλύπτει στους αμέτρητους θαυμαστές της step by step τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί τα signature sleek buns της. Για την ιστορία, το συγκεκριμένο βίντεο μετρά ήδη πάνω από 26 εκατομμύρια προβολές. Και ανεβαίνουμε… Όσο κομψό και stylish κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, η τεχνική της Richie φαίνεται να έχει διχάσει τους hair expert ανά τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους υποστηρίζουν πως τα «βήματά» της κάνουν κακό παρά καλό στα μαλλιά.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Richie Grainge (@sofiarichiegrainge)

Step by step η τεχνική της Sofia Richie για super sleek κότσους

Φρεσκολουσμένη, μόλις έχει βγει από το ντους όπως δηλώνει, η Richie εμφανίζεται μπροστά στην κάμερα με casual outfit και αναφέρει «πως είναι η ιδανική στιγμή για να σας δείξω επιτέλους πως δημιουργώ τα buns μου». Για αρχή, χρησιμοποιεί ένα σπρέι προκειμένου να ξεμπερδέψει τα μαλλιά της. Τα χτενίζει καλά με μια χοντρή βούρτσα και έπειτα δημιουργεί χωρίστρα στην μέση. Στην συνέχεια, απλώνει μια μάσκα μαλλιών κατά μήκος των μαλλιών της, ξεκινώντας από την ρίζα και φτάνοντας ως τις άκρες. «Είμαι σίγουρη πως τα μαλλιά μου μάκρυναν εξαιρετικά γρήγορα κατά την διάρκεια της καραντίνας, για αυτόν και μόνο για αυτόν τον λόγο», υπογραμμίζει.

https://www.tiktok.com/@sofiarichiegrainge/video/7274253851136494891?embed_source=121355059%2C121351166%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_card_play&refer=embed&referer_url=embeds.stylist.co.uk%2FthyahSp%3Fmaxheight%3D1200%26app%3D1%26v%3D1&referer_video_id=7274253851136494891

Με μια λεπτή χτένα, ξεχωρίζει τα μαλλιά της σε δύο μέρη. Τις μπροστινές, δύο τούφες, τις κρατά μπροστά με την βοήθεια δύο κλιπ. Τα υπόλοιπα μαλλιά τα πιάνει μια χαμηλή σχετικά αλογοουρά. Συνεχίζει, χτενίζοντας προς τα πίσω και τις δύο τούφες που είχε αφήσει μπροστά και έπειτα πιάνει όλα της τα μαλλιά και τα στριφογυρίζει, μέχρι να δημιουργεί ένας επιμελώς ατημέλητος κότσος. Χτενίζει με την χτένα για τυχόν φύτρες και προσθέσει λίγο ακόμα προϊόν – τη μάσκα δηλαδή – για να γίνει ακόμα πιο sleek το αποτέλεσμα.

Στο τέλος του βίντεο την βλέπουμε ντυμένη, βαμμένη, έτοιμη να βγει για τις πρωινές της υποχρεώσεις. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Αυτό φυσικά επιβεβαιώνεται και από τα αμέτρητα views του βίντεο. Παρόλα αυτά, η τεχνική της δίχασε. Άλλοι της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης και άλλοι την αρνούνται κατηγορηματικά.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Richie Grainge (@sofiarichiegrainge)

«Τα μαλλιά μας είναι στην πιο ευαίσθητη κατάστασή τους όταν είναι βρεγμένα, οπότε το να δένουμε σε έναν εξαιρετικά σφιχτό κότσο, είναι μια συνταγή που οδηγεί στην… καταστροφή!», αναφέρει ο Βρετανός κομμωτής Fergal Doyle. Η δημιουργία ενός sleek bun, όπως εξηγεί, ασκεί υπερβολική πίεση στην τρίχα με αποτέλεσμα να την σπάει. Ο ειδικός είναι αντίθετος και στην συγκεκριμένη χρήση της μάσκας. Θεωρεί πως τα προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή τους, οι οποίες αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας τους. Αλλιώς οδηγούμαστε σε αντίθετα από αυτά που αναζητούμε αποτελέσματα. Από την άλλη, άλλοι hair experts δεν βρίσκουν τίποτα το μεμπτό στην τεχνική της Richie. Θεωρούν πως με το να τοποθετείς μάσκα μαλλιών και όχι τζελ ή λακ ή άλλα styling προϊόντα στα μαλλιά σου, τα προστατεύεις. 

Και τώρα τι κάνουμε; Μήπως να ψάξουμε για άλλο χτένισμα και να αφήσουμε στην άκρη εκείνο της Sofia Richie; Δεν υπάρχει κανένας λόγος! Αντίγραψε το sleek bun της, εφόσον το θέλεις – άλλωστε γιατί να μην θέλεις, είναι μοναδικός – αλλά κάνε το με έξυπνο τρόπο. Κάν’το παραδείγματος χάρη μια bad hair day, όποτε τα μαλλιά σου είναι λιπαρά. Άλλωστε όπως υποστηρίζουν πολλοί ειδικοί, οι καλύτεροι κότσοι γίνονται όχι σε φρεσκολουσμένα μαλλιά, αλλά μαλλιά που έχουν να λουστούν 3-4 μέρες. Αν τώρα θέλεις πάση θυσία να το δοκιμάσεις με βρεγμένα μαλλιά, χρησιμοποίησε μια χτένα με μεγάλα, αραιά δοντάκια. Μην χτενίσεις από την ρίζα. Ξεκίνα από τις άκρες, από το κάτω μέρος.

Κεντρική φωτογραφία: Jeremy Moeller/Getty Images

Read More

And More