The Hush Cut: Το low maintenance κούρεμα που χαρίζει στα μαλλιά κίνηση και όγκο

Ένα είναι το σίγουρο: Ότι έχεις ήδη κλείσει το ραντεβού σου με τον κομμωτή ώστε να ανανεώσεις το look σου μετά τις διακοπές. Κι επειδή πλησιάζει σου έχω την τελευταία τάση όσον αφορά στα κουρέματα. Ειδικά αν θέλεις ναι μεν να κόψεις τα μαλλιά σου αλλά όχι δραματικά ή εξεζητημένα. 

Τα κορίτσια στο TikTok φρόντισαν να φέρουν στον προσκήνιο το πιο “ήσυχο” και stylish κούρεμα, που χαρίζει έξτρα όγκο και κίνηση στα μαλλιά χωρίς αν θυσιάσεις το μήκος, εάν και εφόσον δεν επιθυμείς κάτι τέτοιο. 

Instagram: @justinesoranzo

Bob, μεσαίου μήκους ή μακριά, τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν την τέλεια φόρμα με το “The Hush Cut”. Ναι έτσι ονομάζεται και δεν μένει παρά να σου εξηγήσω τι ακριβώς είναι αλλά και τα looks που θα σε εμπνεύσουν. 

Instagram: @thehairbros

The Hush Cut 

Η τάση προέρχεται από την Κορέα και πρόκειται για ένα ανάλαφρο με σχεδόν διάφανες ασυμμετρίες, κούρεμα που θέλει ελάχιστο styling προκειμένου να αναδειχθεί.  Στην ουσία, ο κομμωτής δημιουργεί απαλά layers τόσο στη φράντζα όσο και στα μήκη έτσι ώστε τα μαλλιά να πλαισιώνουν το πρόσωπο με τον πιο γοητευτικό και κολακευτικό τρόπο.

Instagram: @bel_pipsqueekinsaigon

Θυμίζει μεν το shag αλλά χωρίς την αυστηρή του και εκκεντρική γραμμή. Σύμφωνα όμως με τους experts ανήκει σε αυτή την “οικογένεια” κουρεμάτων αλλά στην πιο αέρινη μορφή τους. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που χαρίζει απίθανη κίνηση και όγκο. 

Instagram: @chey.a.hair

Γιατί να το υιοθετήσεις 

Το βασικότερο επιχείρημα των hairstylists έχει να κάνει με τη συντήρηση του hush cut που σημαίνει ότι χάρη στις ασυμμετρίες και τα layers χωρίς υπερβολικό styling και με ένα απλό στέγνωμα με το σεσουάρ τα μαλλιά δείχνουν τέλεια. Επίσης ταιριάζει σε όλα τα μήκη και τύπους μαλλιών. Ίσια, σπαστά, σγουρά, bob, lob, μεσαίου μήκους ή μακριά όλα τους αποκτούν άψογη φόρμα. 

Instagram: @mushimish

Το εύκολο styling 

Μικρή ποσότητα αφρού για έξτρα όγκο στα νωπά μαλλιά αρκεί και στέγνωμα χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια σου και όχι βούρτσα ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή θερμότητας. 

Instagram: @thehairbros

Με curly ή ίσιες αφέλειες, curtain bangs αλλά και μακριά φράντζα το hush cut είναι απλά υπέροχο και αξίζει να το τολμήσεις.  

 

Read More

And More