Wolf cut: ποιο είναι το κούρεμα που σημείωσε 250% αύξηση στο google search!

Αν υπήρχε μονάδα μέτρησης… τάσης στην σύγχρονη εποχή αυτή δεν θα ήταν άλλη από τα social media: TikTok, Pinterest κλπ. δείχνουν τι ζητάει περισσότερο ο fashion και beauty κόσμος. Πώς; Από τα search και από τα views. Στην πρώτη περίπτωση, το search για το “wolf cut” σημείωσε αύξηση κατά 75% στο Pinterest ενώ ο αντίστοιχος αριθμός σε views για το TikTok ήταν 415 εκατομμύρια!

Τι είναι, όμως, το Wolf Cut, το κούρεμα που ήδη ζητάνε (ή και έχουν) οι περισσότεροι εκπρόσωποι της γενιάς Gen Z; Πρόκειται για μια μίξη του shag (αυτό το 80’s κούρεμα που βλέπουμε έτσι κι αλλιώς έντονα τα τελευταία χρόνια) με το mullet (το κούρεμα που αγαπά η Miley Cyrus). Και ποιο είναι το αποτέλεσμα της μίξης αυτής; Περισσότερα layers, περισσότερες φράντζες και ακόμη περισσότερη κίνηση στα μαλλιά. 

Όμως, γιατί το συγκεκριμένο κούρεμα έχει ξαφνικά αγαπηθεί τόσο πολύ με αποτέλεσμα να το βλέπουμε παντού; Η πιο εύκολη απάντηση είναι γιατί οι άνθρωποι είμαστε μιμητικά όντα και μας αρέσει να κάνουμε ότι ο διπλανός μας. Δεύτερον, γιατί αυτό το κούρεμα το έχει επιλέξει το μεγαλύτερο icon της Gen Z, η Billie Eilish και last but not least, γιατί είναι ένα χτένισμα που δεν απαιτεί πολλά από εσένα σε σχέση με το styling παρά μόνο λίγο texturizing spray. 

@billieeilish 

Μεγάλη εξαίρεση στο παραπάνω, στην ευκολία, δηλαδή, που μπορεί να σου προσφέρει το Wolf cut είναι αν έχεις ολόισια μαλλιά. Εκεί απαιτεί να παιδευτείς αρκετά με το hair styling αν δεν θέλεις να δείχνεις με flat μαλλιά και κάτι αψυχολόγητα layers. 

 

@coolmadsgames

MY HAIR IS SO HEAT DAMAGED CUZ I DONT WANT FLAT HAIR 😐#xyzbca#wolfcut#05

♬ FIRE REMIX – 1ovearmin

 Από την άλλη, υπάρχει και η λύση του όχι και τόσο συχνού λουσίματος: “Οι πελάτες μου που έχουν αυτό το κούρεμα δεν λούζουν τα μαλλιά τους για περίπου μια εβδομάδα, κάτι το οποίο λατρεύω, γιατί αυτό ακριβώς είναι που κάνει το τελικό αποτέλεσμα τόσο καλό καθώς τα φυσικά τους έλαια λειτουργούν ως texturising προϊόν που κάνει styling”, είπε η celebrity hair stylist, Kristin Ess στην βρετανική Vogue. Ωστόσο, δεν είμαστε πολύ σίγουροι αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό στην καρδιά του καλοκαιριού. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό το κούρεμα είναι… soooo hot αυτή τη στιγμή και παρακάτω έχουμε μερικές επιλογές για κάθε τύπο μαλλιών που θα σε πείσουν να σηκώσεις το τηλέφωνο και να κλείσεις ραντεβού για κούρεμα. 

Wolf haircut σε κοντά μήκη 

Αν έχεις ήδη ένα bob και θέλεις να πας το κούρεμά σου πολλά βήματα παραπέρα, κράτησε το μήκος και ενίσχυσε τα layers. Όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο!

@remeccahair

@dannypupolo 

@norimasasawa

Wolf haircut σε σγουρά μαλλιά 

Ακριβώς όπως το shag έτσι και το wolf haircut ταιριάζει τέλεια σε όσες έχουν πολύ σγουρά μαλλιά. Με αυτό το κούρεμα όχι μόνο θα δώσεις στιλ στην εμφάνισή σου αλλά θα αποκτήσουν οι μπούκλες σου και πάλι ζωή!

@simplie.ci

@lukeccastilo

@dessa.malaquias

Wolf haircut σε μακριά μήκη 

Αν σου αρέσουν τα μακριά μαλλιά και δεν θέλεις να θυσιάσεις το μήκος τους, υπάρχει αυτή εδώ η επιλογή: διατήρησέ το και κάνε όσα περισσότερα layers γίνεται!

@cathywolf

@debbyryan

@renyaxydis

Read More

And More