Αποφάσισες να αφήσεις τα μαλλιά σου φυσικά λευκά; Ρωτήσαμε τον hair expert πώς θα έχεις το τέλειο αποτέλεσμα!

Αν έπρεπε να βγάλουμε ένα γενικό συμπέρασμα και έναν τίτλο που θα κάλυπτε όλα όσα είδαμε στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, τότε αναμφισβήτητα αυτός θα ήταν “Τα φυσικά γκρίζα είναι τα νέα βαμμένα!”. Την αρχή έκανε η Andie MacDowell που στα 63 αποφάσισε να αφήσει όλη τη φυσική ομορφιά της να αποκαλυφθεί ενώ ακολούθησαν η Helen Mirren και η Jodie Foster. 

Η Andie MacDowell και οι υπέροχες γκρι μπούκλες της τράβηξαν όλα τα βλέμματα την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ των Καννών

Αλλά και εκτός Καννών και κόκκινου χαλιού, η θεωρία μας φαίνεται να επιβεβαιώνεται: η Carrie Bradsaw στην πρώτη της ανάρτηση για να επικοινωνήσει πως έρχεται το Sex and The City 3 είχε γκρίζες ρίζες ενώ μερικοί από τους πιο stylish λογαριασμούς που ακολουθούμε στο instagram τυχαίνει να ανήκουν σε εξίσου stylish γκριζομάλλες (βλ. Grece Ghanem). 

H Sarah Jessica Parker σήμερα είναι το ίδιο γοητευτική με την Carrie Bradsaw του πρώτου επεισοδίου Sex and The City χρόνια πριν!

Φαίνεται, λοιπόν, πως τα γκρίζα μαλλιά όχι μόνο έχουν πάψει να είναι ταμπού αλλά αποτελούν και συνώνυμο του στιλ κι εσύ αν έχεις αποφασίσει να αφήσεις την φυσική σου ομορφιά και τις γκρίζες ρίζες σου να αναδειχθούν, τώρα ήρθε η στιγμή να το κάνεις! Υπάρχουν, όμως, tips για να το κάνεις σωστά και να έχεις τελικά το αποτέλεσμα που βλέπεις στις αγαπημένες σου star- influencer- γκριζομάλλες της διπλανής πόρτας. Ο Vassilis Byron, Hair Expert και Keune Master International Educator, έχει όλο το know how!

-Όταν αρχίζουν να βγαίνουν τα λευκά μας και αφού πάρουμε την απόφαση να μην τα βάψουμε ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουμε;

 Όταν μιλάμε για φυσικά μαλλιά τα πράγματα είναι πάντα πολύ πιο εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι ότι τα λευκά μαλλιά λόγω της έλλειψης μελανίνης πολλές φορές χάνουν την λάμψη τους και η υφή τους γίνεται πιο σκληρή. Για να το αποφύγουμε αυτό αρκεί να εφαρμόζουμε πιο συχνά ενυδατικές θεραπείες, τα σωστά καθαριστικά προϊόντα για τα μαλλιά και πάντα να τα κρατάμε ενυδατωμένα καθ’όλη την διάρκεια της μέρας με κάποιο έλαιο όπως είναι το argan ή το έλαιο καρύδας.

-Υπάρχουν κάποια ειδικά προϊόντα ή τεχνικές που μπορούν να μας δώσουν ωραίο και ενιαίο λευκό; 

Οι τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν σωστά το αποτέλεσμα μιας φυσικής λευκής απόχρωσης είναι οι πολλές ανταύγειές ή το ενιαίο ξάνοιγμα στα μαλλιά εφαρμόζοντας ένα toner για να μας δώσει ακριβώς την απόχρωση που επιθυμούμε καθώς ακόμα και στα λευκά η αποχρώσεις ποικίλλουν. Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την σωστή απόχρωση στα μαλλιά υπάρχουν προϊόντα που θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε. Με τα Silver Shampoo & conditioner μπορούμε να εξουδετερώσουμε τις ανεπιθύμητες ζεστές χρωστικές, να διατηρήσουμε την απόχρωση και την λάμψη στα μαλλιά αρκεί να είμαστε τυπική με τους χρόνους που αναγράφει το προϊόν και την συχνότητα εφαρμογής που μας έχουν προτείνει.

Grece Ghanem: η πιο stylish γκριζομάλλα του instagram

-Αν βάφαμε τα μαλλιά μας και αποφασίσαμε ότι θέλουμε να αφήσουμε τα λευκά μας να αναδειχθούν τι μπορούμε να κάνουμε; 

Σε περίπτωση που καλύπτουμε έως τώρα τα λευκά μαλλιά και αποφασίσαμε ότι θέλουμε να σταματήσουμε να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο τεχνικές. Την πρώτη θα πρέπει να την αποφεύγουν οι ανυπόμονοι καθώς θα πρέπει να αφήνουμε να μακρύνει το μαλλί φυσικά αφήνοντας την απόχρωση να εξελίσσεται μόνη της. Ίσως μια επίσκεψη στο κομμωτήριο για κάποια εφαρμογή χρωμογαλακτώματος(και εδώ πρέπει να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι ότι το προϊόν δεν περιέχει αμμωνία ή υποκατάστατο αμμωνίας) το οποίο μας δίνει την επιλογή να σκιάσουμε τα λευκά ενώνοντας τα με την απόχρωση που υπάρχει στα μήκη και τις άκρες και να κουρεύουμε τακτικά τις άκρες έτσι ώστε να καθαρίζει η βαμμένη απόχρωση σταδιακά από τα μαλλιά. Ο 2ος τρόπος είναι να εφαρμόσουμε ανταύγειες σε όλο το κεφάλι (πολλές και πυκνές) ή να ξανοίξουμε το τμήμα που υπάρχει η βαφή στα μαλλιά και με την βοήθεια των ειδικών να δημιουργήσουμε την λευκή απόχρωση που υπάρχει στο φυσικό μας. Και στις δύο περιπτώσεις δεν ξεχνάμε να ενυδατώνουμε εντατικά τα μαλλιάς μας για λαμπερά και μεταξένια γκρίζα μαλλιά

-Εσύ συμφωνείς με το trend; Είναι κάτι που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες;

Συμφωνώ με οτιδήποτε ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας (σχήμα, χρώμα ματιών και επιδερμίδα) και τα αναδικνύει πόσο μάλλον αν μιλάμε για φυσικότητα. Τα λευκά μαλλιά έως τώρα ήταν παρεξηγημένα, δημιουργούσας την αίσθηση μια κουρασμένης γυναίκας που έχει παραιτηθεί από την ζωή και παλεύει μόνο για την επιβίωση. Σήμερα και μετα την καραντίνα όπου είδαμε πολλές Celebrity και Influencer να ψάχνουν λύσεις για το πως θα τα καλύψουν και μείναμε έκπληκτοι για το πόσο άψογα το υποστήριζαν κάποιες όπως η Sara Jessica Parker δημιουργήσαν μια νέα τάση στη μόδα καθώς επιβεβαιωθήκαμε και φέτος από τις Κάννες με την εμφάνιση της Andie Macdowell, της Helen Mirren οι οποίες έκλεψαν τις εντυπώσεις στο κόκκινο χαλί περνώντας το μήνυμα ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι όμορφη σε κάθε εκδοχή της.

 

Read More

And More