Αποκτήσαμε butt length hair όπως η Kim και η Bella για μια μέρα! Πόσο κοστίζει, πώς γίνεται!

Ποιος χρειάζεται γυμναστική όταν μπορεί να βάλει μερικά extension και να εξαφανίσει τους γλουτούς και όλη την ανασφάλεια που οι αγύμναστοι αλλά καλοφαγωμένοι γλουτοί συνεπάγονται; Αστειεύομαι, αλλά… γιατί όχι;

Λέγεται butt length hair και είναι το trend που θέλει να έχουμε πολυυυυυυυυυυ μακριά μαλλιά. Διόρθωση: πολύ μακριά extensions. Γιατί τα it girls που το υιοθέτησαν πρώτα, το υιοθέτησαν αφότου έκοψαν τα μαλλιά τους καρέ. Έπειτα τα βαρέθηκαν, φόρεσαν μακριά extensions και βγήκαν για λίγο από την beauty ανία τους.

Η Kim Kardashian είναι κάτι που κάνει με χαρακτηριστική άνεση αφού την μια μέρα εμφανίζεται με super μακριά μαλλιά και την άλλη με ένα stylish, edgy καρέ, ενώ η Bella Hadid μέσα σε λιγότερο από 24ωρο εμφανίστηκε με μακρύ ponytail κι έπειτα με κοντό ponytail.

Δεν θα ήμουν σωστή στη δουλειά μου αν δεν δοκίμαζα και τα δύο (ναι, ναι! Κάνω αυτή τη δουλειά που σε υποβάλει σε διάφορες-που-εσύ-δεν-θέλεις-να-μπεις δοκιμασίες). Παρακάτω θα δεις συγκεντρωμένα όλα τα info για το πώς μπαίνουν, πώς γίνεται η διαδικασία, πώς τα επιλέγεις, πόσο κοστίζουν!

Θα πρέπει να κάνεις ένα πρώτο ραντεβού

Τα extensions με clip ή το ponytail με clip είναι σαν να ράβεις ένα καλό κοστούμι: πρέπει να είναι ακριβώς στα μέτρα σου αλλιώς θα μοιάζεις σαν να φοράς περούκα από τα jumbo (χωρίς τις απόκριες). “Το πιο σωστό είναι να έρθεις η ίδια στο κατάστημα ώστε να δούμε την απόχρωση των μαλλιών, είτε μιλάμε για ponytail είτε μιλάμε για τρέσες με κλιπσάκια. Αφού δούμε την απόχρωση θα πρέπει να κοιτάξουμε την ποσότητα των μαλλιών ώστε να μπορούμε να βάλουμε κι εμείς την αντίστοιχη ποσότητα σε τρέσες. Ειδικά για τα extensions με clip χρειάζεται να μετρήσουμε και την περίμετρο του κεφαλιού για να ξέρουμε σε πόσα εκατοστά και σε ποια σημεία θα βάλουμε τις τρέσες”, η Αλεξάνδρα Μπαξεβανίδου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος Perrucce που ειδικεύεται στα hair extensions και τις περούκες.

…Και μετά ένα δεύτερο ραντεβού

Για να είναι επιτυχημένα τα extensions θα πρέπει να αφομοιώνονται απόλυτα με τα δικά σου μαλλιά. Αυτό, λοιπόν, προϋποθέτει και ένα δεύτερο ραντεβού, αφού ετοιμαστεί το μήκος και το χρώμα που θες. Ο λόγος που γίνεται το δεύτερο ραντεβού είναι και για να μάθεις πώς βάζεις και βγάζεις είτε τα clips είτε το ponytail (είναι πραγματικά πολύ εύκολο και δεν πιάνουν τα χέρια μου!) αλλά κυρίως, στην περίπτωση των clips για να φιλαριστούν τα μαλλιά και να ενοποιηθούν απόλυτα με τα δικά σου, ώστε να μην φαίνεται που ξεκινάει το ένα και πού καταλήγει το άλλο. Πολύ σημαντική σημείωση: το φιλάρισμα δεν γίνεται στα δικά σου μαλλιά, τα οποία παραμένουν άθικτα, αλλά στα extensions.

Τι να προσέξεις αν η επικοινωνία γίνει μέσω email

Για το shooting του συγκεκριμένου θέματος χρειάστηκε να πάμε στο κατάστημα δύο φορές αλλά για τους λάθος λόγους. Την πρώτη φορά που έκανα την επικοινωνία έπρεπε να στείλω μια φωτογραφία ώστε να δουν το χρώμα των μαλλιών μου και να δημιουργήσουν ακριβώς το ίδιο χρώμα στα extensions. Ωστόσο, η photo ήταν τραβηγμένη στο στούντιο, με τα φώτα του στούντιο. Έτσι, όταν τα extensions ήταν έτοιμα και πήγα στο κατάστημα για την φωτογράφιση το χρώμα ΤΟΥΣ με το χρώμα των μαλλιών ΜΟΥ ήταν δύο διαφορετικά πράγματα. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως αν δεν μπορείς να πας από το αντίστοιχο κατάστημα θα πρέπει να στείλεις όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικές photo των μαλλιών σου γίνεται, τραβηγμένες σε φυσικό φως ημέρας. Επίσης, αν βάφεις τα μαλλιά σου βοηθάει να πεις το νούμερο βαφής που χρησιμοποιείς.

Φυσική ή τεχνητή τρίχα;

Εδώ πολύ απλά θα σου πω πως ότι πληρώνεις παίρνεις. Σίγουρα, η φυσική τρίχα θα σου εξασφαλίσει πιο φυσικό αποτέλεσμα από την τεχνητή. “Η φυσική τρίχα είναι πολύ πιο ακριβή από την τεχνητή. Η συγκεκριμένη είναι από 100% φυσική, ανθρώπινη τρίχα η οποία παίρνει και όλες τις τεχνητές εργασίες (βαφή, πιστολάκι, τύλιγμα με ρόλεϊ, περμανάντ). Ό,τι δηλαδή θα έκανες στα κανονικά σου μαλλιά. Η απομίμηση, από την άλλη, δεν παίρνει καμία τεχνητή εργασία. Το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι μετά από το λούσιμο που της κάνουμε (πρέπει να λούζουμε τα extensions όπως ακριβώς θα κάναμε με τα μαλλιά μας) διατηρεί το στιλ που είχε πριν. Αν είναι ίσια παραμένει ίσια, αν είναι σπαστή παραμένει σπαστή. Όμως, στην τεχνητή τρίχα δεν έχουμε την δυνατότητα να πετύχουμε 100% την απόχρωση πέρα από τα βασικά χρώματα και μερικές διχρωμίες, τριχρωμίε”, μου εξηγεί η Αλεξάνδρα Μπαξεβανίδου.

The million dollar question: πόσο κοστίζουν;

Εδώ η απάντηση δεν είναι μια, αν και σου αναφέρουμε ενδεικτικές τιμές για να ξέρεις που κινείσαι. “Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες φυσικής τρίχας σε ποιότητες. Εμείς έχουμε δύο κατηγορίες αλλά βεβαίως υπάρχουν 102! Τα κριτήρια για να ορίσεις την ποιότητα είναι όπως και στα δικά μας μαλλιά. Δηλαδή, μια γυναίκα που έχει λιπαρά, αδύναμα, ελαφρώς κατεστραμμένα ανήκει σε μια δεύτερη ποιότητα. Αν έχει πιο βαριά τρίχα, πιο λεία, πιο γεμάτη, με φυσική απόχρωση, τότε μιλάμε για μια άριστη ποιότητα τρίχας και πολύ πιο ακριβή. Ενδεικτικά, λοιπόν, τα φυσικά ponytail ξεκινάνε από €65 και μπορεί να φτάσουν μέχρι τα €270, ενώ υπάρχουν και ενδιάμεσες τιμές (€85, €120 κα.) ανάλογα με την ποιότητα και το μέγεθος. Το ίδιο ισχύει και για την τρέσα. Εκεί, βεβαίως, δεν είναι τόσο συγκεκριμένα τα ποσά γιατί εκτός από την ποιότητα εξαρτάται και από το πόσες σειρές θα βάλεις (οριζόντια, από τη μια άκρη στην άλλη και ενδιάμεσα των μαλλιών σου). Όσο περισσότερα μαλλιά έχεις και κοντά τόσο περισσότερα μαλλιά πρέπει να βάλουμε για να γεμίσει. Αν. πάλι, έχεις λεπτή τρίχα και μήκος μέχρι τους ώμους τότε δεν χρειάζεσαι τόσα μαλλιά. Έτσι, λοιπόν, στα extensions με clip λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα, το μήκος, την ποσότητα, τις σειρές, την περίμετρο του κεφαλιού μπορεί η τιμή να ξεκινήσει από €60-70 ευρώ και να φτάσει €400-450 αλλά και ενδιάμεσα €200-250.

Διαδικασία

Όπως, σου είπα, το να βάλεις και να βγάλεις τα extensions είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Τόσο απλό σαν να βουρτσίζεις τα δόντια σου. Από τις εικόνες παρακάτω μπορείς να δεις ακριβώς τα βήματα, αναλυτικά.

Για να βάλεις τα clip- extensions

1.Με μια λισουάρ κάνε ένα οριζόντιο χώρισμα στο σημείο που θα βάλεις την πρώτη σειρά extensions. Συνήθως μπαίνουν δύο σειρές και οι experts σου δείχνουν πού πρέπει να τις τοποθετείς (φτιάχνονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές ώστε να μπαίνουν σε συγκεκριμένο σημείο πάνω στο δικό σου κεφάλι).

2. Στερέωσε τα υπόλοιπα μαλλιά πάνω ώστε να μπορείς να δουλέψεις πιο εύκολα.

3. Κρέπαρε το σημείο που θα βάλεις τα clip. Αυτό βοηθάει στο να μην γλιστράνε.

4. Πιάσε τα clip από τη μια άκρη στην άλλη.

5, 6. Κάνε το ίδιο και για τα υπόλοιπα μαλλιά.

7. Αφού ολοκληρώσεις, κάνε ένα ελαφρύ πιστολάκι με μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα στο τελείωμα ώστε να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Για να βάλεις το ponytail- extension

1. Πιάσε την κοτσίδα σου στο ύψος που θες. Εγώ την ζήτησα χαμηλά ώστε να εξασφαλίσω ακόμη μεγαλύτερο μήκος στα μαλλιά μου.

2, 3. Στερέωσε το ponytail με το ειδικό χτενάκι που είναι ραμμένο στο εσωτερικό του.

4,5. Πιάσε μια τούφα και γύρισέ την περιμετρικά της βάσης της κοτσίδας στερεώνοντας με τσιμπιδάκια ώστε να μην φαίνεται ότι μιλάμε για πρόσθετα μαλλιά.

Αντί επιλόγου: Δεν ξέρω αν θα ήμουν ποτέ αυτή που θα έβαζε και θα έβγαζε extensions στην καθημερινότητά της. Όμως, το να δω τον εαυτό μου ξανά μετά από μηηηηηηνες με τόσο μακριά μαλλιά με έκανε να σκεφτώ το εξής: ναι, το καρέ είναι το πιο stylish κούρεμα στον κόσμο. Αλλά τα μακριά μαλλιά έχουν μια ακαταμάχητη γοητεία που δεν σε αφήνουν να τους αντισταθείς. Και τότε πήρα την απόφαση: butt length hair, here I come!

Photo: Αλέξανδρος Μακρής

Read More

And More