Αυτή η σειρά για την τριχόπτωση έκανε τα μαλλιά μου πιο δυνατά αλλά και λαμπερά!

Πίσω από κάθε beauty editor υπάρχει κάποια που έχει τις ίδιες ανάγκες με εσένα που διαβάζει τώρα αυτές τις γραμμές. Και είμαι σίγουρη πως ειδικά αυτή την περίοδο που η εποχική τριχόπτωση είναι ένα από τα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, αυτό το θέμα αφορά τις περισσότερες από εμάς!

Η εποχική τριχόπτωση είναι κάτι που εντείνεται δύο φορές το χρόνο (φθινόπωρο και άνοιξη) και με τα κατάλληλα “όπλα” μπορείς να την αντιμετωπίσεις. 

Kérastase Genesis: δοκίμασα τη σειρά!

Ως beauty editor και πάλι, μπορεί να έχω ανησυχίες αλλά έχω και τις κατάλληλες πηγές που θα με βοηθήσουν να βρω λύση σε κάθε task που αντιμετωπίζω, στην προκειμένη την τριχόπτωση. Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, έκλεισα ραντεβού στο κομμωτήριο Garos στην Κηφισιά για να απολαύσω μερικές ώρες πολυτέλειας, self-pampering (σε όλες μας έχουν λείψει αυτές οι ώρες στο κομμωτήριο! Σωστά;) αλλά και για να δοκιμάσω την σειρά Kérastase Genesis. 

Η συγκεκριμένη σειρά “είναι ιδανική για αδύναμα μαλλιά με τάση τριχόπτωσης” όπως μου εξηγεί ο hair expert και ιδιοκτήτης των κομμωτηρίων, Garos Sekertzis, ο οποίος μου επισημαίνει μάλιστα πως αυτή είναι μια από τις βασικές αιτίες που δεν καταφέρνουμε να φτάσουμε στο μήκος των μαλλιών που επιθυμούμε. 

Πώς, λειτουργεί, όμως, η συγκεκριμένη σειρά την οποία μπορείς να απολαύσεις ως θεραπεία στο κομμωτήριο και φυσικά να την συνεχίσεις στο σπίτι; 

Το μυστικό βρίσκεται στα τρία συστατικά του τα οποία θωρακίζουν και δυναμώνουν την τρίχα από τη ρίζα αλλά και σε όλο το μήκος! Σημείωσε: Ένα από τα πιο βασικά συστατικά συστατικά είναι το Aminexil 1,5% συμβάλλει στην πιο σταθερή αγκύρωση της τρίχας στο τριχωτό και προλαμβάνει τη σκλήρυνση του κολλαγόνου γύρω από το τριχοθυλάκιο. Με τον τρόπο αυτό τα μαλλιά αποκτούν δύναμη από τη ρίζα. Εν συνεχεία, η ρίζα Τζίντζερ είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και προστατεύει την τρίχα κατά μήκος από τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες όπως είναι ήλιος, ο ζεστός αέρας από το πιστολάκι ή ακόμη και τα λαστιχάκια με τα οποία πιάνουμε τα μαλλιά μας και πολλές φορές έχουμε δει τα μαλλιά μας να σπάνε στο σημείο αυτό. Τέλος, ένα ακόμη συστατικό είναι η Καφεΐνη με τις τονωτικές της ιδιότητες συμβάλλει στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας του τριχωτού.

Όλα αυτά τα συστατικά υπάρχουν στην σειρά Kérastase Genesis η οποία εκτός από πολυτελές packaging έχει και μια υπέροχη μυρωδιά που σε χαλαρώνει. Και αυτή η χαλάρωση σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα που είδα την ίδια στιγμή έκαναν αυτή την διαδικασία τόσο απολαυστική σαν να μεταφερόμουν σε spa! Ή, μάλλον, ήμουν όντως σε ένα hair spa!

Kérastase Genesis: σε χωρίζουν τέσσερα μόλις βήματα από τα πιο δυνατά σου μαλλιά!

Πρώτος και πιο βασικός κανόνας για τέλεια μαλλιά είναι να τα εμπιστευτείς στα χέρια ενός expert που θα σε καθοδηγήσει και θα σου προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα. Στην δική μου περίπτωση αυτά ήταν τα προϊόντα της σειράς Kérastase Genesis και τα βήματα για να αποκτήσουν τα μαλλιά μου ξανά τη δύναμη και τη λάμψη τους, μόλις τέσσερα!

Βήμα 1: λούσιμο με το Bain Hydra-Fortifiant

Κάτι που απολαμβάνω σε σχέση με κάθε σειρά της Kérastase είναι αυτή η υπέροχη, πολυτελής και χαλαρωτική μυρωδιά ταυτόχρονα που πλαισιώνει τέλεια την εξίσου χαλαρωτική διαδικασία. Ξάπλωσα, λοιπόν, κυριολεκτικά στον λουτήρα και απόλαυσα το διπλό μασάζ και στο τριχωτό της κεφαλής αλλά και στο σώμα (ναι, εδώ θα βρεις αυτές τις ειδικές comfort πολυθρόνες μασάζ. Το σαμπουάν είναι εμπλουτισμένο με έναν πανίσχυρο συνδυασμό Βλαστοκυττάρων Εντελβάις και Ρίζας Τζίντζερ που ενδυναμώνουν την τρίχα ενισχύοντας την αντοχή της ενάντια στην τριχόπτωση. Ωστόσο, αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ότι μετά το λούσιμο τα μαλλιά μου ήταν πολύ ανάλαφρα και ενυδατωμένα παρά το γεγονός ότι είναι λιπαρά και συχνά τα νιώθω να βαραίνουν. 

Βήμα 2: μάσκα Masque Reconstituant Genesis 

Το επόμενο βήμα μετά το λούσιμο ήταν η μάσκα της σειράς η οποία ενίσχυσε την ενδυνάμωση. Τρία με πέντε λεπτά στο λουτήρα αρκούν για να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να υποδεχτούν όλα τα ευεργετικά συστατικά κατά μήκος. Φυσικά, το τελευταίο ξέβγαλμα έγινε με κρύο νερό έτσι ώστε να κλείσουν τα λέπια, να “κλειδώσουν” τα ευεργετικά συστατικά της μάσκας και τα μαλλιά να είναι πιο λαμπερά και υγιή. 

Βήμα 3: extra προστασία στο τριχωτό Serum Anti-Chute Fortifiant

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου προϊόντα το οποίο εφαρμόζω τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα! Το συγκεκριμένο serum εφαρμόζεται σε χωρίσματα κατά μήκος του τριχωτού της κεφαλής κι έπειτα με ήπιες κινήσεις μασάζ βοηθάς να απορροφηθεί. Πρόκειται για ένα προϊόν που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμη και καθημερινά για να ενισχύσεις τη δύναμη των μαλλιών σου από τη ρίζα σε στεγνά ή σε βρεγμένα μαλλιά. Τις φορές που το εφαρμόζω σε στεγνά μαλλιά προτιμώ να το κάνω το προηγούμενο βράδυ γιατί το άρωμά του με βοηθάει και να χαλαρώσω!

Βήμα 4: προστασία από τη θερμότητα με το Défense Thermique

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της υγείας των μαλλιών είναι η θερμότητα από τα εργαλεία styling. Επειδή, όμως, τα δεύτερα δεν μπορούμε να τα βγάλουμε από τη ζωή μας, η λύση που προτείνει η Kérastase για μαλλιά με τριχόπτωση που σπάνε στα μήκη είναι αυτό το spray θερμοπροστασίας της σειράς Genesis που παρέχει προστασία από την θερμότητα μέχρι και τους 220°C. Έχει απολαυστική μυρωδιά αλλά ακόμη απολαυστικότερη υφή που δεν βαραίνει! 

Το αποτέλεσμα; Μαλλιά μακριά, δυνατά αλλά και πιο λαμπερά από την πρώτη κιόλας εφαρμογή! Φυσικά, πήρα μαζί μου την ολοκληρωμένη σειρά Kérastase Genesis και είμαι σίγουρη πως μέχρι το καλοκαίρι τα μαλλιά μου θα έχουν φτάσει ακριβώς στο μήκος που ονειρεύομαι!

Last chance info: Επισκέψου το κοντινότερο κομμωτήριο Kérastase, αφέσου στα χέρια του ειδικού που θα σου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία και δες τα μαλλιά σου να μεταμορφώνονται! Είναι το δώρο που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου!

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής 

 

Read More

And More