Αυτή την Άνοιξη τα μαλλιά πρέπει να είναι ολόισια! Μυστικά για να το κάνεις σωστά!

Ξέχασε ό,τι ήξερες για τα φυσικά μαλλιά. Και το ξέρω ότι μέχρι σήμερα σου έλεγα ότι πρέπει να αφήνεις τα μαλλιά σου ως έχουν (σπαστά, ίσια, σγουρά), αλλά να, τάσεις είναι και αλλάζουν από σεζόν σε σεζόν. Για την Άνοιξη, λοιπόν, οι σχεδιαστές και οι hair stylists αποφάσισαν ότι πρέπει να βγάλουμε ξανά έξω τις πρέσες μαλλιών! Και ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά τα ο-λο-ι-σια μαλλιά! Ο-ΛΟ-Ι-ΣΙΑ. IRON MAIDEN ΜΑΛΛΙΑ!

Τα it girls που άνοιξαν τον δρόμο για τα ίσια μαλλιά
/

Πλέον ο τρόπος που ορίζονται οι τάσεις έχει αλλάξει άρδην. Παλιότερα οι σχεδιαστές έβγαζαν τις τάσεις στις πασαρέλες κι έπειτα όλοι οι υπόλοιποι τις υιοθετούσαν. Πλέον οι σχεδιαστές, οι κομμωτές και οι make up artists βγαίνουν στους δρόμους, μπαίνουν στο instagram, βλέπουν τι παίζει εκεί έξω (όπου εκεί έξω και τα social media) και εμπνέονται από τα κορίτσια που έχουν τους περισσότερους followers ή εκείνα τα κορίτσια που όταν βγαίνουν στρέφουν όλα τα βλέμματα πάνω τους. Τα πιο φρέσκα τέτοια κορίτσια που άνοιξαν τον δρόμο και για την τάση των ολόισιων μαλλιών είναι η Elizabeth Olsen (η αδερφή της Ashley και της Mary Kate) η οποία πρωταγωνιστεί και στην ανοιξιάτικη καμπάνια Miu Miu, η Moss η νεότερη (aka Lottie Moss, aka 2 η ετεροθαλής αδερφή της Kate) και η Eva Chen η editor in chief του αμερικάνικου Lucky η οποία δημιουργεί τάση με ό,τι ανεβάσει στο instagram και που αν δεν την ακολουθείς πρέπει να το κάνεις τώρα εδώ.

Τα ίσια μαλλιά στις ανοιξιάτικες πασαρέλες
/

Φυσικά, για να επιβεβαιωθεί ότι μια τάση είναι όντως τάση πρέπει να ανέβει και να περπατήσει στην πασαρέλα. Όπως ακριβώς έγινε στα ανοιξιάτικα fashion shows με τα ίσια μαλλιά. Και τα πιο ζηλευτά ίσια τα είδαμε στον Ralph Lauren (αριστερά), στην Donna Karan (πάνω δεξιά) και στον οίκο Chloe.

Ανοιξιάτικες καμπάνιες: παντού επικρατούν αυτά τα μαλλιά!

Στα editorial μόδας και στις καμπάνιες των μεγαλύτερων οίκων θα δεις τώρα να πρωταγωνιστούν τα πιο ίσια μαλλιά που συνάντησες ποτέ. Είτε μιλάμε για μακριά μήκη είτε για κοντά καρέ, είτε για αφημένα κάτω είτε για κοτσίδες, η λογική είναι ίδια: ίσια, λαμπερά και υγιή μαλλιά που είναι στην… τρίχα για τον λόγο ακριβώς ότι δεν πετάει ούτε τρίχα! Στην καμπάνια του οίκου Prada που βλέπεις πάνω και σε ένα από τα editorial της Vogue με την Karlie Kloss που βλέπεις αριστερά τα μαλλιά μιμούνται αυτά της Twiggy από περασμένες εποχές.

Το ίδιο concept συνεχίζεται και στην καμπάνια της Lady Gaga για τον οίκο Versace, σε ένα από τα editorial της ιαπωνικής Vogue αλλά και σε ένα πρόσφατο shooting του Patrick Demarchelier με την Chanel Iman και την Jourdan Dunn.

Πώς να ισιώσεις τα μαλλιά σου σωστά! Ta tips του ειδικού!
Και κάπου εδώ άσε με να πάρω μια βαθιά ανάσα και να χαρώ λιγάκι για τα φυσικά ίσια μαλλιά μου! Και αν ανήκεις κι εσύ στο ίδιο… πρόσκαιρα ευλογημένο group μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις! Αν όχι, που σημαίνει ότι έχεις σπαστά ή σγουρά μαλλιά, ο Θοδωρής Οικονομάκης, hair stylist και ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου Oikonomakis (εδώ, εδώ κι εδώ μπορείς να δεις κάποια θεαματικά μαλλιά που έχουν κάνει για εμάς!), έχει όλα τα μυστικά για το τέλειο ίσιωμα!
“Ουσιαστικά αυτό που θέλουμε να πετύχουμε όταν ισιώνουμε τα μαλλιά μας είναι να κλείσουμε τα λέπια της τρίχας ώστε να δείχνουν ίσια, υγιή και λαμπερά. Πολύ σημαντικό, λοιπόν, είναι να έχουμε βάλει conditioner. Έπειτα, αφού ολοκληρώσουμε το λούσιμο απλώνουμε στα μαλλιά μας ένα προϊόν θερμοπροστασίας, το οποίο είναι απαραίτητο βήμα για να μην αφυδατώσουμε την τρίχα. Σκέψου ότι από εκεί που τα μαλλιά μας είναι κρύα και υγρά θα ζεσταθούν και θα γίνουν ξηρά. Αν έχουμε απλώσει, λοιπόν, ένα τέτοιο προϊόν “καίμε” ουσιαστικά την υγρασία του προϊόντος και όχι αυτή την φυσική υγρασία των μαλλιών. Τώρα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο ίσιωμα. Με ένα πιστολάκι παίρνουμε το 80% της υγρασίας των μαλλιών μας. Έπειτα, χωρίζουμε τα μαλλιά μας μισά αριστερά και μισά δεξιά. Ξεκινάμε πρώτα από τις κάτω τούφες και πιάνουμε τα υπόλοιπα μαλλιά με ένα κλάμερ ώστε να δουλέψουμε πιο εύκολα. Ισιώνουμε είτε με βούρτσα και πιστολάκι είτε με πρέσα. Στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να αποφύγουμε να πλησιάσουμε την συσκευή πολύ κοντά στη ρίζα των μαλλιών μας γιατί θα δημιουργήσουμε όγκο”.

Μαγικό tip για τέλεια ίσια μαλλιά που δεν σπάνε: Αν έχεις σπαστά μαλλιά και τα έχεις ισιώσει θα έχεις παρατηρήσει ότι αν τα πιάσεις μετά από λίγο με ένα λαστιχάκι θα κάνουν σπάσιμο. Ο Θοδωρής Οικονομάκης μου έδωσε τέλειο tip: “Πρέπει πάντα αφού έχουμε τελειώσει το χτένισμά μας να κρυώνουμε τα μαλλιά μας με το πιστολάκι. Το χτένισμα κρατάσει περισσότερο”.

Θέλεις να αγοράσεις πρέσα; Να τι πρέπει να προσέξεις!
“Ότι πληρώνεις παίρνεις!”, μου ξεκαθαρίζει ο Θοδωρής Οικονομάκης. Πράγματι: Υπάρχουν πρέσες με 50 και 150 ευρώ που έχουν εντελώς διαφορετική απόδοση. Ωστόσο, οι καλύτερες πρέσες αυτή την στιγμή είναι αυτές που έχουν πλάκα από τουρμαλίνη. Δίνει ομοιόμορφα την θερμοκρασία στα μαλλιά που σημαίνει λιγότερη φθορά.

Αυτό το ήξερες; Ίσιωσε τα μαλλιά σου με ατμό!
Πριν περίπου έναν χρόνο η L’Oreal Professionel μας είχε παρουσιάσει το Steampod, το πρώτο gadget ισιώματος μαλλιών με ατμό, που σημαίνει ότι δεν καίει καθόλου την τρίχα. Θα το βρεις σε επιλεγμένα κομμωτήρια (υπάρχει και στο κομμωτήριο Oikonomakis), το κόστος του είναι περίπου όσο ένα συμβατικό ίσιωμα με πιστολάκι και εδώ μπορείς να διαβάσεις περισσότερα και να δεις ένα θεαματικό πριν- μετά ισιώματος με το Steampod.

Τα μαγικά προϊόντα για τέλεια, λαμπερά και υγιή ίσια μαλλιά!

‘Οταν εσύ ισιώνεις τα μαλλιά σου με την ίδια συχνότητα που άλλοι παίρνουν το πρωινό τους, δηλαδή κάθε μέρα την ίδια ώρα, τότε θα χρειαστείς οπωσδήποτε ένα προϊόν μαλλιών που θα τα προστατεύσει από την θερμότητα και από την αφυδάτωση που αυτή προκαλεί. Ένα τέτοιο προϊόν που χρησιμοποιώ όταν αποφασίζω να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με τα μαλλιά μου είναι το (2) Styling Lotion της Bumble & Bumble (κοστίζει περίπου 30 ευρώ και θα το βρεις αποκλειστικά στα Sephora).
Και φυσικά, όταν η πρέσα γίνεται καθημερινότητά σου κάτι άλλο που πρόκειται να αντιμετωπίσεις (και θέλω να σε προετοιμάσω γι’ αυτό) είναι οι ξηρές και ταλαιπωρημένες άκρες. Το πρώτο… lip balm μαλλιών θα σε σώσει. Πρόκειται για το (3) Touche Perfection της σειράς Kerastase Nutritive (κοστίζει 30 ευρώ και θα το βρεις αποκλειστικά σε επιλεγμένα κομμωτήρια). Βάζεις λίγο στις άκρες των δαχτύλων σου, ζεσταίνεις και περνάς τις άκρες των μαλλιών σου όταν είναι στεγνά.
Αφού ολοκληρώσεις την διαδικασία του ισιώματος πρέπει να ενισχύσεις την υγεία και την λάμψη των μαλλιών σου, που με μια λέξη σημαίνει λάδι! Το (1) Moroccanoil είναι το ιδανικό προϊόν στο οποίο ορκίζονται πολλές (κοστίζει περίπου 37 ευρώ και θα το βρεις σε επιλεγμένα κομμωτήρια). Μια πίεση της αντλίας και περνάς μήκη και άκρες.
Last tip: Έκανες τόσο κόπο να ισιώσεις τα μαλλιά σου, οπότε θα είναι κρίμα την επόμενη μέρα να λουστείς και να επαναλάβεις οοοοολη αυτή την διαδικασία. Τι κάνεις, λοιπόν; Αγόρασε ένα ξηρό σαμπουάν μαλλιών, χώρισε την ρίζα σου σε 5-6 οριζόντιες χωρίστρες, ψέκασε τοπικά και έπειτα χτένισε με μια βούρτσα. Πολύ καλό και σε smart budget είναι το (4) Dry Shampoo των Toni & Guy (η ενδεικτική λιανική τιμή του είναι 9.85 και θα το βρεις αποκλειστικά στα Hondos Center).

Read More

And More