Έλαιο μαλλιών: Δες γιατί πρέπει να υπάρχει πάντα στο μπάνιο σου

Τα μαλλιά, όπως ακριβώς και η επιδερμίδα χρειάζονται συστηματική και σωστή ενυδάτωση. Είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνουν υγιή και με φυσική λάμψη. Εκτός από το σαμπουάν, το κοντίσιονερ και τη μάσκα που χρησιμοποιείς κάθε φορά που τα λούζεις, επιβάλλεται να προσφέρεις έξτρα υγρασία, θρέψη, απαλότητα και ένα απαλό άρωμα καθημερινά.

Ειδικά αν τα ταλαιπωρείς συχνά με συσκευές θερμότητας. Το σπάσιμο στις άκρες αλλά και το φριζάρισμα είναι δύο μόνο από τις ενδείξεις πως η τρίχα σου είναι ξηρή και ταλαιπωρημένη και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αποκτήσεις το κατάλληλο έλαιο μαλλιών που θα σου χαρίσει τέλεια όψη και υφή. 

Πως χρησιμοποιείς το έλαιο

Αμέσως μετά το λούσιμο και αφού ταμπονάρεις καλά τα μαλλιά σου με την πετσέτα ρίχνεις μικρή ποσότητα ελαίου στις παλάμες σου και το ζεσταίνεις πριν το απλώσεις στις άκρες των μαλλιών. Όσο πιο ξηρή είναι η τρίχα τόσο πιο εύκολα θα απορροφηθεί. 

Προσοχή: Το έλαιο δεν αντικαθιστά το προϊόν προστασίας από τη θερμότητα εκτός αν αναγράφεται η συγκεκριμένη ιδιότητα στην συσκευασία. 

Παράλληλα μπορείς να το απλώσεις και σε στεγνά μαλλιά. Ελάχιστη ποσότητα αρκεί ώστε να βαρύνουν και να μην αποκτήσουν λιπαρότητα. 

Λίγο πριν βάλεις στο καλάθι αγορών σου το νέο σου έλαιο στη συνέχεια θα δεις τα αγαπημένα μου.  

Kerastase Elixir Ultime: Πρόκειται για ένα εμβληματικό πλέον προϊόν που χαρίζει μοναδική λάμψη και θρέψη στα  θαμπά μαλλιά καθώς και προστασία  από τη θερμότητα μέχρι και τους 230°C. Χάρη στον συνδυασμό  φύλλων Βιολέτας, Φρέζιας, Μανταρινιού αλλά και εκχυλίσματος Μόσχου περιποιείται σε βάθος την τρίχα αφήνοντας ένα φίνο άρωμα.  

Korres Pure Greek Olive:  Απαλό λάδι χωρίς σιλικόνες στη σύνθεση του κατάλληλο για εντατική θρέψη σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά. Είναι πλούσιο σε εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο ενώ περιέχει ένα μίγμα βιταμινών C, E, F και ω-6 λιπαρών οξέων που βελτιώνουν το φυσικό φραγμό λιπιδίων της επιδερμίδας, εξασφαλίζοντας απαλό και ελαστικό δέρμα και λαμπερά μαλλιά.

Redken Oil for All: Προστατεύει την τρίχα από τη θερμότητα, προλαμβάνει το φριζάρισμα και ενυδατώνει σε βάθος. Το χρησιμοποιείς τόσο σε νωπά μαλλιά πριν από το styling όσο και σε στεγνά προκειμένου να τα τιθασεύσεις και να τους χαρίσεις απαλή λάμψη. 

Tresemme Keratin Smooth: Προσφέρει άμεση λείανση ενώ μειώνει το φριζάρισμα έως και 72 ώρες. Παράλληλα χαρίζει λάμψη και απαλότητα ενώ βοηθά να ξεμπλέξεις τα μαλλιά. Το marula oil που περιέχει στη σύνθεση του χαρίζει πλούσια ενυδάτωση που διαρκεί. 

L’ Oreal Paris Elvive Extraordinary Oil: Λάδι πολλαπλών χρήσεων με εκχυλίσματα πολύτιμων λουλουδιών, ενισχυμένο με φίλτρα UV. Ενυδατώνεις, προστατεύει και θρέφει την τρίχα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. 

L’ Oreal Professionnel Mythic Oil: Πρόκειται για το αγαπημένο προϊόν των hair experts. Με υψηλής συγκέντρωσης φυσικό έλαιο Argan στη σύνθεση του, ενυδατώνει και λειαίνει την τρίχα χαρίζοντας μεταξένιο φινίρισμα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ως προϊόν προστασίας από τη θερμότητα.

Read More

And More