Φριζάρισμα: Πώς θα αποφύγεις το εφέ που δημιουργεί η υγρασία στο νησί

Το φριζάρισμα στα μαλλιά δημιουργείται από τα υψηλά επίπεδα υγρασίας και στο νησί είναι σύνηθες. Ειδικά το βράδυ. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο θα σταθώ μιας και είναι η στιγμή που θέλεις να υιοθετήσεις ένα ανεπιτήδευτο μεν χτένισμα αλλά ταυτόχρονα άψογο. 

Που σημαίνει ότι συγκεκριμένο εφέ είναι ανεπιθύμητο κι εσύ πρέπει να το αντιμετωπίζεις με κάθε τρόπο. Κι εγώ είμαι εδώ για να σου αποκαλύψω τα πιο πρακτικά tips αλλά και τα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τα μαλλιά σου λεία, λαμπερά και χωρίς ίχνος φριζαρίσματος. 

Ενυδάτωση: Είναι ο πρώτος και βασικός κανόνας. Αν η τρίχα δεν παρουσιάζει σημάδια ξηρότητας τότε όλα θα πάνε καλά. Αυτό σημαίνει πως αμέσως μετά το λούσιμο είναι απαραίτητο το conditioner με φυσικά έλαια στη σύνθεση του και μία φορά την εβδομάδα μια πλούσια μάσκα που θρέφει σε βάθος. 

Το σωστό hairstyling: Τα μαζεμένα μαλλιά σε ένα updo ή πλεξούδα είναι ότι καλύτερο και πιο πρακτικό τις ημέρες που δεν μπορείς να μειώσεις το φριζάρισμα. 

Αφήνεις για λίγο στην άκρη τις συσκευές θερμότητας: Ποιος τις χρειάζεται άλλωστε στις διακοπές; Το καλύτερο είναι να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά. Αν πάλι δεν έχεις χρόνο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σεσουάρ στον κρύο αέρα που δεν ξηραίνει την τρίχα και κατά προέκταση δεν της επιτρέπει να φριζάρει. Εκείνο που επίσης πρέπει να προσέξεις είναι ο τρόπος που σκουπίζεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα μετά το λούσιμο. Το σωστό είναι να ταμπονάρεις απαλά. Η τριβή ενισχύει το φριζάρισμα και το σπάσιμο. 

Κι αν πάλι θέλεις να χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο και super αποτελεσματικό προϊόν δες τα αγαπημένα μου: 

Wow Dream Coat – Supernatural Spray: Χαρίζει το τέλειο «εφέ καθρέφτη», λαμπερά και ανθεκτικά στην υγρασία. Ένα εξαιρετικά ελαφρύ σπρέι, είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών χωρίς να αφήνει υπολείμματα και ίχνη λιπαρότητας. Εμπνευσμένο από την τεχνολογία των υφασμάτων, το πολυμερές ενεργοποιείται από τη θερμότητα, συσφίγγει, κλείνει τους πόρους και σφραγίζει κάθε τούφα με ένα «αδιάβροχο κάλυμμα». Μεταμορφώνει την υφή και χαρίζει λάμψη και απαλότητα. Με ισχυρή δράση κατά της υγρασίας που διαρκεί μέχρι και 3 λουσίματα. 

Redken Frizz Dismiss:  Ξηρό Έλαιο κατά του φριζαρίσματος που προσφέρει μεταξένια απαλότητα στα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει. Εμπλουτισμένο με 7% Σύμπλεγμα Λείανσης μειώνει τον στατικό ηλεκτρισμό που προκαλεί το φριζάρισμα.
 

Read More

And More