Η fashion editor μας έχει το τέλειο ξανθό και μόλις μας αποκάλυψε πώς το διατηρεί!

Λένε πως η ομορφιά απαιτεί θυσίες. Ως ξανθιά, όμως, θα έλεγα ότι το…. ξανθό είναι αυτό που απαιτεί ακόμη περισσότερες. Ή, καλύτερα, απαιτούσε γιατί η τελευταία μου επίσκεψη στο κομμωτήριο άλλαξε όλο το σκηνικό! Είμαι η Σοφία Σούζα, fashion editor του TLIFE, και αν αναρωτιέστε τι κάνω στη στήλη της ομορφιάς, θα σας εξηγήσω αμέσως!

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ακροβατούσα ανάμεσα στο καστανό και το ξανθό: το πρώτο γιατί ήταν safe, με την έννοια ότι “δεν τα έβαζες” με την υγιή όψη των μαλλιών σου, το δεύτερο γιατί είναι η μεγάλη μου αγάπη. Όσες έχετε βάψει τα μαλλιά σας ξανθά συμπάσχετε και με τα δύο, γιατί όλες ξέρουμε πως το να γίνεσαι ξανθιά είναι άκρως αναζωογονητικό, αλλά αυτό το συναίσθημα δεν γίνεται να το νιώσεις χωρίς ένα μικρό ρίσκο. Εκτός αν έχεις αφεθεί στα χέρια των ειδικών, οπότε και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. 

Στην τελευταία μου επίσκεψη στο κομμωτήριο, λοιπόν, απέκτησα το χρώμα που πάντα ήθελα και, το πιο σημαντικό, πλέον ξέρω και πώς να το διατηρήσω και στο σπίτι! 

Και έφτασε η στιγμή να σας αποκαλύψω το μυστικό μου, εκείνο που φέρνει στα αυτιά μου αρκετές φορές την ημέρα το ίδιο κομπλιμέντο: “Τα μαλλιά σου έχουν τέλειο χρώμα και είναι τόσο υγιή!”. Λοιπόν, οφείλω και τα δύο στην Kérastase και την επαγγελματική σειρά Blond Absolu Cicaexteme που μου συνέστησε ο hair colorist μου, με βάση τις ανάγκες των μαλλιών μου για να διατηρήσω το αποτέλεσμα και την υγεία των μαλλιών μου μέχρι την επόμενη επίσκεψή μου στο κομμωτήριο. 

Η περιποίηση μετά το ξάνοιγμα είναι πολύ σημαντική, αφού τα μαλλιά χάνουν τις χρωστικές τους και χωρίς τη σωστή φροντίδα είναι επιρρεπή στην ξηρότητα και το σπάσιμο. Όχι όμως για όποιον έχει στη ρουτίνα του το πρωτόκολλο περιποίησης της Cicaextreme με τέσσερα προϊόντα και ένα πραγματικά καινοτόμο σαμπουάν, αφού πρόκειται για την πρώτη σύνθεση σαμπουάν με κρεμώδη υφή! Μάλιστα, είναι πολύ πιθανόν το Le Bain Cicaextreme να σε ξεγελάσει με τη συσκευασία του που παραπέμπει περισσότερο σε μάσκα! Μοιάζει με μια πλούσια κρέμα ημέρας για το πρόσωπο, όμως, όταν απλώνεται στα μαλλιά, δημιουργεί πλούσιο αφρό. Μετά το ξέβγαλμα, τα μαλλιά μένουν καθαρά και απαλά. 

Και κάτι ακόμη που αγάπησα σε αυτό αλλά και όλα τα προϊόντα της σειράς που αποτελεί μια εξειδικευμένη φροντίδα για τα ξανθά μαλλιά, είναι η υπέροχη μυρωδιά. Βεβαίως, αν χρησιμοποιείς προϊόντα Kérastase αυτό είναι κάτι που γνωρίζεις ήδη πολύ καλά! Πρόκειται για ένα πολυτελές brand που θέλεις να έχεις στο μπάνιο σου και σου εξασφαλίζει μια μοναδική εμπειρία περιποίησης. 

Τα προϊόντα που συμπληρώνουν τη σειρά είναι η πλούσια μάσκα Masque Cicaextreme με συνδυασμό δύο Υαλουρονικών Οξέων και με Έλαιο Εντελβάις (σε αυτό οφείλεται και η υπέροχη μυρωδιά που σου ανέφερα παραπάνω), το έλαιο εντατικής ενδυνάμωσης για τα ξανθά μαλλιά Huile Cicaextreme, καθώς και το serum νυκτός, Sérum Cicanuit.

Πιο συγκεκριμένα, το έλαιο Huile Cicaextreme (επίσης με υπέροχο άρωμα), μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας αφού χαρίζει εντατική περιποίηση στα μαλλιά μετά το ξάνοιγμα και θερμοπροστασία έως και τους 230° αφού σφραγίζει τα λέπια της τρίχας και μειώνει αποτελεσματικά το σπάσιμο. Το χρησιμοποιώ, λοιπόν, οπωσδήποτε πριν κάνω πιστολάκι σε βρεγμένα μαλλιά αλλά και, όπως είπα, και κατά την διάρκεια της μέρας όχι μόνο για να ενισχύσω τη λάμψη αλλά και γιατί λατρεύω αυτή την υπέροχη μυρωδιά από Εντελβάις.

Όσο για το sérum νύχτας, Cicanuit, είναι εμπλουτισμένο με έναν πανίσχυρο συνδυασμό υαλουρονικού οξέος και Εντελβάις που προσφέρει 55% επανόρθωση μετά το ξάνοιγμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ κάνει τα μαλλιά πιο ενυδατωμένα και δυνατά. Με άλλα λόγια, όσο εγώ απολαμβάνω τον ύπνο μου η Kérastase φροντίζει να ξυπνάω με ακόμη πιο υπέροχα μαλλιά!

Τέσσερα βήματα μετά, τα μαλλιά μου έχουν αυτή την υπέροχη λάμψη που αναδεικνύεται απόλυτα κάτω από τον ήλιο. Να σας θυμίσω, επίσης, ότι στον ήλιο όλα αποκαλύπτονται και, αν τα μαλλιά σου είναι υγιή, αυτό θα φανεί!

Σε ευχαριστώ Kérastase για την αυτοπεποίθηση και την υγεία των μαλλιών μου αλλά και την πολυτελή περιποίηση που μου εξασφαλίζεις κάθε φορά!

Kind reminder: Το κομμωτήριο είναι κάτι παραπάνω από ένα μέρος που επισκέπτεστε για να βάψετε τις ρίζες των μαλλιών σας ή για να κάνετε ένα κούρεμα. Κλείστε ραντεβού στο πιο κοντινό σας κομμωτήριο Kérastase για μία δωρεάν προσωποποιημένη ανάλυση μαλλιών και όσον αφορά το τέλειο ξανθό (και) στο σπίτι, μην ξεχνάτε πως ο κομμωτής είναι ο ειδικός για να σας προτείνει την προσωποποιημένη ρουτίνα περιποίησης από τη σειρά Blond Absolu.

 

 

Read More

And More